FTC: Itthon nagy divat, hogy bűnbakot keressünk, és folyjon a vér… – Orosz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.22. 09:00
null
Doll Djuricint és Hüsinget (a képen) is megvédte (Fotó: Földi D. Attila)
A Ferencváros a vártnál hamarabb elbúcsúzott az európai kupaporondtól, és címvédőként egyelőre a bajnokságban sem menetel. Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója szerint nem az a megoldás, hogy edzőt váltanak, a fejekben kell rendet tenni.

„Aki látta a tegnapi meccsünket, az tudja, szinte mindent kihagytunk, amit lehetett, csak két helyzetet sikerült berúgni. Ilyen vagy egy bajnokságban – mondta Orosz Pál a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. – Reálisan nyolc gólt kellett volna szereznünk, de ilyen van egy bajnokságban… Tizenhat hónapja nem vagyunk a második helynél rosszabb pozícióban. Minden mérkőzésen dominálunk, a befejezésekkel van probléma. A fejekben van a gond, ez a Bajnokok Ligájában is látszott. A mentális felkészítésre kell nagyobb hangsúlyt fektetnünk az elkövetkező időszakban.”

„Az Európa-bajnokság óriási siker volt a magyar labdarúgásnak, de áldozattal járt, akik ott voltak, nem tudtak pihenni, és vannak közöttük sérültek, mint például Pintér Ádám vagy Lovrencsics Gergő, de nem erre kell fogni a dolgokat, be kell rúgni a helyzeteket, akkor nem kettő-kettő hanem nyolc-kettő a meccs vége.”

„A nemzetközi labdarúgásban nem úgy szokott kinézni, hogy valaki évekig dominál. Miért rendülne meg a bizalom az edzőben? Ha látja valaki, hogy játszunk, jó képet mutat a teljesítményünk. Szó sincs a váltásról, ez ugyanaz a stáb, mint amelyik huszonegy ponttal nyerte a bajnokságot, magyar rekordot állított fel. Itthon ez nagy divat, hogy rögtön bűnbakot keressünk, váltsuk le az edzőt, és folyjon a vér… Nem akarok nagy szavakat mondani, de a Manchester United sem volt sikeres az első éveiben Sir Alex Fergusonnal.”

Ért minket kritika, hogy milyen a játékoskeretünk. Olyan, hogy hét játékost adtunk nemzetközi világversenyre – ötöt a magyar, egyet-egyet a szlovák, illetve ecuadori válogatottba. Sok kritika éri Marco Djuricint, pedig nagyon jó játékos, meglátjuk, mit produkál. Itt van Oliver Hüsing, aki szintén kiváló labdarúgó, csak rosszul találta el a labdát.”

„Mindenki azt mondja, hogy »Úristen, mi van a Ferencvárosnál!«, de ne felejtsük el, egy gólon múlott, ha Hüsing nem töri el, vagy Böde Dani befejeli azt, amit amúgy százból százszor, akkor Európa-liga-csoportkörről beszélünk. A szakmai munka rendben van, a fejekben kell rendet tenni.”

„Tudtuk, hogy Nagy Ádám távozik az Eb után, a Chelsea korábban megkereste, de belátta, hogy oda nincs értelme mennie, inkább olyan helyre igazoljon, ahol rendszeres játéklehetőséget kap. A Ferencvárosnak is jó, hogy minden szezonban tud eladni játékost nyugatra.”

Pintér Ádám? Nem, nincs szó róla, hogy ő elmenne, de semmi sem zárható ki, ha üzletileg megfelelő ajánlat jön. Lehetnek még mozgások, nincs vége az átigazolási időszaknak, de semmiképpen sem gyengülünk a végére.”

Nagy Dominik mindig is nagyon jó játékos volt, fejben volt nála is probléma. Rá kellett jönnie, hogy ha szeretne valamit elérni, másmilyen hozzáállást kell tanúsítania. Megtörtént nála a változás, ha így folytatja, sokáig viheti. Batik Bence? Idő hiányzik a felépüléséhez. Erőn felül mindent megtesz mindent ezért, nagyon jó mentalitású játékos.”

„Természetesen az a cél, hogy bajnok legyen a Fradi, de ez nem úgy működik, hogy mindig egy csapat a bajnok. Hogy kik a riválisaink? Elsősorban a Videoton, számomra meglepő, de érdekes az Újpest teljesítménye is, ám nem érdemes most a végéről beszélni. Jövőre egyértelmű siker lenne a csoportkör, nem kudarc, ha nem jön össze.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik