FTC: Somáliát is eladták, nem tudtak versenyezni a Toulouse-zal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.07. 11:35
null
Somália a 19-es számot kapta új csapatában
A Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy eladta Somália játékjogát a francia bajnokságban szereplő Toulouse-nak.

Ahogy korábban ma megírtuk, a francia első osztályú Toulouse kinézte magának a szélsőként és védekező középpályásként is bevethető brazil Somáliát. Az FTC néhány órával később hivatalos honlapján jelentette be a népszerű légiós távozását.

„A szeptemberben 27. születésnapját ünneplő játékos szerződése az idei szezon végéig élt, ennek értelmében a brazil futballista a télen bármelyik egyesülettel szabadon tárgyalhatott volna, ezért az FTC hároméves szerződéshosszabbítást ajánlott a labdarúgónak. Az új kontraktus értelmében mostani fizetésének a dupláját adta volna a klub a futballistának, ám a Ferencváros ezzel sem tudott versenyezni a világ egyik legjobb bajnokságában szereplő Toulouse ajánlatával” – írja a fradi.hu.

„Az FTC a játékos érdekeit is szem előtt tartva döntött úgy, hogy elfogadja a Ligue 1-es klub ajánlatát. Somália olyan átigazolási összegért távozik, amely Magyarországon játszó labdarúgó esetében szinte egyedülálló az elmúlt évtizedet tekintve. Tehát nemcsak a labdarúgó, hanem a Ferencváros érdekei is maximálisan érvényesülnek az üzletben."

Egy éven belül másodszor tud a Ferencvárosból top bajnokságba igazolni egy labdarúgó – mondta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a hivatalos honlapnak. – Tavaly Muhamed Besic a Premier League-be szerződött, idén pedig Somália a Ligue 1-ban szereplő Touluse-ban folytatja a pályafutását. Ez elég jó képet fest le a Ferencvárosról, már azok számára is, akik esetleg hozzánk akarnak igazolni, hiszen ők is láthatják, hogy innen van továbblépési lehetőség. Valljuk meg, a magyar élvonallal kapcsolatosan ez nem általános. Az, hogy a Ferencvárosnál ez mégis megvalósult, annak több összetevője van. Sikerült összeraknunk egy jó csapatot, ami mögött nagyon komoly munka van, mind sportszakmai, mind sportdiplomáciai, mind infrastrukturális téren. Somália négy éve a Ferencváros játékosa, ez idő alatt óriási fejlődésen ment keresztül, ezt mindannyian láthattuk. Thomas Doll és az ő szakmai stábja az elmúlt időszakban egy olyan posztot talált neki, ahol kiteljesedett. Ez a poszt a legideálisabb a számára, hiszen passzol a sebességéhez, az erősségeihez, nem véletlen, hogy fel is figyeltek a teljesítményére.”

A francia klub is bejelentette Somália átigazolását, a brazil játékos négyéves szerződést írt alá, és a 19-es számú mezt kapta.

Így búcsúzott a Fradi Somáliától

A klub szinte ezzel egy időben adta hírül, hogy lezárult David Mateos átigazolási ügye, miután megkapták az Orlando Citytől a kért összeget.

Ugyanakkor alighanem egy érkezőről is hamarosan beszámolhatunk a népligetiekkel kapcsolatban, a Görögországot elhagyó válogatott védő, illetve védekező középpályás Pintér Ádám szerződhet a Fradiba.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők: Haraszti Zsolt (Paks), Leandro de Almeida (Omonia – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Radó András (Haladás), Cristian Ramírez (ecuadori, Fortuna Düsseldorf – Németország, kölcsön után végleg), Stanislav Sesták (szlovák, VfL Bochum – Németország, szabadon igazolhatóként)

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Kunsági Roland (Mezőkövesd), Lannert Bence (Soroksár), Péter Antal (Soroksár) Simita Gergő (Soroksár)

Az utánpótlásból felkerültek: Dragóner Filip, Lakatos István, Nyéki Márk, Varga Ádám (profi szerződést kaptak)

Kiszemeltek: Pintér Ádám (szabadon igazolható, legutóbb Levadiakosz – Görögország)

Távozók: Bosnjak Predrag (szerb-magyar, nyíregyházi kölcsön után Haladás), Philipp Bönig (német, szabadon igazolható), Buzsáky Ákos (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: RAFC), Vladan Csukics (szerb, szabadon igazolható), Tomislav Havojic (horvát, szabadon igazolható), Hidvégi Sándor (dunaújvárosi kölcsön után szabadon igazolható), Stjepan Kukuruzovic (horvát, FC Vaduz – Liechtenstein*), Benjamin Lauth (német, szabadon igazolható), Lannert Bence (Pénzügyőr), David Mateos (spanyol, Orlando City – Egyesült Államok), Nagy Dániel (Würzburger Kicker – Németország), Simita Gergő (Rákosmente KSK), Somália (Toulouse – Franciaország), Tarczy Pál (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Jack Tuijp (holland, helmondi kölcsön után FC Volendam – Hollandia), Ugrai Roland (Haladás)
Kölcsönbe távozók: Csilus Tamás (pápai kölcsön után Kisvárda), Korozmán Kevin (Soroksár),
Valencsik Ádám (Soroksár)

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – Németország)

Távozhatnak: Dibusz Dénes (érdeklődik iránta: Hertha – Németország), Kunsági Roland (Mezőkövesd), Péter Antal (Paks; Soroksár)
* Az FC Vaduz liechtensteini csapat, de a svájci élvonalban szerepel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik