A Vasas egy gólt megőrzött előnyéből, és a négy közé jutott

Vágólapra másolva!
2013.02.27. 12:51
null
A Vasas egy gólt megőrzött előnyéből, és a négy közé jutott (Fotó: Havran Zoltán – NS-archív)
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Siófok hazai pályán 2–1-re legyőzte a Vasast, de 4–3-as összesítéssel így is a másodosztályú fővárosi együttes jutott az elődöntőbe.

 

A siófoki centerpálya talaja az esőzések miatt játékra alkalmatlan, így a Balaton-partiak műfüves pályájukra vitték a Vasas elleni találkozót, amelyen kétgólos hátrányt kellene ledolgozniuk. Nézők azonban a műfüves létesítménybe nem mehetnek be, hasonlóan az angyalföldi helyzethez.

A két együttes első mérkőzésén a házigazda Vasas jött ki jobban a „büntetőpárbajból”, és 3–1-es előnnyel várja a visszavágót.

A találkozó elején a hátrányból induló hazaiak be is kezdtek, de Melczer, Windecker és Nagy Tamás távoli lövései közül az első kettő kaput sem talált, utóbbi két esetnél pedig Szatmári könnyedén védett.

Ezt követően kiegyenlítetté vált a játék, és a Vasas előtt is adódtak helyzetek, az egész mérkőzés során nagyon aktív Hohmann bal oldali megiramodásai rendre veszélyt hordoztak magukban, 30 méteres lövésénél pedig Heinrichnek bravúrt kellett bemutatnia.

Az ekkor leginkább edzőmérkőzéshez hasonlító találkozó első félidejében még Thiago lövéseivel veszélyeztetett a Vasas, gól azonban ezekből sem született, így 0–0-val fordultak a felek.

A második félidőt Cseke próbálkozásai vezették fel, majd az 58. perctől kezdve igencsak megélénkült a meccs.

Előbb Nagy szabadrúgása után Tímár fejesénél még óriási bravúrral védett Szatmári, de a szöglet után a kapusról kipattanó labdát Fehér közelről bekotorta, így megszerezte a vezetést a házigazda, de négy perccel később egyenlített a Vasas: Bobo futotta le Tímárt és 6 méterről a kapuba lőtt (1–1).

A hazaiak Dajicot is csatasorba küldték, és ő a 65. percben meg is hálálta a bizalmat: újabb siófoki szöglet után Szatmári nem tudta kiütni a labdát, a csereként beálló bosnyák támadó pedig közelről a kapuba fejelt.

Ezt követően igazi kupahangulat alakult ki a pályán, mindkét csapat felpörgött, nagyobb lett a hajtás a pályán, és a zárt kapus mérkőzésre kilátogató mintegy 30 fős vendégtábor hangja is behallatszott a pályára.

A hajrára Hohmann beadásai révén a Vasas került még párszor helyzetbe, újabb gól azonban nem esett. Így sem csendesen ért véget a mérkőzés, Lucas csúnya felvágása után kissé elszabadultak az indulatok a találkozó lefújása után.

A Vasas végül tehát 2–1-re kikapott, ám előnyéből egy gólt megőrizve csatlakozott a DVSC-Tevához a négy között.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Siófok–Vasas (II. o.) 2–1 (0–0)
Siófok, zárt kapuk mögött. Vezette: Fábián
SIÓFOK: Heinrich – Fehér Zs., Takács Z., Tímár, Windecker (Kiss M., 74.) – Kecskés, Fejes – Melczer V., Nagy T. (Mokánszki, 83.), Pál Sz. – Máté J. (Dajic, 63.) Szakmai igazgató: Horváth Károly
VASAS:
Szatmári – Görgényi, Nikolov, Lucas, Katona M. – Thiago – Popovics (Ferkó, 82.), Cseke, Hohmann – Bobo, Wilson (Szilágyi P., 85.). Vezetőedző: Dirk Berger
Gólszerző: Fehér Zs. (58.), Dajic (65.), ill. Bobo (62.)
Továbbjutott: a Vasas, 4–3-as összesítéssel

 

PERCRŐL PERCRE

93. Véget ért a mérkőzés – kisebb csetepatéval. Az egész alapja, hogy Lucast nagyon csúnyán felvágták, és ezt követően a hazaiak nem rúgták ki a labdát, amit a vendégek nehezményeztek. Fábián lefújta az összecsapást, de a felek dulakodni kezdtek, csakhamar azonban véget ért a lökdösődés.
91. Pál rántotta le Thiagót, így ő is besárgult.
85. Wilson helyén Szilágyi folytatja.
84.
Hohmann húzott el a bal oldalon az alapvonalig, középre adását tisztán vehette át Cseke, de hat méterről az egyik védőbe lőtt.
83. Nagy Tamás helyére Mokánszki állt be.
82. Popovics helyén Ferkó folytatja.
77.
Hohmann bal oldali beadása után Bobo elől Takács mentett.
74. Windecker
helyére Kiss Máté állt be.
71.
Popovics sarokrúgása után veszélyesen szállt be a labda, de senki nem tudott hozzáérni, így végül kirúgás következhetett.
70.
Hohmann, Popovics, Bobo háromszögelés után utóbbi 5 méteres lövése egy védőről pattant szögletre.
65. Dajic nem sokáig vacakolt! Egy szöglet után Szatmári ügyetlenkedett, Dajic pedig három méterről a kapuba fejelt. 2–1
63. Csere a siófokiaknál, Máté helyére Dajic állt be.
62. De máris itt az egyenlítés!Bobo indult meg a saját térfeléről, érkezett is a szöktetés, Tímárt nagy versenyfutásban legyőzte, majd hat méterről a kapu bal oldalába lőtt. 1–1
58. ...a sarokrúgás után azonban megszerezte a vezetést a Siófok, a hosszúról érkező lövést Szatmári még hárította, róla azonban kipattant, Fehér pedig közelről a hálóba lőtt. 1–0
57. Nagy Tamás 35 méteres szabadrúgása után Tímár 5 méteres, léc alá tartó fejesét Szatmári védte...
52.
Ismét Cseke próbálkozott, 20 méterről, balról, ezúttal azonban a léc fölé lőtt.
50. Hohmann ment el a bal oldalon, beadását a védők Cseke elé fejelték, ő 20 méterről, félfordulatból lőtt, de próbálkozása Tímáron lelassult, így Heinrich könnyedén védett.
46.
Csere nélkül folytatódik a mérkőzés.
45. Véget ért az első félidő.
43.
Ahogyan Tímár is, aki negyedszer szabálytalankodott a félpályán Bobóval szemben, a sokadik eset után pedig már járt a sárga.
42. Egy siófoki bedobás után Máté „maradonázott” egyet, de kézzel sem sikerült a kapuba juttatnia a labdát, és még sárgát is kapott.
33. Hohmann szöglete után Thiago 11 méterről hárommal lőtt a léc fölé.
30. Pál 35 méteres szabadrúgása tíz méterrel kerülte el a kaput.
23. Popovics 20 méteres lövése után pattant az egyik védőről szögletre a labda, a sarokrúgást követően Hohmann elé került a labda, 30 méteres lövésénél azonban Heinrich a levegőben úszva védett a bal felső saroknál.
22. Fehéré a mérkőzés első figyelmeztetése, miután a bal oldalon megiramodó Hohmannt buktatta. Jó pár ütemmel később ért oda, megúszta sárgával.
19. Hohmann szöglete után a labda Thiago elé került, az ő 13 méteres lövése azonban pont Heinrich kezében kötött ki.
12. Nagy Tamás újabb távoli próbálkozása védte a Vasas kapusa.
11. Nagy Tamás 20 méteres löketét Szathmári fogta.
9. Mátét vágták fel a tizenhatos jobb sarka előtt, a 17 méteres szabadrúgásból Nagy egy méterrel a kapu fölé-mellé lőtt.
7. Melczer végezhetett el egymás után két szögletet is, a második után röviden szabadított fel a védelem, Windecker pedig 20 méterről lőtt, de az ő próbálkozása is a bal oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret.
3. Melczer 25 méteres lövése három méterrel a kapu bal oldala mellé szállt.
1.
A Siófok kezdte el a mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik