Haladás: dél-koreai csapattal versengenek a cseh gólvágóért

Vágólapra másolva!
2018.01.23. 10:13
Szlovák lapértesülés szerint a labdarúgó NB I-ben 10. helyen telelő Haladás érdeklődik Jakub Mares, a Slovan Bratislava 30 éves cseh támadója iránt.

A Haladás – amelyet a szlovák Michal Hipp irányít – mellett Dél-Koreából is van ajánlata a nyáron a Ruzomberoktól a Slovanhoz igazoló csatárnak – írja a sport.sk.

Mares az ősszel 18 bajnokin 12-szer volt eredményes, ezzel a góllövőlista második helyén áll. Az Európa-liga-selejtezőben négy meccsen három gólt szerzett.

A korábbi cseh korosztályos válogatott játékos pályafutása során futballozott többek között a Teplicében, a Sparta Prahában, a Mladá Boleslavban és a Dukla Prahában is.

Martin Sevela, a pozsonyi Slovan trénere már egyeztetett csatárával, akinek jelezte: élhet az eséllyel, ha van lehetősége máshová szerződni. A Holman Dávidot is foglalkoztató pozsonyiak azért nem gördítenek akadályt Mares távozása elé, mert a téli szünetben már szerződtettek egy csatárt: Andraz Sporart az FC Baseltől (a 23 éves szlovén játékos a Videoton kiszemeltjei között is szerepelt).

A Nemzeti Sport Online úgy értesült, hogy a Haladás a Slovantól már arra is engedélyt kapott, hogy egyeztessen a játékossal, ami azt mutatja, hogy jó esély van az egyezségre. A szombathelyiek esélyeit növeli, hogy Michal Hipp jól ismeri a cseh csatárt, és bár a Transfermarkt 600 ezer euróra becsüli az értékét, úgy hírlik, a Slovan a kölcsönadástól sem zárkózik el, ami reális opció lehet a Haladás számára. A csatár jelenleg Törökországban edzőtáborozik a Slovannal, de mivel a héten a Haladás is törökországi edzőtábora utazik, az „átadás-átvétel” akár ott is megtörténhet, ha addig sikerül megegyezniük a feleknek.

A Haladás ügyvezetője, Tóth Miklós megkeresésünkre elmondta, folyamatban lévő ügyekről nem kíván nyilatkozni. A klubnál korábban tesztelt szlovák védőről, Kristián Kolcákról is csak annyit közölt, hogy még tartanak a tárgyalások.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Karol Mészáros (szlovákiai, DVSC, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Kristián Kolcák (szlovákiai, FK Aktobe – Kazahsztán, szabadon igazolható), Jakub Mares (cseh, Slovan Bratislava – Szlovákia)
Távozók: Devecseri Szilárd (ZTE FC), Jánvári Gábor (Kisvárda), Leandro Martínez (olasz-argentin, visszavonul), Tóth Benjámin
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Kiss Bence, Tóth Dávid

 

A HALADÁS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 9.
Edzőtábor: január 26. – február 4., Belek (Törökország)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 17., 11.30: Soproni VSE–Haladás 2–4 (Halmosi, Williams – 11–esből, Tóth M., Németh Márió)
Január 20., 11.30: Szombathely, műfüves pálya: Haladás–Tatran Presov (Eperjes, szlovákiai) 4–1 (Grumics, Németh M., Medgyes., Williams)
Január 24., 14.00: Haladás–NK Maribor (szlovén)
Január 28., 15.00, Side: Haladás–Szlavija Szófia (bolgár)
Január 31., Antalya: Haladás–Rad Beograd (szerb)
Február 10., 14.00: Haladás–NK Lendava (Lendva, szlovéniai)
Február 16., 15.00: SCWiener Neustadt (Bécsújhely, osztrák)–Haladás

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik