Futsal NB I: óriási dráma, trónfosztás közelében az MVFC

Vágólapra másolva!
2014.05.09. 22:02
A hazai pályán játszó Berettyóújfalu a sírból visszahozta a meccset (2–2), majd a hosszabbítást követő szétlövésben 2–1-re felülmúlta a Rába ETO-t a futsal NB I döntőjének péntek késő esti második mérkőzésén, és immár 2–0-ra vezet a címvédő ellen az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.

Lódi Tamás már a 3. percben megszerezte a vezetést a győrieknek, majd a 10. percben Alvarito növelte az előnyt, amely a hajráig – ha néha veszélyben is forgott – nem fogyatkozott.

Az utolsó öt perc kezdetén aztán a Beri levitte a kapusát, és Trencsényi János azonnal szépített. A folytatásban – Lódi és Alvarito kiállítása nyomán – a hazaiak kettős emberelőnybe kerültek, sőt hatméterest rúghattak, azonban Lovas Norbert lövését Balázs Zoltán kivédte.

Ami nem sikerült büntetőből, majd négy a kettő ellen, az a 39. percben sikerült négy a három ellen: Lovas közelről Balázs kapujába lőtt, kiegyenlítve az állást, ami – további másfél percnyi izgalom után – hosszabbítást eredményezett.

A 2x5 perces ráadás nem hozott gólt, így jött a hatméteresek párbaja: az első párban Dróth Zoltán és Lovas a kapuba bombázott, a következő két győri hibázott (Harnisch Ákos lövését kivédte Tihanyi Csaba, Juanra kapufát lőtt), így az első meccs hősének, Rábl Jánosnak a találata döntött – az MVFC 2–1-re megnyerte a párbajt, és nem kis meglepetésre 2–0-ra vezet az összesítésben.

A következő mérkőzést jövő pénteken rendezik meg Győrben.

FUTSAL NB I, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
MVFC BERETTYÓÚJFALU–RÁBA ETO 2–2 (0–2, 2–2, 2–2) – szétlövéssel 2–1
Berettyóújfalu, 1000
néző. V: Farkas Balázs, Viczián Mátyás
MVFC: Tihanyi – Trencsényi, Lovas, Nagy T., Rábl. Cs: Dávid, Sánta, Siska, Szabó T., Mezei, Gál, Komáromi. Vezetőedző: Turzó József
ETO: Balázs – Lódi, Harnisch, Alvarito, Carlitos. Cs: Matkovics, Bognár, Fabio, Dróth, Juanra, Püspök, Peczár, Szűcs A., Sáhó. Vezetőedző: David Madrid Sánchez
Gólszerző: Lódi (0–1) a 3., Alvarito (0–2) a 10., Trencsényi (1–2) a 35., Lovas (2–2) a 38. percben
Kiállítva: Komáromi (8.), Lódi (37., második sárga lap után), Ramon (38., második sárga lap után)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása:
2–0 a Berettyóújfalu javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik