FTC-siker a bajnokság nyitó mérkőzésén

Vágólapra másolva!
2010.07.30. 18:57
null
A TUDÓSÍTÁS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Címkék
A Ferencváros 2–1-re nyert hazai pályán a Paks ellen a labdarúgó NB I 2010–2011-es idényének nyitó mérkőzésén. A találkozón a vendégek szereztek vezetést Bartha László révén, ám Marek Heinz nem sokkal ezután egyenlített. A találkozót eldöntő gól még az első félidőben megszületett, amikor Szabó Jánosról a saját kapujába pattant a labda.

 

Alaposan átalakult a Ferencváros, amit jól mutat az is, hogy a hazaiak kezdőjében Marko Ranilovic, Andrezinho, Junior, Maróti Béla, Szrdjan Sztanics és Marek Heinz személyében hat olyan játékos is helyet kapott, aki nyáron érkezett az Üllői útra.

Egy nagy különbség már az elején felfedezhető volt a két csapat között: a Fradiban hét idegenlégiós kezdett, a paksiaknál viszont nemcsak a pályán, hanem a kispadon is csupa magyar játékos volt található.

Az ünnepi hangulatnak hamar végett vetett a Paks, mégpedig egy korábbi FTC-játékos révén. Csehi Tamás bal oldali beadása után Bartha László fejelte le védőjét, a labda pedig a jobb alsó sarokban kötött ki. 0–1

A paksi öröm azonban csak három percig tartott, Marek Heinz ugyanis egyenlített. A korábbi cseh válogatott csatár első próbálkozását még hárította Kovács Attila, a kipattanót viszont már védhetetlenül lőtte a léc alá a 33. születésnapját szerdán ünneplő támadó. 1–1

Nem sokkal később egy másik hazai légiós villant meg: Andrezinho tolta meg a labdát a tizenhatoson belül Szabó János mellett, a védő becsúszása után pedig elesett, ám Szabó Zsolt nem ítélt büntetőt.

Az enyhe ferencvárosi fölényt egy életveszélyes paksi ellentámadás törte meg, amely végén a jobb oldali kapufánál berobbanó Montvai Tibor hatalmas helyzetben csak a kapu mellé tudott perdíteni. Nem a hazaiakon múlt, hogy nem kerültek ismét hátrányba.

A 33. percben már a hálóba került egy paksi lábról a labda, ennek azonban a legkevésbé sem örülhettek a vendégek, mivel Szabó János a saját kapuját vette be. Rósa Dénes adott középre a bal oldalról, a kivetődő Kovács nem tudta megkaparintani a labdát, amely Szabó lábáról a bal alsó sarokba pattant, öngól. 2–1

A Ferencváros egyértelműen uralta a mérkőzést, ám hogy vezetéssel vonulhatott szünetre, azt nagymértékben Ranilovicnak köszönhette, a szlovén kapus ugyanis a 44. percben hatalmas bravúrral tolta szögletre Montvai fejesét.

A második játékrész az elsőhöz viszonyítva eseménytelenül kezdődött, többnyire hazai lábakon vándorolt a labda, ám helyzet sokáig egyik kapu előtt sem alakult ki.

A 69. percben Lisztes Krisztián számára véget ért a találkozó, Kiss Tamás állt be a helyére, a csere pedig jót tett a paksiaknak. Kiss előbb fordulásból csak kevéssel tévesztette el a bal felső sarkot, majd beadását követően Montvai lőtt kapásból, de Ranilovic védett.

Miközben a Paks az egyenlítésért küzdött, a Fradi egy másik nyári szerzeménye, Maróti is betalálhatott volna, ám egy mindenkin átszálló szabadrúgás után 6 méterről mellé csúsztatott.

A 92. percbe fordulva Kiss Tamás tüzelt még 22 méterről fölé, és mint kiderült, ezzel el is lőtte a vendégek puskaporát. A bajnokság nyitó mérkőzését 2–1-re a Ferencváros nyerte, Prukner László tehát a Fradi edzőjeként győzelmet ünnepelhetett első hazai tétmérkőzése után.

PRUKNER LÁSZLÓ: ÉRDEKES ÉRZÉS VOLT

„A mérkőzés elején buta gólt kaptunk, de igyekeztünk igazi csapatjátékot produkálni, ennek köszönhetően sikerült fordítanunk. Jól szervezett Paks volt az ellenfelünk, a szerencsefaktor is közrejátszott, ám megérdemelt győzelmet arattunk. Nem teljes még az összhang, a támadásépítés csiszolása még előttünk áll" – nyilatkozta a mérkőzést közvetítő Duna Tv-nek Prukner László, aki szerint érdekes érzés volt első hazai tétmérkőzésén a kispadon ülni a Ferencváros edzőjeként.

 

FERENCVÁROS–PAKS 2–1

 

A JEGYZŐKÖNYV MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A JEGYZŐKÖNYV MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik