Gyász: elhunyt idősebb Garics György

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.11. 07:11
Hatvankét évesen elhunyt idősebb Garics György, a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának korábbi játékosa, csapatkapitánya, az osztrák válogatott ifjabb Garics György édesapja.


A jelenleg a magyar válogatottal a franciaországi Európa-bajnokságon tartózkodó Király Gábor a saját honlapján emlékezett meg id. Garics Györgyről:
A jelenleg a magyar válogatottal a franciaországi Európa-bajnokságon tartózkodó Király Gábor a saját honlapján emlékezett meg id. Garics Györgyről:

Id. Garics György
(Fotó: Bodor Ferenc 80 év zöld-fehérben című könyvéből)
Id. Garics György (Fotó: Bodor Ferenc 80 év zöld-fehérben című könyvéből)

Felfoghatatlan, hogy olyan emberek távoznak, akik gyerekkorom meghatározó egyéniségei voltak.

Kevesen tudják, és Gyuri nem is akarta soha nagydobra verni – ő nem az a fajta –, hogy a Herthához való szerződtetésemnél óriási szerepe volt. Édesapám Őt kérte meg, hogy legyen ott velem a tárgyalásokon. Soha nem felejtem el, amikor Gyuri a sok tárgyalási huzavona alatt mindig nyugodt maradt. Bíztam benne és tudtam, hogy játékosként gondolkodik. Majd egyszer azt mondta, most már rendben lesz, aláírhatom a szerződést. Persze nem ügyvédként volt jelen, hanem segítő, támogató emberként, aki felismerte azt, hogy mekkora lehetőség kapujában állok.

Azóta is hálás vagyok neki!

Fia, ifj. Garics Gyuri szép karriert futott be és még jó pár év előtte áll. Eljött egy hihetetlen nehéz pillanat mindenki számára. A következő mérkőzésen Ausztria ellen lép pályára a magyar válogatott. Gyurci az osztrák színeket erősíti, de szombathelyi születésű, és sosem felejti, hogy honnan indult. Gyuri fentről szurkol majd ezen a mérkőzésen, és biztosan tudja azt, hogy fia karrierjét tökéletesen segítette, és hogy ezért és még sok minden másért is Gyurci hihetetlen büszke az édesapjára.

Nyugodj békében, Gyuri!


Ahogy azt Király Gábor is írta, kedden a magyar válogatott éppen Ausztria ellen mutatkozik be az Eb-n. Az osztrák nemzeti csapatban pályára léphet ifj. Garics György is, aki lehet, hogy a magyar himnuszt is énekli majd.

A Haladás honlapjának tájékoztatása szerint id. Garics György hosszan tartó, súlyos betegség után az otthonában, csütörtök délután hunyt el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik