Győri ETO: Miriuta három segítője hazautazott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.30. 17:57
Minden jel arra utal, hogy a Győri ETO csapatai be tudják fejezni a 2014–15-ös labdarúgó-bajnokságokat, így az NB I-et is – derült ki Szasa Sztevanovicsnak a győriek hivatalos honlapján hétfőn megjelent interjújából. A sportigazgató ugyanakkor arról is beszélt, hogy a stábból három edző két hétre hazautazott, hogy „felmérje a lehetőségeit”.

„Most minden jel erre mutat. Éppen ezért nagyon köszönöm mindazoknak a vállalkozóknak, akik a klub mögé álltak, és továbbra is vagy újonnan támogatják az egyesületet, mert most minden segítségre szükségünk van” – idézi az eto.hu a sportigazgató válaszát a „Ki lehet jelenteni, hogy a feltételek adva vannak ahhoz, hogy a csapatok befejezzék a bajnokságokat?” kérdésre.

Sztevanovics egyúttal cáfolta azt a hírt, hogy a korosztályos csapatok hétvégi autóbuszos utazására a szülők dobták össze a pénzt.

„Örülök, hogy a kialakult helyzet ellenére több vállalkozó jelezte, hogy számára fontos a klub, fontos az ETO, ezért támogatja az egyesületet. Eredményesek voltak az elmúlt napokban is a tárgyalásaink, így van olyan vállalkozó, aki abban fog segíteni, hogy az utánpótláscsapataink el tudjanak majd utazni az idegenbeli bajnoki mérkőzésekre.”

Tarsoly Csaba klubelnök előzetes letartóztatásba helyezésén túl a napokban azt is megírtuk, hogy az edzői stábból többen jelezték távozási szándékukat. Ezt Sztevanovics úgy pontosította, hogy megbeszélték a klubhoz januárban Kolozsvárról érkező Alin Minteuannal, Carlan Horeával és Barta Gáborral, hogy „a következő két hétben nem kell részt venniük az első csapat edzésein”.

„Nem voltak könnyű helyzetben az előző évben a CFR-nél sem, hiszen hónapokig nem kaptak pénzt, és most nálunk sem éppen ideális a helyzet, így abban maradtunk, hogy hazautaznak, hogy felmérjék a lehetőségeiket, aztán meglátjuk, mi lesz” – mondta Sztevanovics, hozzátéve, hogy Miriuta László vezetőedző munkáját továbbra is segíti a vele érkező Christian Dragota, továbbá Igor Nicsenko és a kapusok edzésébe újra bekapcsolódó Tőkés László.

A kapusból lett vezető szerint a Kecskemét elleni hétvégi bajnoki mérkőzés megrendezését nem veszélyezteti semmi, az első csapat minden játékosa edz.

„A játékosok azonnal megértették, hogy mindenkire szükség van, én azt várom, hogy ebben a helyzetben Priskin Tamás, Rudolf Gergely, Lipták Zoltán, Pátkai Máté, Koltai Tamás és Djordje Kamber a mérkőzésen is húzóember lesz” – öntötte szavakba reményeit a sportigazgató.

Az NB I versenykiírása szerint a tabella kilencedik helyén álló Győri ETO szombaton 14 órakor fogadja az ötödik helyezett, tavasszal eddig mind a négy bajnokiját megnyerő Kecskemétet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik