FTC: Zubkov legalább tizenöt gólt vár magától az idényben

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.01.28. 17:50
null
Zubkov 15 gólra módosította a célt (Fotó: Földi Imre)
Mint beszámoltunk róla, az NB I 17. fordulójában, a tavaszi szezon első mérkőzésén a Ferencváros hazai pályán a duplázó Olekszandr Zubkov vezérletével 4–0-ra legyőzte a Paksot. Az ukrán szélső kiemelkedő teljesítményére hazájában is felfigyeltek, és a zbirna.com nevű oldal interjút készített a labdarúgóval. 

 

Az interjúban a Sahtar Donecktől kölcsönvett futballista elárulta, emlékei szerint még sosem lőtt olyan korai gólt, mint a Paks ellen (3. perc): „az eddigi leggyorsabb talán a hetedik vagy a tizedik percben lehetett.”

Zubkov arra is kitért, hagyományosan a családjának és a feleségének ajánlja a góljait, nem tett másként ezúttal sem. Reményei szerint az idényben még több is követi majd az eddigi hét bajnoki találatát.

„Előzetesen azt mondtam, jó lenne tíz gólig jutni, de tudja, hogy van ez, menet közben jön meg az étvágy. Most megemeltem a lécet, tizenötig szeretnék jutni.”

A labdarúgó arról is beszélt, nem érzik úgy, hogy kényelmesebben játszhatnának, csak mert hatpontos előnybe kerültek az első számú üldözővel, a Mol Fehérvárral szemben.

„Nem mondanám, sőt, minden ellenfél ellen a maximális koncentrációra törekszünk. Egy bajnoki idény nagyon hosszú, nemcsak a közvetlen riválisok ellen kell begyűjteni a lehető legtöbb pontot” – felelt Zubkov.

LABDARÚGÓ NB I
17. FORDULÓ

Ferencváros–Paks 4–0 (Zubkov 3., 65., Boli 43., Isael 51.)
Budapest,Groupama Aréna, 8075 néző. Vezette: Iványi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik