FTC: orvosi vizsgálaton a kiszemelt; tárgyalnak a válogatott játékos távozásáról

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.16. 09:29
null
A négyszeres örmény válogatott szélső, Edgar Szevikjan (7) a napokban aláírhat a Ferencvároshoz (Fotó: instagram.com/sevedgar7)
A Ferencváros labdarúgócsapata a honlapján, a fradi.hu-n közzétette a hétfőn spanyolországi edzőtáborba utazott keretét és arról is beszámolt, hogy a keretből kimaradt a kétszeres válogatott Baráth Péter, akinek a kölcsönadásáról már folynak a tárgyalások. Eközben az orosz sajtó tényként kezeli, hogy a 22 éves, négyszeres örmény válogatott Edgar Szevikjan orvosi vizsgálaton vesz részt az FTC-nél.

 

 

Egybehangzó orosz sajtóhírek szerint – erről ír többek között a rusfootball.info, a sport-express.ru, sportbox.ru és a chmapionat.com is – a négyszeres örmény válogatott Edgar Szevikjan a héten orvosi vizsgálaton vesz részt a Ferencváros labdarúgócsapatánál. Arról már múlt héten beszámoltunk, hogy a Pari Nyizsnyij Novgorod játékosa a Fradihoz tart, az orosz klub részéről a helyi sajtónak ezt meg is erősítette Dmitrij Kondratov igazgatósági elnök. Azóta pedig David Melik-Huszeinov általános igazgató is arról nyilatkozott, hogy már csak a szélső továbbértékesítési opciójáról kell megegyezniük a Ferencvárossal.

Az orosz sajtó szerint azonban ez nem fog akadályt jelenteni, ezért is engedélyezte a Nyizsnyij Novgorod a Transfermarkt által 1.8 millió euróra becsült Szevikjannak, hogy elutazzon orvosi vizsgálatra a magyar klubhoz. A Nemzeti Sport is úgy értesült, Szevikjan a napokban orvosi vizsgálaton vesz részt a Ferencvárosnál.

Az orosz sajtó az FTC volt vezetőedzőjét, Sztanyiszlav Csercseszovot is idézte, aki elmondta, még decemberben összefutott Szevikjan édesapjával, akivel a Ferencvárosról is beszélgettek.

„Adja az Isten, hogy Szevikjan és a Ferencváros is elégedett legyen ezzel az átigazolással. A Ferencváros nehéz terep, mert élklubról van szó, amelynél az öltöző is nemzetközi. Nem minden játékos bírja ezt a versengést, mentálisan is erősnek kell lenni” – fogalmazott Csercseszov.

A Moszkvában született Szevikjan utánpótláskorú labdarúgóként a spanyol Levanténél pallérozódott, majd 2022-ben igazolt Oroszországba, a Nyizsnyij Novgorodnál 40 mérkőzésen nyolc gólig és egy gólpasszig jutott. Szerződése 2025 nyaráig köti jelenlegi klubjához,

Eközben a Ferencváros hétfőn elutazott idei második edzőtáborába, Mezőkövesd után Spanyolországba. A fradi.hu közzétette az utazó keretet, amelybe több fiatal saját nevelésű játékos mellett szerepel az NB III-as csapat brazil hátvédje, Tavares Dhonta, valamint az eddigi két téli szerzemény, Kenan Kodro és Habib Maiga, valamint a tavasszal kölcsönben szerepelt Stjepan Loncar és Giorgi Haraisvili is bekerült. Továbbá tagja a keretnek a jelenleg sérült és várhatóan még több hónapig harcképtelen Adama Traoré is. Ugyanakkor Baráth Péter nem szerepel a keretben, vele kapcsolatban arról számolt be a Ferencváros hogy folynak a tárgyalások a kölcsönadásáról (úgy tudjuk, a héten egyezség is születhet az ügyében), és a várhatóan ugyancsak távozó Tokmac Nguen, Anderson Esiti, Owusu Kwabena trió sem tartott a társakkal.

Cikkünk megjelenése óta lengyel forrásból azt is megtudtuk, hogy Baráthért a lengyel bajnoki címvédő Raków Czestochowa jelentkezett be.

A Ferencváros közzétette a spanyolországi edzőtáborozáson résztvevők névsorát (Forrás: fradi.hu)
A Ferencváros közzétette a spanyolországi edzőtáborozáson résztvevők névsorát (Forrás: fradi.hu)

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Fehérvár FC),Habib Maiga (elefántcsontparti, Metz – Franciaország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Stjepan Loncar(bosnyák, Asztana – Kazahsztán)
Kiszemeltek: Edgar Szevikjan (örmény, Nyizsnyij Novgorod – Oroszország)
Távozók: Vogyicska Balázs (soroksári kölcsön után ZTE FC)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Anderson Esiti (nigériai), Baráth Péter (Raków – Lengyelország), , Owusu Kwabena (ghánai), Samy Mmaee (belga-marokkói, Panathinaikosz – Görögország), Marquinhos (brazil,Pumas UNAM – Mexikó), Tokmac Nguen (norvég)

A FERENCVÁROS FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Edzőtábor: január 6–12., Mezőkövesd; január 15–26., Spanyolország (Benidorm)
Felkészülési mérkőzések
Itthon:
Január 12.: Mezőkövesd–Ferencváros 0–1 (Loncar)
Spanyolországban:
Január 18.: Ferencváros–Piast Gliwice (lengyel)
Január 21.: Ferencváros–Molde (norvég)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik