Nemzetisport.hu 2012.07.28 20:47 Frissítve: 2015.03.23 01:51

A Ferencváros nem bírt a meggyengült Kecskeméttel

A labdarúgó NB I 1. fordulójában a Ferencváros a Kecskemétet fogadta, és egy-egy rúgott góllal egy-egy pontot szereztek a csapatok. A hazaiakat az egykori kecskeméti Alekszandar Alempijevics előnyhöz juttatta ugyan, de a második félidőben Jorginho egalizált, Vladan Szavics pedig a lécre tekert egy szabadrúgást.

Hatalmas küzdelem, kevés látványosság (Fotó: Korponai Tamás)


A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A bajnokság előtt az aranyérem megszerzését tűzte ki célul Détári Lajos, a Ferencváros mestere (Legyen a Hold a célod! Ha elvéted, még akkor is a csillagok között fogsz landolni – mondta már Les Brown is), aki teljesen új középpályát épített. Böde Dániel mellett főleg a szerb Alekszandar Alempijevics, Vladan Csukics kettősre, amely éppen az Üllői útra látogató Kecskemétet hagyta el a nyáron, több más alapember mellett. A mérkőzés egyik nagy kérdése így éppen az volt, hogy a több szerb és brazil játékost igazoló KTE tudta-e pótolni húzóembereit.

MI TUDJUK, MIT TETTEK... 
.. idén nyáron. Ön is megtudhatja, ha megtekinti az NB I-es csapatok nyári tevékenységeit összegző cikkünket!

A mérkőzés első tíz perce hazai, de voltaképpen hasztalan mezőnyfölénnyel telt, a vendégek letámadása és kemény, elszánt védekezése szemmel láthatóan nem volt a fővárosiak ínyére.

Az első negyedóra végéig kellett várni az első helyzetre, ekkor Alempijevics emelt pimasz lezserséggel, vagy inkább hanyag eleganciával a kapufára tíz méterről.

Az esetet követően visszacsendesedett medrébe a mérkőzés, amely egyáltalán nem hozta lázba a nézőket, a távoli kísérletek is pontatlanok voltak, a „húngaro tiki-taka" pláne az.

A 33. percben aztán vezetést szerzett az FTC: Bödét a bal oldalon négyen sem tudták szerelni, középre adása után Alekszandar Alempijevicsnek nem volt nehéz dolga, két lépésről kellett az üres kapuba találnia. 1–0

A Kecskemétről érkező játékos szimpatikus módon nem csapott nagy ünneplést találata után.

A szünetig újabb érdekes, élvezhető esemény nem történt a pályán, és a második félidő sem indult éppen parádésan.

A 63. percben aztán szinte a semmiből egyenlített a Kecskemét: Bori Gábor beívelését az ötösről a védőktől elszabaduló Jorginho a kapuba fejelte. 1–1

NEM A LEGSZEBB ÖRÖM

Érdekes módon a fordulás után leginkább akkor tapsolt a hazai közönség, amikor Détári lecserélte Pölöskey Pétert...

Ráült és belefásult a mérkőzésbe a Ferencváros, ezért is egyenlíthetett a KTE, Jorginho találata pedig válasz némiképpen a cikk elején feltett kérdésre is. A hazaiak olyannyira nem tudtak felpörögni, hogy Vladan Szavics a lécre tekert egy szabadrúgást a tizenhatos előteréből, a kipattanót pedig nem sokkal fejelte fölé Jorginho.

A 75. percben Balogh Béla, a vendégek védője sietett a zöld-fehérek segítségére, mert teljesen fölöslegesen kiállíttatta magát. Ettől aztán felélénkült a Ferencváros, jelentkezett pár veszélyes lövéssel, majd a hajrára fordulva Gyömbér Gábor közeli fejesét kapta ki a léc alól a nagyon jó helyen álló Németh Gábor. A vendégek mestere, Török László kettős cserével frissítette csapatát az utolsó tíz percre, de az is sokat számított, hogy nem sokkal a vége előtt Mark Otten is piros lapot kapott.

Az eredmény már nem változott: a nyáron meggyengült Kecskemét elvitt egy pontot a nyáron megerősödött FTC-től.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

DÉTÁRI LAJOS KIÁLL PÖLÖSKEY PÉTER MELLETT

 

 

 LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
FERENCVÁROS–KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO 1–1 (Alempijevics 33., ill. Jorginho 63.)

 

2020.03.30 21:22:19

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

2020.03.29 23:36:50

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„Amit ezen a mérkőzésen látni lehetett, az felülmúlta minden néző várakozását.”

2020.03.29 14:45:53

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Egy pillanatra meg lehet állni, de még várnék a visszatekintéssel.”

2020.03.27 16:29:43

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A nehéz időkben a korábbi válogatott középpályás Pécelen igyekszik magát hasznossá tenni.