Honvéd: Rossi nem zár ki más magyar klubot a jövőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.03. 08:44
Marco Rossi, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd vezetőedzője a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt a csapatáról, Davide Lanzafaméról, valamint elárulta, mit tenne, ha egy másik magyar csapat ajánlatot tenne neki.

„Összességében kijelenthetjük, erősödött a csapat a távozások ellenére is. Anyagi lehetőségeinkhez mérten jó szerződéseket kötöttünk – kezdte összegzését Marco Rossi, a Bp. Honvéd vezetőedzője. – Kemenes Szabolcs elment, de nem gondolom, hogy hibázott volna. Idén sikerült felépíteni egy kiegyensúlyozott csapatot. Elöl és a középpályán nincs gond, hátul talán van némi hiányérzetem, remélhetőleg ezen a télen javítani tudunk. Az biztos, ütőképesebb, szervezettebb együttes vagyunk.”Marco Rossi, a Bp. Honvéd vezetőedzője. – Kemenes Szabolcs elment, de nem gondolom, hogy hibázott volna. Idén sikerült felépíteni egy kiegyensúlyozott csapatot. Elöl és a középpályán nincs gond, hátul talán van némi hiányérzetem, remélhetőleg ezen a télen javítani tudunk. Az biztos, ütőképesebb, szervezettebb együttes vagyunk.”

„A fiatalok beépítése követelmény volt Hemingway úr részéről. Vannak ügyes, érdekes tehetségeink, akik nyugodtan játszhatnának akár az élvonalban is. Ami a következő meccseinket illeti, alázatosnak kell lennünk, tudatában a lehetőségeinknek. Mi nem vagyunk sem a Videoton, sem a Ferencváros. Jó játékosaink vannak, de azért még hiányzik egy »személyiség« a gárdából. Nehéz meccsek lesznek. Nem az én stílusom lenne, ha pontokkal és elvárásokkal dobálóznék, beképzelt volnék, ha azt mondanám, öt találkozón 15 pontot hozunk.”

Davide Lanzafaméról.

„Ő a hab a tortán, aki a minőséget megadja mint játékos. Nagy szerepe van a labdabirtoklásban, meg kell nézni, miként használjuk. Lanzafame bizonyította, hogy megéri a pénzét. Arra van szüksége, hogy érezze a vezetőségtől a bizalmat. Én kértem a szerződtetését, erősködtem, persze az elnök úr is tisztában volt vele, hogy Lanzafame minőségi futballista.”

„Jelen állás szerint Magyarországon az NB I nagyon kiegyensúlyozott. Fontos, hogy folytonosságot tudjunk felmutatni az eredményekben. A Vasas azért vezeti a tabellát, mert ezt nyújtja, s a végén az örülhet majd a bajnoki címnek, aki a legkiegyensúlyozottabb tud maradni.”

Rossit megkérdezték, hogy ha más magyar klubtól kapna edzői ajánlatot, elfogadná-e.

„Nem kaptam egyelőre senkitől sem ajánlatot, talán azért, mert azt gondolják, defenzív játékot erőltetek, teszem hozzá, szerintem ez nem így van. Ha megkeresnének, profi edzőként nyilván elgondolkoznék másik magyar csapat ajánlatán is, ám érzelmi szempontból nagyon nehéz lenne otthagynom a Honvédot.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik