FTC: Remélünk, imádkozunk és küzdünk Akeemért - Bönig

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.01. 17:57
Philipp Bönig, a Ferencváros NB I-es labdarúgócsapatának német hátvédje szerint sokkolta az együttest Akeem Adams szívinfarktusa, de nem tehetnek mást, mint remélnek, imádkoznak és érte is küzdenek a továbbiakban.

„Mindenkit sokkolt a hír, hogy Akeem szívinfarktust kapott. Egyikünk sem tapasztalt még ilyet, soha nem fordult elő velünk, hogy valamelyik csapattársunknak egyik pillanatról a másikra az életéért kelljen küzdenie. Minden mérkőzés teljesen más lesz nélküle, de erős csapat vagyunk, így együtt meg kell küzdenünk ezzel. Mindannyiunknak kötelessége, hogy Akeemért is harcoljon. Remélünk, imádkozunk és küzdünk érte. Ezzel segíthetjük őt a legjobban, hogy minél előbb meggyógyuljon” – mondta Bönig a fradi.hu-nak.Bönig a fradi.hu-nak.

A légiós szerint megnyerhették volna a Puskás Akadémia FC elleni bajnokit is, azonban nem koncentráltak százszázalékosan.

„Két oldala van annak a találkozónak. Egyrészt két könnyű gólt kaptunk, míg mi számtalan helyzetet kialakítottunk, és kapufáink voltak. Azt a mérkőzést is megnyerhettük volna tehát. Az is igaz azonban, hogy nem koncentráltunk százszázalékosan. Tökéletes odafigyelés szükséges ahhoz, hogy bármelyik ellenfelünket legyőzzük. A jövőben nem fordulhat elő olyan, mint a Puskás Akadémia ellen.”

Az eltelt egy év alatt Bönig is megtapasztalta, mit jelent a fradizmus:

„Amit tudtam, hogy tradicionális, híres klubhoz kerültem. Most már azonban azt is megtapasztaltam, hogy ez nemcsak egy csapatról, egy egyesületről szól, a fradizmus egy életstílus. Elég csak az Újpest elleni derbikre gondolni, amelyek felejthetetlenek maradnak, különösen az azt követő mámoros ünnepléssel. Nagyon sok jót kaptam a Fraditól, de a legfontosabb, hogy a csapat sikeréhes, céljaink vannak, amelyeket mindenképpen el akarunk érni. Néha felfelé vezet az utad, néha kapsz egy pofont az élettől, de egyvalami nem változik: minden héten nyerned kell!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik