nemzetisport.hu 2015.08.29 10:42 Frissítve: 2015.08.29 11:01

FTC: a távozó középpályás fél évig biztosan nem lép pályára

A Nemzeti Sport Online információja szerint az NB I-es Ferencvárostól távozó Buzsáky Ákos a következő fél évben biztosan nem tér vissza a labdarúgópályákra, mivel a térde továbbra sem egészséges.

 

A 20-szoros válogatott középpályásnak június 30-án járt le a szerződése az FTC-vel, ám 2013 októbere óta nem lépett pályára a zöld-fehéreknél. A nyáron a BLSZ első osztályában szereplő RAFC-cal hozták szóba a játékost, a budapesti első osztály rajtján azonban nem volt ott a csapatban.

Vörös Péter, a RAFC vezetőedzője a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, nem került szóba, hogy Buzsáky náluk folytassa a pályafutását, a híresztelések csak azért indultak el, mivel kiváló barátságot ápolnak egymással. A középpályás továbbra is a térdével bajlódik, ezért a következő fél évet egészen biztosan arra fordítja, hogy a sérülését ápolja.

Hogy azt követően újra futballozik-e amatőr vagy magasabb szinten, egyelőre nem lehet tudni.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők: Haraszti Zsolt (Paks), Leandro de Almeida (Omonia – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Pintér Ádám (Levadiakosz – Görögország, szabadon igazolhatóként), Radó András (Haladás), Cristian Ramírez (ecuadori, Fortuna Düsseldorf – Németország, kölcsön után végleg), Stanislav Sesták (szlovák, VfL Bochum – Németország, szabadon igazolhatóként)

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Kunsági Roland (Mezőkövesd), Péter Antal (Soroksár)

Az utánpótlásból felkerültek: Dragóner Filip, Lakatos István, Nyéki Márk, Varga Ádám (profi szerződést kaptak) 

Kiszemeltek: Otigba Kenneth (magyar-nigériai, Heerenveen – Hollandia)

Távozók: Bosnjak Predrag (szerb-magyar, nyíregyházi kölcsön után Haladás), Philipp Bönig (német, szabadon igazolható), Buzsáky Ákos (fél évet kihagy), Tomislav Havojic (horvát, szabadon igazolható), Hidvégi Sándor (dunaújvárosi kölcsön után szabadon igazolható), Stjepan Kukuruzovic (horvát, FC Vaduz – Liechtenstein*), Benjamin Lauth (német, szabadon igazolható), Lannert Bence (soroksári kölcsön után Pénzügyőr), David Mateos (spanyol, Orlando City – Egyesült Államok), Nagy Dániel (Würzburger Kicker – Németország), Péter Antal (soroksári kölcsön után Paks), Simita Gergő (soroksári kölcsön után Rákosmenti KSK), Somália (brazil, Toulouse – Franciaország), Tarczy Pál (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Jack Tuijp (holland, helmondi kölcsön után FC Volendam – Hollandia), Ugrai Roland (Haladás)
Kölcsönbe távozók: Csilus Tamás (pápai kölcsön után Kisvárda), Korozmán Kevin (Soroksár), Pölöskei Péter (Vác – ismét kölcsönbe), Valencsik Ádám (Soroksár), Zsivóczky Péter (Soroksár)

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – Németország)

Távozhatnak:
* Az FC Vaduz liechtensteini csapat, de a svájci élvonalban szerepel.
2020.02.22 23:10:00

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az Újpestnek is meg kell találnia a megmentőjét. Vagy ha ez nem megy, akkor a megmentőnek az Újpestet. A magyar futball egészének jövője miatt is.

2020.02.22 22:52:29

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A bajnok három gólt kapott az első félidőben, és innen már nem állt fel, szépíteni is képtelen volt.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (ÖSSZEFOGLALÓ), PÓSFAI GYULA (PERCRŐL PERCRE)

Lanzafame előbb kihagyott, majd értékesített egy büntetőt – Knezevic a hajrában egyenlített.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Nikolics tizenegyest hibázott • A zalaegerszegiek nem bírták el az emberhátrányt és a sok hibát.