FTC: Zumdick jól passzoló, kőkemény gárdáról beszélt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.10. 13:10
A Ferencváros NB I-es labdarúgócsapatának új másodedzője, a Thomas Doll-lal érkező Ralf Zumdick hatékonyan passzoló, kőkemény gárdát szeretne a pályán látni.

„Thomasszal már csapatban gondolkodunk, korábban úgy döntöttünk, hogy együtt vállalunk munkát a jövőben, együtt építünk fel egy csapatot. Tisztában voltam vele, hogy Magyarország legnagyobb klubjáról van szó, de a jelenlegi helyzetét kevésbé ismertem. Izgalmasnak tűnt a Fradi ajánlata, lenyűgözött a tradíciója, és az, hogy az emberek, milyen erőfeszítéssel dolgoznak a klubért, mennyire szeretik a csapatot. Kicsit hasonló a helyzetünk, mint Németországban volt, amikor nagy hagyományokkal büszkélkedő klubot kellett felépítenünk és sikerre vezetnünk. Tudom, hogy a Fradinak a támadófutballt kell képviselnie. Látni kell azonban azt is, hogy a játékosok nagyon sokat hibáznak a passzokban. A statisztika pedig azt is megmutatta, hogy szabadrúgások, szögletrúgások után sok gólt kap a csapat. Nagyon fontos, hogy a lehető leghamarabb csökkentsünk ezeknek a hibáknak a számán” – mondta a fradi.hu-nak adott interjújában Ralf Zumdick. fradi.hu-nak adott interjújában Ralf Zumdick.

„Természetesen fontos, hogy látványos futballt játsszunk, de az elsődleges szempont a passzjáték. Hatékonyan kell passzolnunk, az a célunk, hogy különböző kombinációkat begyakoroljunk. Tökéletesnek kell lennünk ezekben, emellett a szurkolóknak látniuk kell, hogy ez a csapat egy kőkeményen dolgozó gárda. Az első lépés, hogy minden edzésen az erre a futballra való törekvést gyakoroljuk. A jövő célja pedig nem lehet más: a Fradinak bajnoknak kell lennie!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik