FTC: Önmagában már a bejutás is nagy siker – Rebrov

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.17. 14:09
null
Szerhij Rebrov ígéri, minden pontért megharcolnak (Fotó: Földi Imre)
Szerhij Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának ukrán vezetőedzője nagy teniszrajongó, így természetesen ott volt a hétvégi, 3:2-es magyar győzelmet hozó Magyarország–Ukrajna Davis-kupa-mérkőzésen – és ha már ott járt, interjút adott a Szport című ukrán portál tudósítójának.

 

Szerhij Rebrov – aki az ukrán teniszválogatottban pályára lépő, szintén Budapesten elő Szerhij Sztahovszkij kisfiának keresztapja – természetesen nemcsak arról beszélt a Szportnak, hogy nagyon érdekli a tenisz, és hogy maga is sokszor ragad ütőt például Sztahovszkij ellen, hanem a Ferencvárosról és Európa-liga-ellenfeleiről (Espanyol, CSZKA Moszkva, Ludogorec) is.

„Minden riválisunk erős. A Ferencváros tizenöt év után van ott a csoportkörben, önmagában már a bejutás is nagy siker, de természetesen minden pontért harcba indulunk. Az Európa-liga érdekfeszítő sorozat, a közönségünk nagyon várja a mérkőzéseket” – mondta Rebrov, hozzátéve: bár nem beszélt Viktor Szkripnikkel, a Zorja edzőjével (a Fradi első ellenfele, az Espanyol ezt az ukrán csapatot ejtette ki a playoffban), így is több mint elég információjuk van a spanyol csapatról.

Az ukrán trénert arról is faggatták, hogy a Dinamo Zagreb elleni hazai 0–4 után hogyan tudta talpra állítani csapatát.

„A futball ilyen, nincsenek győzelmek vereségek nélkül. Elemeztük a horvátok elleni két meccset, levontuk a tanulságokat, beépítettük őket a Suduva elleni felkészülésbe, és lám, ott vagyunk a csoportkörben” – felelte Rebrov, akit a magyar és az ukrán szurkolók mentalitása közötti különbségről is kérdeztek (az apropót a Dinamo elleni 0–4-et követő pozitív nézőtéri reakció adta – a lap szerint Ukrajnában az ilyesmi szinte elképzelhetetlen).

„Itt is igényesek a drukkerek, csakhogy két lábbal a földön állnak, tudják, mire képes a csapat. A Dinamo ellen is látták, hogy a csapat mindent megpróbált. Veszíthetünk négy vagy öt góllal, de ha nyilvánvaló, hogy a csapat az utolsó leheletéig küzd, akkor megtapsolják. Szerintem a srácok rá is szolgáltak erre. Nulla-egynél voltak gólhelyzeteink, de miután megkaptuk a második gólt, már hármat kellett volna lőnünk, ami szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnt. Összességében az itteni szurkolók valamivel megértőbbek és kulturáltabbak (mint az ukrajnaiak).”

A lap azt is tudakolta Rebrovtól, szerinte mi az oka annak, hogy ő az egyetlen külföldön is igazán sikeres ukrán edző.

„Nem tudok erre egyértelmű magyarázatot adni, de nem tartom szerencsésnek egy kalap alá venni az összes ukrán edzőt. Vannak, akik sikeresek, vannak, akik nem. Nagyon fontos a nyelvtudás, és nemcsak a mindennapi edzői munka, hanem a fejlődés, a beilleszkedés szempontjából is. A nyelvtudás az ember érvényesülésének nélkülözhetetlen eszköze” – érzékeltette, hogy szerinte merrefelé kell keresni a választ.

A Ferencváros csütörtökön kezdi meg El-csoportkörös szereplését, az első ellenfél az Espanyol lesz idegenben.

EURÓPA-LIGA
H-CSOPORT
1. forduló: szeptember 19.
21.00:
Espanyol (spanyol)–Ferencváros (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
21.00: Ludogorec (bolgár)–CSZKA Moszkva (orosz)

A TOVÁBBI PROGRAM
2. forduló: október 3.
18.55:
Ferencváros–Ludogorec (bolgár)
18.55: CSZKA Moszkva (orosz)–Espanyol (spanyol)
3. forduló: október 24.
18.55:
CSZKA Moszkva (orosz)–Ferencváros
18.55: Ludogorec (bolgár)–Espanyol (spanyol)
4. forduló: november 7.
21.00:
Ferencváros–CSZKA Moszkva (orosz)
21.00: Espanyol (spanyol)–Ludogorec (bolgár)
5. forduló: november 28.
18.55:
Ferencváros–Espanyol (spanyol)
18.55: CSZKA Moszkva (orosz)–Ludogorec (bolgár)
6. forduló: december 12.
21.00:
Ludogorec (bolgár)–Ferencváros
21.00: Espanyol (spanyol)–CSZKA Moszkva (orosz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik