FTC: „Nem a válogatott miatt jöttem haza; román nem leszek”

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2017.07.08. 09:41
null
Bőle Lukács kezdő volt a Jelgava ellen (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu" target="_blank">fradi.hu</a>)
A nyáron a CSM Politehnica Iasitól a Ferencvároshoz szerződő Bőle Lukács a Jelgava ellen csütörtökön a második tétmeccsét játszotta új klubjában, először volt tagja a kezdőcsapatnak. Ennek kapcsán nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, beszélt a csapatról, a hazatéréséről. 

 

Az egy héttel ezelőtti budapesti meccsel ellentétben Bőle Lukács a jelgavai El-visszavágón ugyan nem adott gólpasszt, de többször is a védők mögé került, és a gól előtt ő játszott Varga Roland elé, akinek a kipattanó labdáját Priskin Tamás váltotta gólra.

„Jó érzés volt, hogy immár kezdőként számolt velem Thomas Doll – kezdte értékelését az El-selejtezőt követően a támadó. – A meccs maga belülről közel sem volt egyszerű. Ha az első félidőben a helyzeteinknél jobban koncentrálunk, akkor könnyebb lett volna. A második félidőben kicsit elfáradtunk. Még bátrabb támadójátékra lesz szükség a folytatásban, viszont ahogy telik az idő, egyre jobban összecsiszolódunk, erőnlétileg is jobbak leszünk, a lényeg, hogy jó úton járunk.”

A Jelgava ellen a csatár mögötti pozícióban szerepet kapó Bőle a saját játékára is kitért.

„Soha nem vagyok elégedett magammal, nekem is kell még egy kis idő. Viszont már az eddigi két meccsen is próbáltam minél többet megmutatni a játékomból. Középről is szeretek kiváltani a szélre, keresem az üres területeket, amelyekre be tudok futni, vagy be tudom passzolni a labdát. A Fradinál annyival másabb lesz játszani, hogy a Iasiban inkább átadtuk a területet és kontráztunk, míg itt a labdabirtoklás a cél, és a passzjátékunk révén szeretnénk érvényesülni.”

A 27 éves futballista érdeklődésünkre a válogatottat érintő kérdésre is reagált.

„Nem azért jöttem haza, hogy válogatott lehessek, hanem azért, hogy bajnoki címért küzdhessek és Európa-ligában szerepelhessek a Ferencvárossal. Ettől függetlenül persze örülnék, ha a teljesítményemnek köszönhetően meghívót kapnék a magyar nemzeti csapatba, mert az biztos, román válogatott nem leszek, hiába írt erről az ottani sajtó.”

EMLÉKEZTETŐ
EURÓPA-LIGA

1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
Jelgava (lett)–Ferencváros 0–1 (Priskin 37.)

Továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel, 3–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik