FTC: Moniz hosszabbított, 2016 nyaráig írt alá - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.02. 21:10
null
Monizzal két évvel hosszabbítottak (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/moniz-hosszabbitott-/20130702/c/4131">fradi.hu</a>)
Meghosszabbította szerződését a Ferencváros NB I-es labdarúgó-csapatának vezetőedzője, Ricardo Moniz.

A holland edző közel egy esztendeje érkezett a Ferencvároshoz, több remek képességű labdarúgót a zöld-fehér együtteshez csábított, majd Ligakupát nyert a csapattal.

Moniz ma este 2016 nyaráig hosszabbította meg eredetileg jövő nyáron lejáró szerződését.

A zöld-fehérek megfogalmazása szerint Moniz a „klub történelméhez hű és méltó szellemiséget, alázatot és futballfilozófiát hozott magával. Ennek köszönhetően ma már egyetlen percig sem kérdéses, hogy labdarúgóink minden mérkőzésen teljes dominanciára törekednek, és látványos támadójátékkal akarják megszerezni a győzelmet."

A Fradi ezért is szeretett volna hosszabbítani a vezetőedzővel, aki el is fogadta az ajánlatot.

„Nem mondtam, hogy biztosan bajnokok leszünk, de megpróbálunk aranyérmet szerezni. A mi szerény eszközeinkből próbáljuk a maximumot kihozni. Nincs annyink, mint a Videotonnak, annyi se, mint a Győrnek, de van ambíciónk, megfelelő munkamorálunk és egyfajta filozófiánk, amitől nem tágítunk, és azért azt sem árt ismételten az eszünkbe vésni, hogy a futballpályán pénzeszsák gólt még nem lőtt” – nyilatkozta Moniz a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

„Örülök, hogy aláírtuk Ricardo szerződéshosszabbítását, mert így egy jól tervezhető periódus áll a Fradi előtt, mivel a következő három szezonban már biztos ő irányítja majd a szakmai munkát – fogalmazott Orosz Pál, a Zrt. vezérigazgatója a fradi.hu-nak. – Az az elhivatottság, meg nem alkuvás és szakmai tudás, amit ő képvisel, új lendületet adott a csapatnak már a múlt szezonban is. Biztos vagyok benne, hogy a Ferencvárosi Torna Club a most folyó odaadó munkának, a szponzorok segítségének és fanatikus szurkolóink támogatásának köszönhetően egyre nagyobb sikereket ér majd el. Úgy gondolom, hogy jó úton haladunk .”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Busai Attila (Szolnok, kölcsönből vissza?), Grúz Tamás (Szolnok, kölcsönből vissza), Kurucz Péter (Siófok), Máté János (Siófok, kölcsönből vissza?), Arsenio Valpoort (holland, Heerenveen – Hollandia), Zsivóczky Norbert (Szigetszentmiklós, kölcsönből vissza?)
Távozik/távozhat: Stanley Aborah (belga-ghánai, ?), Júnior Fell (brazil, ?), Juha Hakola(finn, ?), Martin Klein (cseh,?), Quenten Martinus (holland, Emmen – Hollandia), Máté János (Haladás?), Orosz Márk (Lombard?), Milan Perics (szerb, Videoton – kölcsönből vissza?), Marko Ranilovic (szlovén, Kaposvár?), Sváb Dániel (Energie Cottbus – Németország ?)
Kiszemeltek: Elek Róbert (szabadon igazolható, próbajáték), Jean Carlos Dondé (brazil, szabadon igazolható, próbajáték), Mario Maszlacs (szerb, Borac Csacsak – Szerbia, próbajáték), Nagy Dominik (Pécsi MFC, próbajáték), Adin Jahic (bosnyák, OFK Gradina – Bosznia-Hercegovina, próbajáték), Nagy Ádám (szabadon igazolható, próbajáték)
TERVEZETT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 29., Puskás-stadion Ferencváros–Szekszárd 4–1 (Csukics, Böde, Jenner, Busai)
Július 3., 17.00, Puskás-stadion
Ferencváros–Vasas
Július 6., 18.00, Telki
Ferencváros–Raja Casablanca (marokkói)
Július 10., TelkiFerencváros–Piast Gliwice (lengyel)
Július 13., 17.00, Népliget
Ferencváros–UTA Arad (román II. o.)
Július 16.
Muraszombat (Szlovénia)
Ferencváros–Leeds United (angol, II. o.) ?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik