FTC: Monizt kitiltották a szívklinikáról - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.05. 08:06
Miután megkérdőjelezte a szeptember 25-én infarktust kapó, azóta műszívre kapcsolt Trinidad és Tobagó-i labdarúgót, Akeem Adamset kezelő orvosok hozzáértését, és rossz színben tüntette fel a Városmajori Szívklinika dolgozóit, nem engedték be az intézmény intenzív osztályára Ricardo Monizt, a Ferencvárostól menesztett vezetőedzőt – írja a Blikk.

A Blikk úgy tudja, Ricardo Moniz már azelőtt is beleszólt az FTC orvosainak a munkájába, mielőtt Adamsszel a baj történt, utána pedig még nehezebben kontrollálta az érzelmeit. Előfordult, hogy veszekedett a szívklinika dolgozóival, kritizálta a nővérek munkabeosztását.Blikk úgy tudja, Ricardo Moniz már azelőtt is beleszólt az FTC orvosainak a munkájába, mielőtt Adamsszel a baj történt, utána pedig még nehezebben kontrollálta az érzelmeit. Előfordult, hogy veszekedett a szívklinika dolgozóival, kritizálta a nővérek munkabeosztását.

„Talán az a legpontosabb megfogalmazás, hogy Ricardo Moniz elég vehemensen viselkedik – idézi a Blikk dr. Szelid Zsoltot, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársát, az FTC orvosi stábjának a tagját. – Nyilvánvalóan érthető, hogy a szakembert sokkolta, ami a játékossal történt, de ez nem magyarázat a kifakadására. A további félreértéseket elkerülendő döntött úgy az intézet vezetősége, hogy a tréner inkább ne menjen be az intenzív osztályra.”

Ricardo Moniz a Pécs elleni vereséget követően már utalást is tett arra, hogy nem tájékoztatják a játékos állapotáról az orvosok, ez a kijelentése ezzel a kitiltással lehet összefüggésben, de erről korábban az orvosok nem nyilatkoztak.

A Blikk hozzáteszi, azt egyelőre nem tudni, hogy a „kitiltást” időközben feloldották-e, de árulkodó az a napokban megjelent közlemény, amelyet a Ferencváros orvosai jegyeztek.

„Az egészségügyi stáb munkáját jelentősen hátráltatta, hogy Ricardo Moniz az egészségügyi munkát is irányítása alatt kívánta tartani, több alkalommal az orvosi evidenciákkal ellentétes utasításaival kellett küzdenünk” – utaltak arra, hogy nem volt könnyű együtt dolgozni a holland trénerrel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik