FTC: Vereség vagy döntetlen esetén lehetne negatív hangjuk a szurkolóknak – Rebrov

Vágólapra másolva!
2019.02.20. 20:53
null
Isael (jobbra) most mutatkozott be tétmeccsen a Fradiban (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán a Ferencváros odahaza két góllal legyőzte az első félidőben még villogó Kisvárdát. Így értékeltek a találkozó után a vezetőedzők.

A Kisvárda vezetőedzője, Dajka László elárulta: az első félidőben tetszett neki csapata játéka.

„Bátran futballoztunk, nem ijedtünk meg az Üllői úton, voltak helyzeteink, pedig megnéztünk néhány játékost, aki az elmúlt időszakban kevesebbet szerepelt. Ahogy azonban fáradtunk, úgy kerekedett fölénk a Ferencváros. Jól helytálltunk, de megérdemelten nyertek a hazaiak.”

Kollégánk arról érdeklődött: szándékosan állított-e össze olyan kezdőcsapatot, melyben csak idegenlégiós szerepelt?

„Nem, ez teljesen véletlen volt. Kerestük, hogy kit kell pihentetni, nem volt benne szándékosság. Láttam olyan játékosokat, akikre lehet számítani a későbbiekben.”

Az FTC trénere, Szerhij Rebrov szerint a kupában is nehéz minden egyes meccs.

„Az első félidőben nem játszottunk jól, a másodikban jobban látszott az akarás. Természetesen voltak hibák, ez benne van a fociban, de kemény két hét áll előttünk, arra is kell koncentrálnunk.”

Ezután válaszolt arra az újságírói kérdésre is, hogy mit szól ahhoz, a szurkolók a meccs alatt többször is a csapat ellen fordultak?

„Sajnos ez megesik, nagyon nem örülök ennek a helyzetnek, mert ha a csapat veszít vagy döntetlent játszik, akkor lehetne negatív hangjuk a szurkolóknak, egyébként a csapat mellett kell állni. Úgy gondolom, hogy én és a csapat is nyitottak vagyunk a szurkolók felé, értük játszunk. De történt már ilyesmi velem: Szaúd-Arábiában, amikor együttesem öt nullára nyert, megkérdezték, hogy miért játszunk ilyen unalmas futballt. Nem tudunk mindenkinek a kedvére tenni. Jelenleg amit a pályán látni, az az én elképzelésem. Fel tudom hozni a Liverpool–Bayern meccset, ott sem volt mindenki elégedett. Ez az út, amin haladnunk kell.”

FTC: „Valamilyen szinten érthető volt a szurkolók reakciója”

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Ferencváros–Kisvárda 2–0
(0–0)

Groupama Aréna, 3447 néző. V: Pintér Csaba (Kóbor Péter, Szalai Balázs)

FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Botka, Dvali, Heister – Csonka, Leandro (Sigér, 69.) – Isael (Gorriarán, 62.), Lanzafame, Varga R. (Petrjak, a szünetben) – Böde. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
KISVÁRDA: Minca – Melnik, Beriosz, Kravcsenko, Anderson Pico (Gosztonyi, 59.) – Karaszjuk – Ilics, Cukalasz (Grozav, 76.), Protics, Sassá – Negrut (Kovácsréti, a szünetben). Vezetőedző: Dajka László
Gólszerző: Lanzafame (1–0) az 53., Böde (2–0) a 86. percben

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik