Honvéd: fiatal argentin szélső érkezik a Galatától - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.02. 23:47
null
Ha hihetünk az olasz és török híreknek, Ontiverót a tavasszal Kispesten láthatjuk (Fotó: Galatasaray SK)
Fiatal argentin szélsővel erősítheti meg sorait a Budapest Honvéd NB I-es labdarúgócsapata.

Az átigazolásokra szakosodott gianlucadimarzio.com szerint a kispestiek sportigazgatójának, Fabio Cordellának az átigazolási időszak hajrájában összejött egy nagy dobás, szerződtette Lucas Ontiverót.

A 20 éves argentin balszélső a Galatasaray futballistája, és fél évre kölcsönbe érkezhet a Bozsik-stadionba. Hivatalos bejelentést még egyik klub sem tett. A Galata kétmillió euróért vásárolta meg Ontiverót a Fénixtől, majd amikor kölcsönadta a Gaziantepspornak, négy és fél milliós kivásárlási árat határozott meg, de ezzel nem élt a (kölcsön)vevő klub.

A topligák átigazolási záró napján szintén a Honvéddal hozták össze a Lazio fiatal horvát védő-védekező középpályását, Josip Elezt, míg a cseh Michael Rabusic Kispest helyett a Crotonéba igazolt. Szintén kérdéses egyelőre a venezuelai Jesús Meza és a mexikói David Izazola helyzete, előbbi a hétvégén már képet is posztolt magáról, amelyen Gács Pál ügyvezetővel és egy darab papírral és tollal látható, utóbbi esetében pedig a mexikói média állítja, hogy fél évre kölcsönbe Magyarországra kerül.

Ontivero 2006 és 2009 között a Real Madridnál nevelkedett, majd tavaly januárban érkezett a Galatasarayhoz az uruguayi Fénixtől. Az isztambuli együttesben még nem alapember, az őszt kölcsönben a Gaziantepspornál töltötte, de korábban bemutatkozott a Galata felnőttcsapatában is Roberto Mancini irányítása alatt.

A 167 centiméteres irányító piaci értéke a mértékadó transfermarkt.de portál szerint 1.2 millió euró, ezzel az NB I egyik legértékesebb futballistája lehet.

A Honvéd egyelőre nem erősítette meg az értesüléseket.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Bratiszlav Punosevac (szerb, Radnicski Nis – Szerbia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Bobál Dávid (Soproni VSE), Botka Endre (Kecskemét), Csábi Mihály (Soproni VSE), Czuczi Márton (Békéscsaba), Daru Bence (Siófok), Lőrinczy Attila (Békéscsaba), Emmanuel Mensah (ghánai, FK Bodva Moldava nad Bodvou – Szlovákia)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Josip Elez (horvát, Lazio – Olaszország, kölcsönbe), Hidvégi Sándor (Ferencváros, kölcsönben az MTK-nál), David Izazola (mexikói, Pumas UNAM – Mexikó), Francis Koné (togói-elefántcsontparti, szabadon igazolható – próbajáték), Jesús Meza (venezuelai, szabadon igazolható, legutóbb Olympiakosz Volosz – Görögország – próbajáték), Lucas Ontivero (argentin, Galatasaray – Törökország, kölcsönbe), Székely Szabolcs (romániai, Poli Timisoara, szabadon igazolható – próbajáték)
Távozók: Donald Bendé Bende (elefántcsontparti, szabadon igazolható), Thomas Iyock Job (kameruni, szabadon igazolható), Andrea Mancini (olasz, Haladás, szabadon igazolható volt), Cristian Portilla (spanyol, szabadon igazolható), Anatolis-Alexis Sundas (román-görög, Fidelis Andria – Olaszország), Kandia Traoré (elefántcsontparti, szabadon igazolható), Vereckei Dániel (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Raffaele Alcibiade (olasz, Haladás), Bobál Gergely (Gyirmót)
Kölcsönből visszamentek klubjukhoz:
Távozhatnak: Jevrem Kosznics (olasz, érdeklődnek iránta: Brescia – Olaszország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik