FTC: „Szerettem volna, de eljött az idő. Már nem lehet folytatni”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.13. 08:07
Térdproblémái miatt végleg felhagyott az aktív labdarúgással Buzsáky Ákos, a legutóbb a Ferencvárosban futballozó, 20-szoros válogatott középpályás.

A nyáron beszámoltunk róla, hogy Buzsáky Ákos a következő fél évet egészen biztosan azzal tölti, hogy a térdét ápolja, ám azt nem lehetett tudni, hogy azt követően újra futballozik-e amatőr vagy magasabb szinten. Buzsáky Ákos a következő fél évet egészen biztosan azzal tölti, hogy a térdét ápolja, ám azt nem lehetett tudni, hogy azt követően újra futballozik-e amatőr vagy magasabb szinten.

„A térdem? Kifejezetten jól szuperál, miután fél éve nem folytatok aktív sportot – mondta Buzsáky a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. – Két évvel ezelőtt úgy voltam vele, hogy ki akarom élvezni a sport azon részét, amikor már nem futballozik nagy nyomás alatt az ember. Sajnos nem így alakult, a nyáron befejeztem.”

A 20-szoros válogatott középpályásnak június 30-án járt le a szerződése az FTC-vel, ám 2013 októbere óta nem lépett pályára a zöld-fehéreknél. A nyáron a BLSZ első osztályában szereplő RAFC-cal boronálták össze a játékost, a budapesti első osztály rajtján azonban nem volt ott a csapatban, mint kiderült, nem is került szóba a szerződtetése.

„Az előző két év sérülésekről, rehabilitációkról szólt, eljött az az idő, amikor már tudtam, nem lehet folytatni. Vannak, akiknek később, nekem ez harminchárom évesen érkezett el. Tavaly szeptemberben volt egy térdműtétem. Már akkor azt mondták, nincs értelme folytatni, de akkor még szerettem volna nekivágni, januárban elkezdtem a felkészülést, mindent megtettem, de nem bírta tovább a térdem.”

„A legnagyobb ellenségem a térdporc. Annyira elkopott sajnos, hogy egyfolytában bedagadt, így sportolásra teljesen alkalmatlan volt. A Ferencvárosnak csak köszönhetek. Csupán néhány mérkőzésen léptem pályára, mégis minden segítséget megkaptam, türelmesek voltak velem. Le a kalappal előttük, mert úgy is szerződést hosszabbítottak velem, hogy már nem volt biztos a visszatérésem.”

Buzsáky egyelőre szünetet tart, vállalkozásával foglalkozik, kiszakad a honi labdarúgásból, de nincs kizárva a visszatérése a közegbe.

„Hiányzik a futball, visszatérek mindenképp, de hogy ez kispálya lesz, amatőr labdarúgás alacsonyabb osztályban, vagy csak baráti focizás, azt még nem tudom. Kell egy kis idő, amíg az ember feltöltődik, egyelőre nem gondolkodom edzősködésben sem, de az sincs kizárva.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik