Thomas Doll gólzáporos győzelemmel debütált a Fradi kispadján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.18. 13:55
null
Dibusz Dénes, a Pécsről igazolt új Fradi-kapus egy félidőt védett, nem kapott gólt (Fotó: Czerkl Gábor)
Lejátszotta első téli felkészülési mérkőzését a Ferencváros labdarúgócsapata: a decemberben kinevezett új vezetőedző, Thomas Doll szombat kora délutáni népligeti bemutatkozó meccsén a zöld-fehérek 5–1-re legyőzték az NB III Középcsoportját magabiztosan vezető Soroksárt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–SOROKSÁR (NB III) 5–1 (3–0)
Népliget, 1500 néző
Ferencváros. 1. félidő:
Dibusz – Sahed, Mateos, Besic, Bönig – Gyömbér, Busai – Jovanovic, Holman, Leonardo – Böde. 2. félidő: Kunsági – Kárász, Csukics, Otten, Pintér D. – Csilus T., Józsi – Jenner, Ionescu, Kovács K. (Péter A.) – Tuijp. Vezetőedző:Thomas Doll
Soroksár:
Tarczy – Vass Zs., Pandur, Farkas A., Tóbiás – Lisztes, Lannert, Kincses P., Nyilas E., Rábold – Márkus. Csere: Lovrencsics B. Technikai vezető: Kovács Mihály
Gólszerző: Gyömbér (26.), Busai (44., 45.), Ionescu (86.), Péter A. (90.), ill. Lovrencsics B. (52.)

Thomas Doll munka közben (Fotó: Czerkl Gábor)
Thomas Doll munka közben (Fotó: Czerkl Gábor)

Az első fél órában nem lehetett észrevenni azt, hogy a csapatokat két osztály választja el egymástól, a Soroksár teljesen egyenrangú partnere volt a Ferencvárosnak, amely kezdetben a veszélyes beadásaival okozott gondot a vendégek védelmének, főleg Leonardo volt elemében, de Philipp Bönig is a védők mögé tudott kerülni, a beadásokból azonban sem Böde Dániel, sem Busai Attila, sem pedig Gyömbér Gábor nem tudott gólt szerezni a mérkőzés elején.

A hazaiaknál jobbhátvéd poszton lehetőséget kapott a tunéziai Szofian Sahed, akinek volt egy-két jó felfutása a jobb oldalon, illetve neki is volt egy jó beadása, de a képességeiről nem igazán tudott mély benyomást tenni a szakmai stábnak, mert az ő oldalán kevés támadást vezetett a Soroksár. A Fradiban az első félidőben debütált a héten Pécsről igazolt kapus, Dibusz Dénes is.

A 26. percben aztán megszületett az első gól, Leonardo szögletét követően a hosszún érkező Gyömbér Gábor lőtt közelről a kapuba (1–0). A vendégek azonban nem törtek meg, a korábbi ferencvárosi közönség kedvenc, Lisztes Krisztián 19 méterről váratlan, de remek csavarással jelentkezett, a labda a bal oldali kapufát találta el.

A félidő hajrájában a Soroksár védelme kétszer is betlizett, amiért nagy árat fizettek, hiszen Busai a 44. (2–0) és a 45. percben (3–0) is gólt szerzett, így a zöld-fehérek háromgólos előnnyel mehettek a szünetre.

A második játékrész elején Lovrencsics Balázs szépített egy hazai labdavesztést követően (3–1), és ez egy időre megfogta a Ferencvárost. A IX. kerületi csapat ezután nem tudott veszélyes támadásokat vezetni, helyzetekig akkor jutott, amikor a Soroksár védelme hibázott.

DOLL: NÉHÁNY POSZTON ERŐSÍTÉSRE SZORULUNK
„Jót mozogtunk a mai délutánon. Az elmúlt két hét során próbáltuk taktikailag összerázni a társaságot, örömteli, hogy ebből már több dolog meg is valósult a pályán. Az látszik, hogy vannak posztok, ahol erősítésre szorulunk, szükségünk lesz például belső védőre. Reméljük, hogy hamarosan Diallo és Somália is felépül, és akkor még nagyobb lesz a mozgásterünk a támadó szekcióban. A felkészülés ezen fázisában az első félidőben mutatott játékot jónak értékelhetjük, a második félidőben pedig lehetőséget tudtunk adni a fiataloknak is. Rengeteg idő van még hátra a felkészülési időszakból, hogy tovább csiszoljuk a játékunkat és nyilvánvalóan ki kell javítanunk a hibákat is” – mondta a fradi.hu-n Doll.

A vendégek pechjére erre kétszer is volt példa, előbb Andrei Ionescu (4–1), majd Péter Antal talált a kapuba (5–1).

A Ferencváros új szakvezetője, Thomas Doll kevésbé volt vehemens, mint elődje, Ricardo Moniz, de azért rendszeresen dirigálta csapatát az oldalvonal mellől. A szabadon igazolható, az őszi szezont kihagyó Sahed további sorsáról ezen mérkőzés kielemzését követően dönthet a szakmai stáb, holnap ugyanis már elutazik, csak két napra érkezett a klubhoz.

PERCRŐL PERCRE TUDÓSÍTÁS

90. perc: véget ért a mérkőzés!

90. perc: Julian Jenner lőtt 13 méterről kapura, Tarczy újra védett.

90. perc:GÓL! Péter Antal tört kapura a bal oldalon, majd 13 méterről kilőtte a hosszú felső sarkot. 5–1

86. perc: GÓL! Ionescu lecsapott a Tarczy által eladott labdára, és nyolc méterről a bal alsó sarokba lőtt éles szögből. 4–1

83. perc: Ionescu próbálkozott újra lövéssel, a kísérletet Tarczy fogta.

81. perc: Ionescu betört a védők között a tizenhatoson belülre, majd 7 méterről, éles szögből kapura lőtt, a labda végül az oldalhálóban landolt.

70. perc: most két beadással jelentkezett a Ferencváros, de egyikből sem lett végül helyzet.

66. perc: Ionescu beadását követően Jack Tuijp Tarczyba lőtte a labdát.

64. perc: Andrei Ionescu kapura tört tört a bal oldalon, beadását követően az egyik vendégjátékos kezét találta el a labda, de a játékvezető nem ítélt büntetőt ezért.

A kapott gól óta nem találja a ritmust a Ferencváros, a támadásai egyáltalán nem jelentenek veszélyt a Soroksár kapujára.

52. perc: GÓL! Szépített a Soroksár! Hazai labdavesztést használt ki Lovrencsics Balázs, aki 12 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot. 3–1

46. perc: kezdetét vette a második félidő!

45+1. perc: véget ért az első félidő!

45. perc:GÓL! Holman bal oldali beadását követően Busai lőtt kissé erőtlenül kapura, de a labda így is becsorgott valahogy a jobb alsó sarokba. 3–0

44. perc: GÓL! Leonardo szögletét követően Gyömbér emelt középre, amely után kavarodás alakult ki a vendégek kapuja előtt, amit Busai használt ki, hiszen közelről be tudta Tarczy kapuját. 2–0

44. perc: Holman Dávid lépett ki a védők között középen, majd kapura tört, végül 12-13 méterről pörgetett a kapu mellé.

36. perc: KAPUFA! A ferencvárosiak korábbi közönségkedvence, Lisztes villantott meg valamit a tudásából, miután 19 méterről tekert kapura váratlanul, a labda a bal oldali kapufát találta el, majd a védők szögletre mentettek. Lisztes sarokrúgását követően Dibusz Dénes bokszolt bele a labdába, amit aztán a hazai védők takarítottak el.

30. perc: Leonardo bal oldali beadását követően Böde készítette le a labdát, amit Philipp Bönig lőtt el 14 méterről ballal a kapu előtt.

26. perc: GÓL! VEZET A FERENCVÁROS! Leonardo húzott meg két jó cselt a tizenhatos előterében, majd indította Busait, aki hosszan vette át a labdát, így a védők szögletre tudtak menteni. Leonardo bal oldali sarokrúgását követően Mateos fejelte le a labdát, amit aztán Gyömbér lőtt be a bal alsó sarokba ballal a hosszú oldalon. 1–0

21. perc: Leonardo ívelt fel a labdát a félpályáról egy szabadrúgást követően, a vendégek nem tudtak felszabadítani, Mateos pedig háttal a kapunak állva ollózós mozdulattal szerzett gólt, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.

19. perc: Bal oldali beadását követően Aleksandar Jovanovic tette középre a labdát, ezt követően Böde Dániel fejelt kapura hat méterről, de Tarczy most is a helyén volt, és hárított.

14. perc: Lisztes Krisztián jobb oldali szögletét követően nem tudtak felszabadítani a ferencvárosi védők, akiknek ezt követően a gólvonalról kellett menteniük egy tíz méterről leadott lövést követően.

11. perc: Szofian Sahed beadását követően Busai Attila fejelt kapura, de a soroksáriak szögletre tudtak menteni. A jobb oldali sarokrúgást követően David Mateos fejelt erőtlenül kapura a hosszú oldalon, Tarczy Pál könnyedén védett.

A Ferencváros játékosai fekete karszalagot viselnek magukon, az után, hogy tegnap örök nyugalomra helyezték Akeem Adamset hazájában, míg a Diósgyőr kapusa, Rakaczki Bence tegnapelőtt hunyt el.

3. perc: Bal oldali szögletet követően Gyömbér Gábor lőtt közelről a kapu fölé/mellé.

A Ferencváros zöld-fehérben, a Soroksár pedig sárga-fekete színösszeállításban lépett pályára.

1. perc: a Soroksár kezdte a mérkőzést!

A zöld-fehérek kezdőcsapatában helyet kapott Szofian Sahed, aki próbajátékon vesz részt a fővárosiaknál. A háromszoros tunéziai válogatott játékos korábban a Hertha, valamint a Hannover labdarúgója is volt.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi a Ferencváros–Soroksár labdarúgó-mérkőzés. A két együttes felkészülési mérkőzésen méri össze az erejét a Népligetben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik