Horváth Ferencet éltették a fehérváriak

Vágólapra másolva!
2013.08.19. 09:25
null
A Videoton az egyetlen százszázalékos csapat négy forduló után (Fotó: Veres Viktor)
Horváth Ferencnek, a Paks vezetőedzőjének jólesett, hogy a fehérvári szurkolók nem feledkeztek meg róla és éltették egykori kedvencüket. Az már kevésbé volt számára örömteli, hogy csapata gyakorlatilag a 7. percre elveszítette az esélyét a pontszerzésre. A Videotont irányító José Gomes szerint nagyon sokat dolgoztak azért, hogy négy forduló után százszázalékosak maradjanak. A Haladás–DVSC meccs után pedig mindkét szakvezető az elszalasztott győzelmet siratja.

VIDEOTON–MVM PAKS

Szinte még mielőtt elkezdődött volna, véget is ért. A Paks nagyon hamar kétgólos és emberhátrányba került a Videoton elleni bajnokin – végül az utóbbi 4–1-re nyert. Kérdés, hogy ha nincs a korai kiállítás, akkor is simán győz-e a fehérvári együttes?

„Ezt már sosem tudjuk meg. Az azonban tagadhatatlan, hogy nagyon jól kezdtünk, egyebek mellett azért is, mert ugyanolyan tisztességesen felkészültünk a paksiakból, ahogy ők belőlünk. Nem tetszett, ahogyan az ellenfelünk lekontrázott minket a második félidőben, amint az sem, hogy az első negyvenöt percben többször is hibáztunk" – mondta José Gomes, a Videoton vezetőedzője a találkozót követően.

A mérkőzés összefoglalója

NIKOLICS MÉG NEM KEZDETT ILYEN JÓL
Nikolics Nemanja, a Videoton csatára az MVM Paks elleni győzelem után csapata honlapjának, a vidi.hu-nak elmondta: pályafutása során még soha nem kezdte ilyen jól a bajnokságot, de a sikerek ellenére sem lesz öntelt.
„Voltam már hasonlóan jó formában, hiszen a 2011–2012-es szezonban hat egymást követő fordulóban is eredményes tudtam lenni a Vidiben, az azonban tény, hogy ilyen jól még egy bajnokságot sem kezdtem. Kívülről lehet, hogy könnyűnek tűnt a Paks elleni mérkőzés, azonban belülről egyáltalán nem volt egyszerű meccs. A Paks jól játszott, és mindent megtett azért, hogy megnehezítse a dolgunkat” – mondta Nikolics a vidi.hu-nak.
A teljes interjút itt olvashatja!

Négy forduló után tizenkét pontja van a Videotonnak, és Gomes szerint nagyon megdolgoztak ezért.

„Nem terveztünk semmit, de a legjobb tudásunk szerint készítettük fel a csapatot. Ez a tizenkét pont nem az égből pottyant az ölünkbe, a játékosok tisztességesen megdolgoztak azért, hogy pillanatnyilag így állunk."

Horváth Ferenc, a Paks vezetőedzője természetesen nem volt boldog, nem ilyen mérkőzéskezdésről álmodott.

„Hamar lerendeztük magunknak a meccset, sok izgulni való nem maradt a két rövidzárlat után... Annak kétségkívül örülök, hogy a két korai pofon után talpra álltunk. A boksznyelvnél maradva: nem kiütöttek minket, hanem pontozással vesztettünk. Bizonyítottuk, hogy van tartásunk, ezért büszke vagyok a játékosokra. Állva haltunk meg" – mondta Horváth, akit éltettek a fehérvári drukkerek.

„Nagyon jólesett. Nem gondoltam, hogy a mai fiatalok még emlékeznek rám. Ezúton is köszönöm nekik, mindig is szívesen jövök Fehérvárra, ezúttal is így volt, igaz, reménykedtem benne, hogy nem ilyen szomorúan távozom."

Mint ismert, Horváth 1991 és 1996 között Fehérváron futballozott.

Horváth szerint a 4–1 ellenére is helytálltak

HALADÁS–DVSC-TEVA

A 4. forduló záró összecsapásán a Haladás az utolsó percekben egyenlített a DVSC-Teva ellen. A hazaiak vezetőedzője, Artner Tamás szerint ha nincs a kiállítás, győzelmi esélyük lett volna, míg a vendégek szakvezetője, Kondás Elemér úgy látja, a kezükben volt a találkozó.

„Bár vezettünk, és emberelőnybe kerültünk, végül mi is megfogyatkoztunk, és ezt ki tudták használni a végén, egy lecsorgó labdából egy átlövés révén kiegyenlítettek. Sajnálom a dolgot, mert úgy érzem, megérdemeltük volna a győzelmet, annak ellenére, hogy volt a Haladásnak is egy-két lehetősége. Én úgy éreztem, hogy a kezünkben volt a mérkőzés, de ilyen a futball.

„Lázár Pali piros lapja, úgy érzem, nem volt jogos, talán még szabálytalan sem volt, de a Korhut Misié jogosnak tűnt. Mindenesetre ilyen a futball, jól mentek a srácok, így sajnáljuk, hogy egy pont lett belőle, ám meg kell becsülni ezt is" – értékelte az erőpróbát a DVSC-Teva vezetőedzője, Kondás Elemér.

„Olyan értelemben boldog vagyok, hogy csodálatos csapatunk van, amely nulla egy után kiállítással így fel tud állni. De csodálatos közönségünk is volt, azt hiszem, a segítsége nélkül nem tudtunk volna így játszani. A meccs összképét nézve, ha nincs ez a fegyelmezetlenség és kiállítás, közelebb álltunk volna a győzelemhez, annak ellenére, hogy a végén tudtunk csak egyenlíteni. Az első félidőt egyértelműen uraltuk, ezért szerettünk volna még egy játékost behozni, hogy stabilabbak legyünk, ez ült is, csak sajnos elkövettünk egy buta hibát, amiből büntető lett.

Halmosi Péter nagy hibát követett el, ezt majd házon belül lerendezzük, de mondom, a csapatom erejét mutatja, hogy így is nagyot küzdöttünk" – nyilatkozta a Haladás vezetőedzője, Artner Tamás.

BP. HONVÉD–PUSKÁS AKADÉMIA

„Egyáltalán nem volt annyira könnyű, mint azt a végeredmény mutatja. Fontos a három pont, megszereztük, azonban jó azt is látni, hogy a játékunk hétről hétre fejlődik. A futballban a jó mentalitás, a koncentráció a legfontosabb. Rosszul kezdtük a bajnokságot a Kecskemét ellen, nehéz volt a vereség után felállni, ám úgy látom, fokozatosan lépegetünk előre" – mondta Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője.

„Nem a hibáinkat emelném ki, hanem inkább azt, hogy taktikailag előreléptünk. Több olyan játékelemet is megcsináltunk, ami az előző bajnokságban működött, de öröm volt látni Lőrinczy Attila teljesítményét is. Először volt a kezdő tizenegy tagja, és példa lehet az akadémisták számára: aki megérdemli, az megkapja a lehetőséget."

Benczés Miklósnak, a Puskás Akadémia vezetőedzőjének az arcára volt írva, mennyire csalódott az eredmény miatt.

„Nagyon nehéz ilyenkor bármi okosat mondani. Megint gratulálnom kell az ellenfélnek, és nem jó, amikor az ember sorozatban erre kényszerül. Sajnos az első kapott gól után nagyon megváltozott a játékunk, nem volt meg a szükséges koncentráció, és mindhárom gólunkat »pontrúgásból« kaptuk."

Benczés a napokban azt mondta, menet közben kell csapatot építenie. A látottak azt mondatják velünk, bőven lesz feladata...

„Ez így van. A védelmünk például a Honvéd ellen olyan labdarúgókból állt, akiknek alig van NB I-es mérkőzés a lábukban. A második félidőben két akadémistát is pályára küldtem, ugyanis a játékunkban nem volt benne, hogy talpra tudunk állni, és kíváncsi voltam rá, miként teljesítenek."

AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 4 4 13–2 +11 12
2. Debreceni VSC-Teva 4 3 1 13–2 +11 10
3. Lombard Pápa FC 4 3 1 5–1 +4 10
4. MVM Paks 4 3 1 9–7 +2 9
5. Ferencváros 4 3 1 6–4 +2 9
6. Kecskeméti TE 4 2 1 1 8–9 –1 7
7. Újpest FC 4 1 2 1 6–6 0 5
8. Haladás 4 1 2 1 4–5 –1 5
9. Budapest Honvéd 4 1 1 2 5–5 0 4
MTK Budapest 4 1 1 2 5–5 0 4
11. Mezőkövesd 4 1 3 6–8 –2 3
12. Győri ETO 4 3 1 5–6 –1 3
13. Diósgyőri VTK 4 3 1 4–8 –4 3
14. Pécsi MFC 4 1 3 4–10 –6 1
15. Puskás Akadémia FC 4 1 3 3–10 –7 1
16. Kaposvári Rákóczi 4 1 3 4–12 –8 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik