nemzetisport.hu 2017.03.01 15:29 Frissítve: 2017.03.01 16:27

Gyirmót: szerződtették a Haladásnak nemet mondó ukránt

A Gyirmót FC Győr, a labdarúgó NB I sereghajtója hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a klub szerződtette Olekszij Antonovot, kétszeres ukrán válogatott támadót. Urbányi István elmondta, a Haladásnak nemet mondó játékossal rövid távú szerződést kötöttek.

Olekszij Antonov a Gyirmótot választotta (Fotó: gyirmotfc.hu)

 

Olekszij Antonov a múlt héten a Haladásnál járt próbajátékon, a szombathelyi klub – annak ellenére, hogy Mészöly Gézát nem győzte meg a támadó fizikai állapota – ajánlatot is tett neki, ő azonban visszautasította azt, és a Gyirmóthoz szerződött.

„Volt arról szó, hogy a Szombathelyi Haladás játékosa leszek, de a vasiak ajánlatát végül nem fogadtam el. A Gyirmót FC Győr csapatával azonban sikerült megegyeznünk, egy fél éves szerződésben” – mondta Olekszij Antonov a gyirmotfc.hu-nak.

A 30 éves támadó már be is mutatkozott, a Gyirmót–Mezőkövesd Magyar Kupa-mérkőzésen az utolsó fél órára szállt be, új csapatának azonban ő sem tudott segíteni, a kövesdiek idegenben szerzett góllal kiejtették a Gyirmótot.

A 179 centiméter magas támadó legutóbb az azeri Gabalában játszott, ám 2016 júliusa óta szabadon igazolható volt.

„Az ukrán támadóval, Olekszij Antonovval már a horvátországi edzőtáborozás előtt is egyeztettünk. Ő egy olyan 30 éves labdarúgó, aki több mint ötven gólt rúgott az ukrán első osztályú bajnokságban. Az életkora, a rutinja és a statisztikái alapján tehát, nagyon sokat tud most segíteni nekünk. Azt pedig egyértelműen látjuk rajta, hogy ő is bizonyítani akar itt Gyirmóton. Egy nagyon rövid szerződést kötöttünk vele, amelyben erre kölcsönösen garanciákat is vállaltunk” – mondta Urbányi István, a gyirmótiak vezetőedzője a klub honlapjának.   

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYIRMÓT FC GYŐRNÉL
Érkezők: „Bebeto” Bara Mamadou Lamine Ndiaye (szenegáli, Doxa Katokopiasz – Ciprus), Kristián Kolcák (szlovák, MFK Ruzomberok – Szlovákia), Nagy Sándor (ukrajnai, Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Anto Radeljic (bosnyák-horvát, Zrinjski Mostar – Bosznia-Hercegovina), Tamás Krisztián (Spezia Calcio – Olaszország), Volodimir Tancsik (ukrán, Olimpik Doneck – Ukrajna)
Kölcsönbe érkezők: Simon Ádám (Videoton FC), Veres Szilárd (romániai, CFR Cluj – Románia), Olekszij Antonov (ukrán, szabadon igazolható, legutóbb Gabala – Azerbajdzsán)
Kölcsönből visszatérők: Máté János
(Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:

Távozók: Balogh Béla (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Filkor Attila (szabadon igazolható, felbontották a szerződését, érdeklődnek iránta: Vancouver Whitecaps – Kanada), Gyurján Bence (Békéscsaba), Horváth Adrián (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Hrabina Alex (Békéscsaba), Nagy Olivér (Soroksár, szabadon igazolhatóként), Nagy Sándor (Ceglédi VSE, szabadon igazolhatóként), Simon Attila (Dorogi FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Lázár Patrik (Mosonmagyaróvár)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: Jancsó András (Haladás), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

 

2019.09.23 14:05:24

Labdarúgó NB I P. K.

Nagy Dávid Zsolt hat gólt szerzett, a Soroksár kilencet, meglepetéscsapat lett az SBTC – legek.

2019.09.22 16:53:38

Labdarúgó NB I A mérkőzésről tudósított: BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Remek hangulatban, közel 11 ezer néző előtt sokáig vezetett a Zalaegerszeg, de a végén a bajnok örülhetett.

2019.09.20 19:32:22

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

Az 1956-os forradalom után külföldön maradó Czibor Zoltánt és Kocsis Sándort Kubala László segítette szerződéshez.

2019.09.20 19:58:56

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

A hetvenedik életévét betöltő Kozma Mihály gólérzékeny, kreatív és technikás csatár volt.