Eb 2016: Senki sem szólhat, ha a magyar himnuszt is éneklem – Garics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.09. 13:43
null
Különös este lesz: Garics szülő- és választott hazája himnuszát is énekelheti (Fotó: AFP)
Garics György, az osztrák labdarúgó-válogatott szombathelyi születésű védője az Ausztria–Magyarország Eb-csoportmérkőzés (június 14., 18.00) előtt arról beszélt, különös élményben lehet része a himnuszoknál.

„Az biztos, hogy már most különleges érzelmek gyűlnek bennem. Sosem hallgattam a magyar himnuszt még a pályán. Az osztrák himnuszt biztosan éneklem, de lehet, a magyart is, és ezért senki sem szólhat vagy hibáztathat” – nyilatkozta a Laola1-nek a 14 éves korában Ausztriába költöző, negyvenegyszeres osztrák válogatott védő.

Kérdés, Garics a pályán hallgatja-e a himnuszokat: Kevin Wimmer mellett a Darmstadt védője volt ugyanis az egyetlen osztrák kerettag, aki egy percnyi játéklehetőséget sem kapott a Málta és Hollandia elleni felkészülési mérkőzéseken.

„Hazudnék, ha azt mondanám, nem akarok játszani, de ez a döntés a szövetségi kapitány kezében van. Nekem az a dolgom, hogy meggyőzzem őt az edzéseken. Remélem, megszerezzük a három pontot, azt követően pedig annak drukkolok, hogy mindkét csapat továbbjusson. Ha választanom kellene mindenképpen a kettő közül, akkor Ausztriát választanám – emberként és futballistaként is ennek az országnak köszönhetem a legtöbbet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik