Kettős győzelemmel a legjobb négy között az ETO

Vágólapra másolva!
2013.02.27. 17:50
null
A győriek nem vették félvállról a visszavágót sem (Fotó: Mirkó István)
Két góllal legyőzte a Győri ETO a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Budapest Honvédot, így a zöld-fehérek kettős győzelemmel jutottak tovább. A kispestiek nyolc emberrel fejezték be a találkozót.

Mindkét csapatnál nagy változások zajlottak a télen, de úgy tűnik, az erőviszonyok változatlanok: a Magyar Kupa negyeddöntőjében idegenben is győzni tudott a bajnokságban listavezető Győri ETO a Budapest Honvéd ellen. Az eredménynek megfelelően a kispestiek kezdtek aktívabban, még úgy is, hogy középcsatárukat, Délczeg Gergelyt korán le kellett cserélni sérülés miatt, a mérkőzés első helyzetét azonban kihagyta Ivancsics Gellért.

Az első fél óra többnyire vagdalkozó, csapongó, esetleges játékot hozott, amelyet csak a meglepő durvaságok „dobtak fel". A szünet előtt láthattunk még egy kisebb, kihagyott helyzetet (Ivan Lovric csúsztatott közelről a léc fölé), pár borzalmas megoldást Rok Kronavetertől és egy jogtalan kiállítást Bognár Tamás játékvezetőtől (Drissa Diarra gyűjtött be a jogos első után egy fantomsárgát a 45. percben).

A második félidő elején Pintér frissíteni próbált csapatán, behozta Marek Strestíket és Nikola Trajkovicsot is, de fölénybe került a fellelkesült Honvéd, noha helyzetet a vendégek sem tudtak kialakítani a mérkőzés negyedik negyedórájában. Sokat tehetett volna mestere lelki nyugalmáért Varga Roland és Koltai Tamás, de kihagytak egy-egy ziccert, majd csak megnyugodhatott kissé a magyar szakember, amikor a 64. percben a honvédos Alekszandar Ignjatovicsot teljes joggal kiállította Bognár.

Ezzel el is dőlt minden: előbb Völgyi Dániel tekert egy szabadrúgást a bal alsóba, majd Djordje Kamber fejelt öt méterről a jobb felsőbe: 2–0.

A Honvédnak már csak azért is jobb lett volna, ha ekkor véget ér a mérkőzés, mert így elkerülhette volna a csapat Davide Lanzafame kiállítását... Nyolc emberrel fejezte be a mérkőzést a Kispest.

Kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé a Győr, összességben megérdemelten. Nagy kérdés azonban, miért csak emberhátrányban kezdett el igazán futballozni a Honvéd, és miért csak kettős emberelőnyben tudott gólt szerezni a jobb erőkből álló ETO.

MÉRKŐZÉS UTÁNI NYILATKOZATOK

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
GYŐRI ETO–BP. HONVÉD 2–0
Győr, ETO-Park, 1500 néző. V: Bognár T. (Lémon O., Takács G.)
Győri ETO: Sztevanovics – Svec, Had, Lipták, Völgyi – Kamber, Kink (Andrics, 74.), Pátkai (Strestík, 55.) – Varga R., Kronaveter (Trajkovics, 52.), Koltai. Vezetőedző: Pintér Attila
A kispadon: Molnár P. (k.), Takács Á., Nicorec, Tokody
Budapest Honvéd: Kemenes – Lovric, Ignjatovics, Alcibiade, Baráth – Ivancsics (Zsivanovics, 66.), D. Diarra, Ikenne (L. Martínez, 61.), Hidi – Lanzafame, Délczeg (Vernes, 11.). Vezetőedző: Marco Rossi
A kispadon: Szemerédi (k.), Pacariu, Nagy G., S. Diaby
Gólszerző: Völgyi (70.), Kamber (76.)
Kiállítva:
Diarra (második sárga lap után) a 45., Ignjatovics (Trajkovics lerántásáért) a 66., Lanzafame (dulakodásért) a 87. percben
Továbbjutott
: a Győri ETO, 3–0-s összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Pintér Attila: – Ha nem is sikerült végig azt a játékot nyújtanunk, amit elterveztünk, de végül a továbbjutást megérdemelten kiharcoltuk. Bár többször pontatlanok voltunk, sikerült felőrölnünk a Honvéd ellenállását. Örülök, hogy a cserék hozzá tudtak tenni a játékunkhoz.
Marco Rossi nem jelent meg a sajtótájékoztatón. A Budapest Honvéd olasz trénere a mérkőzés után az öltözőből indulatosan, a folyosón kiabálva elhagyta az épületet.

A TÖBBI MECCSEN
Siófok–Vasas 2–1
Továbbjutott:
a Vasas, 4–3-as összesítéssel

Videoton–Vác elmaradt, mert a váciak nem álltak ki
Továbbjutott: a Videoton, játék nélkül

Az elődöntő mezőnye: DVSC-Teva, Győri ETO, Vasas, Videoton

PERCRŐL PERCRE

Unalmasan indult, de sokáig emlegetjük még ezt a mérkőzést, az biztos!

90. PERC NINCS TÖBB LAP, VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS. TOVÁBBLÉPETT A LEGJOBB NÉGY KÖZÉ A GYŐR A VASAS, A DEBRECEN ÉS A VIDEOTON MELLÉ.

87. perc Strestík lő nem sokkal a bal felső fölé ballal, 22 méterről.

85. perc Michal Svec is kap egy sárgát, még a dulakodásért.

85. PERC DAVIDE LANZAFAME LÖKDÖSŐDIK EGYET LIPTÁKKAL, ELŐTTE FELRÚGJA STRESTÍKET, AKINEK A LEVEGŐBEN KIOSZT EGY KIS TASLIT. AZ OLASZ KIÁLL.

81. perc
Andrics ad be jobbról, Trajkovics fejel nyolc méterről, Kemenes hatalmasat véd a bal saroknál. Szöglet.

79. perc Végre egy sárga, Davide Lanzafame kap lapot egy könyökösért.

Érdekes módon most jött meg csak igazán a vendégtábor hangja.

76. perc ELDŐLT, KETTŐVEL MEGY AZ ETO: Völgyi bal oldali beadását fejeli a jobb felsőbe Lovric mellől Djordje Kamber. 20

74. perc Kink le, Nemanja Andrics be.

73. perc
Koltai lő középtávolról a jobb felső mellé két méterről.

70. perc VEZET A GYŐR! Völgyi Dániel teker ballal egy szabadrúgást a 16-os bal sarkától a bal alsóba, a szétrebbenő sorfalnak is hála. 10

66. perc Ivancsicsot Borisz Zsivanovics váltja.

65. perc Alekszandar Ignjatovics visszarántja a kapura törő Trajkovicsot, piros. Jogos.

64. perc
Koltai passzol rosszul az ötösön belül, de Lovric sarokkal visszaadja neki a labdát, amelyet az ötös bal sarkától kapura is lő laposan a szélső, de Kemenes véd a bal sarok előtt. EZ SEM PISKÓTA JELENET VOLT!

62. perc Kink csúsztatása után Varga ballal a léc fölé lő, mintegy öt és fél méterről. MICSODA HELYZET VOLT!

61. perc Bejön az egyik új fiú, Leandro Martínez. A szűrő, Ikenne helyére.

58. perc Koltai lő egy méterrel a léc fölé 26-ról.

57. perc Lanzafame megy el a balon Kamber és Lipták mellett, a rövid saroknál Had vágja ki a labdát végül. A szögletet is mentik a védők, majd az újabb veszélyesen kanyarodó Ivancsics-beadást is.

55. perc A szűrő Pátkai le, a támadó Marek Strestík fel.

52. perc Nikola Trajkovics váltja Kronavetert. Trajkovics pár másodperc múlva lerántja Ikennét grabáncánál fogva, de nincs sárga.

51. perc Ignjatovics csúsztat az ötösről a rövid sarok mellé egy jobb oldali szögletet.

48. perc Hidi lő ballal nem sokkal a jobb felső fölé 26-ról.

46. PERC FOLYTATÓDIK A MÉRKŐZÉS!

Maradjanak velünk! Nincs az a rossz mérkőzés, amelyet fel ne dobna egy jogtalan kiállítás.


Kis híján Bognár Tamás sporinak is, mert megindul felé, mint dühös bika, Rossi, de aztán az olaszt eltéríti egyik játékosa.

45. PERC VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK.

45. perc Drissa Diarra teljesen fölöslegesen felrúgja a jobbon Koltai Tamást, ahelyett, hogy felszabadított volna Pátkai rossz passza után. Legalábbis első látásra így hittük, mert a lassításból kiderült, ez teljesen szabályos megmozdulás volt...

Egy perc a ráadás.


44. perc
Kap egy sárgát George Ikenne is, reklamálásért.

42. perc
Völgyi lő ballal a 16-os elől, a bal alsó előtt fogja a keményen megküldött labdát Kemenes Szabolcs.

42. Raffaele Alcibiade megrúgja Kronaveter bokáját, sárga.

41. perc
Ivancsics ad csemegelabdát balról Sztevanovicsnak.

36. perc
Völgyi bal oldali szögletét Kronaveter nagyon rossz helyre fejeli tíz méterről, majd a kipattanót lövi át Had Gyirmótra.

34. perc Völgyi löki Vernest, a 16-os bal sarkától Ivancsics íveli be a szabadrúgást, amelyet az ötös elől Ivan Lovric csúsztat a léc fölé, a kapunak félig háttal felugorva.

31. perc Baráth Botond lerántja a felezővonalnál a kiugrani kész Varga Rolandot, sárga ez is.

26. perc A megfoltozott zöld turbánnal virító Lipták Zoltán behúzza a vészféket Lanzafamén, sárga.

25. perc
Kink ad be balról, 14 méterre a kaputól Kronaveter egyszerűen elesik lövés helyett...

24. perc Kinket felrúgja kontra közben Drissa Diarra, sárga.

22. perc
Ivancsics fejeli ki Rok Kronaveter 23 méteres szabadrúgását a sorfal tagjaként, majd Völgyi Dániel lő egy csel után 28-ról ballal a jobb felső sarok mellé, egyölnyivel.

17. perc HELYZET! Vernes passza után Ivancsics lő 11 méterről, középről kapura, Szasa Sztevanovics jobbra vetődve kiüti a labdát. A kipattanó Hidi Patriké, aki 17-ről feladja azt a szerb kapusnak.

15. perc Pátkai Máté lerántja Davide Lanzafamét, sárga.

Erősen vagdalkozós a játék...

Kamber visszajön, de sántikál csak.

11. perc Vernes Richárd váltja Délczeget.

10. perc
Ikenne letalpalja Djordje Kambert, ápolás. Délczeg még mindig sérül, fel sem épül most már. Lipták sem százas, véres a turbánja.

9. perc
Djordje Kamber lő egy szöglet után jobbal 14-ről kétméternyivel a jobb alsó mellé.

Nincs sok néző, de akad közöttük (felülről) félmeztelen is.


4. perc Délczeg Gergely és Lipták Zoltán fejel össze. Ápolás, vér, turbán.

2. perc
Ivancsics Gellért ível a kapu elé egy 23 méteres szabadrúgást középről, Marián Had azonban két közeli lövést is blokkol az ötös előtt, a másodikat George Ikenne követte el, 10 méterről.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Gyászszünet néhai id. Vörösbaranyi József emlékére.

Győrben hideg, de tiszta az idő. A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek tiszta vörösben.

JÖTTEK-MENTEK:

A Győrtől a Honvédhoz:
2011, Sánta András
2011, Nicolas Ceolin, kölcsönbe
2006, Pomper Tibor
2002, Molnár Levente
2002, Erős Gábor
2002, Mracskó Mihály
1990, Urbányi István
A Honvédtól a Győrhöz:
2010, Takács Ákos
2007, Igor Bogdanovics
2006, Kovács Zoltán
1995, Brockhauser István
1993, Faragó István
1988, Urbányi István

„Nem foglalkozom az előző mérkőzéssel, de most tökéletes a pálya állapota. Az alapcsatunk megvan, a gerinc adva van, de nem tizenegy emberből áll egy csapat, aki bejön a kispadról, az is hozzá tud tenni a játékhoz. Van bennünk tétmeccs, jó pályán vívtunk felkészülési mérkőzéseket” – így kollégája, Pintér Attila.

„Az első mérkőzésen lehetett volna fordított is az eredmény. Nagy változások a taktikában nem lesznek, nálunk két helyen cserélődött a kezdő, az ellenfélnél egy helyen. Jó mérkőzésre számítok!” – így a mérkőzés előtt a Sport TV-ben Marco Rossi, a kispestiek olasz mestere.

A kezdők: Sztevanovics – Svec, Had, Lipták, Völgyi – Kamber, Kronaveter, Pátkai – Varga R., Kink, Koltai itt, Kemenes – Baráth, Ignjatovics, Alcibiade, Lovric – Lanzafame, Ivancsics, D. Diarra, Ikenne, Hidi – Délczeg ott.

„Balszerencsések voltunk, de majd szerdán hátha fordul a dolog. Különben meg nekik most több izgulni valójuk van! Az egy nulla veszélyes eredmény. Nekünk mindent oda kell raknunk, amink van. A Győrnek nagyobb a veszteni valója! Jó lenne megnyerni a Magyar Kupát!" – így a mérkőzés előtt csapata honlapján a kispesti Baráth Botond.

Ma új kapust igazolt a Győr, de a szlovák válogatott Lubos Kamenár még nem játszik.

Hétszer akadt össze a két csapat az MK-ban, és csak kétszer ment tovább eddig az ETO.

A hetvenszeres észt válogatott labdarúgó szerint mind a mai napig a Middlesbrough profija lehetne, 2010 nyarán három évre írt alá az angol másodosztályú klubhoz, ehhez képest azóta megjárta az ukrán Karpati Lvivet és az olasz Varesét is – az utóbbi klub adta kölcsön az ETO-nak.

„Pintér Attila az első győri időszak alatt sokat segített nekem, hiteles ember, elhivatott edző, pontosan tudtam, mit vállalok, amikor visszatértem Győrbe, mert tudom, mit vár tőlem Pintér Attila” – mondta a második győri korszaka első hivatalos gólját a Honvéd elleni Magyar Kupa-mérkőzésen (1–0) múlt héten megszerző Tarmo Kink, aki 2010-ben magyar bronzéremmel a csomagjában szerződött a Middlesbrough-hoz.

Az első mérkőzést a Győr nyerte meg Kispesten.

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A GYŐRI ETO–BUDAPEST HONVÉD MAGYAR KUPA-NEGYEDDÖNTŐ VISSZAVÁGÓJÁNAK ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik