Honvéd: aláírt új, amerikai csapatához a távozó csatár

Vágólapra másolva!
2016.05.24. 19:48
Souleymane Youla szerződése lejártával elhagyta a Budapest Honvédot, és aláírt az amerikai másodosztályú labdarúgó-bajnokságban, a North American Soccer League-ben szereplő Indy Elevenhöz.

Youla már május elején elárulta a Nemzeti Sportnak, hogy Amerikában folytatja a pályafutását, új csapatát azonban nem kívánta megnevezni. Azóta kiderült, a guineai csatár az NASL-ben (ami az MLS alatti liga, a másodosztály), az Indy Elevenben folytatja pályafutását.

A 34 éves támadó 2014 nyarán érkezett Magyarországra, a Honvéd színeiben 60 mérkőzésen 16 gólt és hat gólpasszt jegyzett a transfermarkt.de adatai szerint.

„Nagyon jól éreztem magam Kispesten, két sikeres idényt töltöttem itt, és mivel sok barátot szereztem, biztos, hogy a tengerentúlról is követem a csapat eredményeit” – mondta búcsúzása előtt a Nemzeti Sportnak Youla, aki kétéves szerződést írt alá új klubjával.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Gróf Dávid (Csákvár),
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Vajda Dániel (Szigetszentmiklós)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Hermány Bence (Vasas), Davide Lanzafame (olasz, Novara Calcio – Olaszország), Székely György (Paks)
Távozók: Jelena Richárd (Paks – szabadon igazolhatóként), Kemenes Szabolcs (Paks – szabadon igazolhatóként), Souleymane Youla (guineai, Indy Eleven – egyesült államokbeli, szabadon igazolhatóként),
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Alekszandar Ignjatovics (szerb, lejár a szerződése)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik