FTC- helyett Újpest-fölény az álomcsapatban; Juhász a király!

Vágólapra másolva!
2014.12.15. 17:19
null
Gera Zoltán és Juhász Roland is bekerült az NSO-olvasók őszi NB I-es válogatottjába
A Nemzeti Sport Online az elmúlt héten nyolcrészes összeállításban elevenítette fel, illetve értékelte a labdarúgó NB I 2014–2015-ös szezonjának idei szakaszát, az első 17 fordulót. Sorozatunk záróakkordjaként következzen az ősz csapata, amelyet olvasóink szavazatai alapján állítottunk össze.

 

FRADI- HELYETT ÚJPESTI DOMINANCIA, 10 VÁLOGATOTT AZ ÁLOMCSAPATBAN

AZ NSO-OLVASÓK ŐSZI NB I-ES VÁLOGATOTTJA
Dibusz Dénes (FTC, 3002 szavazat) – Fiola Attila (Paks, 1203), Juhász Roland (Videoton, 4035), Kádár Tamás (DVTK, 2983), Forró Gyula (Újpest, 1495) – Varga József (DVSC, 2345), Elek Ákos (DVTK, 3139) – Simon Krisztián (Újpest, 2295), Gera Zoltán (FTC, 2658), Asmir Suljic (Újpest, 1593) – Nikolics Nemanja (Videoton, 3167).
A szavazások posztonkénti végeredményeit itt találja meg!

Kezdjük a voksoláshoz kapcsolódó érdekességekkel! Az előző idényekben sokszor előfordult, a nagy számban szavazó Ferencváros-szurkolók minden posztra, amelyikre jelöltünk Fradi-játékost, be is választották a zöld-fehérek labdarúgóját. Most azonban változott ez a tendencia, ugyanis öt posztra jelöltünk FTC-futballistát, de közülük csak ketten – a kapus Dibusz Dénes és a támadó középpályás Gera Zoltán – kerültek be olvasóink álomcsapatába. Míg például Böde Dániel „csak” a harmadik helyen végzett a csatárok között (Nikolics Nemanja és Georges Griffiths mögött).

A fradistáknak tehát a jelek szerint az idei ősz után csökkent a szavazókedvük, de ha nem a Fradi, akkor vajon melyik csapat delegálja a legtöbb játékost a legjobbak közé? Az Újpest és a magyar válogatott!

A balhátvéd Forró Gyula, a jobbszélső Simon Krisztián és a balszélső Asmir Suljic került be csapatunkba a lilák közül. Miközben a Fradi mellett a DVTK (Kádár Tamás és Elek Ákos), illetve a listavezető Videoton (Nikolics és Juhász Roland) delegál még egynél több játékost az ősz csapatába. A Vidi esete azért is érdekes, mert az InStat teljesítményértékelő rendszere alapján összeálló álomcsapatba kilenc fehérvári játékos került be, olvasóinknál viszont csak kettő.

Ellenben a 11 játékos közül csak a bosnyák Asmir Suljic nem játszott a magyar válogatott legutóbbi három mérkőzésének valamelyikén, tehát elmondhatjuk, Dárdai Pál együttese adja a legtöbb játékost az NSO álomcsapatába.

JUHÁSZ ROLAND A LEGNAGYOBB KIRÁLY

Áttérve a posztonkénti értékelésre azt láthatjuk, kevés helyen volt igazán éles harc. A Fradit a bravúros védéseivel ősszel több ponthoz is hozzásegítő Dibusz Dénes (FTC, 3002 szavazat) a kapuban csaknem kétezer vokssal utasította maga mögé a kiváló képességű, de a meccsek jelentős részében szinte munka nélkül ácsorgó Juan Calatayudot (Videoton, 1042).

A paksi jobbhátvéd Fiola Attila (Paks, 1203) megítélésén alighanem javított a finnek és az oroszok elleni két válogatott meccs, de amúgy is kiegyensúlyozott őszt tudhat maga mögött, és neki is része volt abban, hogy a tolnaiaknak ebben a szezonban nem bennmaradásért, hanem a középmezőnyben küzdenek a pontokért. Fiola kétszáz szavazattal előzte meg a Fradi egyik legjobb nyári igazolásának számító bosnyák-osztrák Emir Dilavert (FTC, 1013).

„Juhász Roland a legnagyobb király, a legnagyobb király” – fakadhatnának dalra a Videoton drukkerei, látva azt, hogy mekkora fölénnyel végzett élen a belső védők között a válogatott játékos, aki nemcsak a saját, hanem az ellenfelek kapuja előtt is kiválóan tette a dolgát, hiszen négy gólt is szerzett. Juhász Roland (Videoton, 4035) a jobb oldali belső védő posztján egymaga a voksok többszörösét kapta, mint a többiek összesen. Míg rá 4035-en szavaztak, a második helyen végző Lipták Zoltánra (Győri ETO) 291-en. Juhász az összes posztot figyelembe véve is a legtöbb szavazatot kapta, vagyis ez alapján az ő teljesítménye győzte meg leginkább olvasóinkat. Juhász társa a védelem közepén a diósgyőriek oszlopa, Kádár Tamás (DVTK, 2983), aki többek között a fehérvári Paulo Viníciust (Videoton, 1282) is maga mögé utasította.

A legszorosabb versenyt a balhátvédek vetélkedése hozta, amelynek végén a pályafutása talán legjobb őszét produkáló Forró Gyula (Újpest, 1495) zárt az élen a fehérvári Stopira (Videoton 1317) előtt.

NIKOLICS HELYE NEM KÉRDÉS, GERA ÉS AZ ÚJPESTIEK

Csapatunk egyetlen debreceni játékosa a védekező középpályás Varga József (DVSC, 2345), aki eredeti posztján hozta a tőle elvárható teljesítményt. A belső középpályások között Elek Ákos (DVTK, 3139) kapta magasan a legtöbb voksot. Elek a védekezés mellett a támadásépítésekben is fontos szerepet játszott a DVTK-ban, két gólpassz és egy gól is fűződött a nevéhez, az ő játéka is hozzájárult, ahhoz, hogy harmadik helyen telelnek a diósgyőriek.

A középpálya támadószekcióját a két szélen két gyorsléptű újpesti, Simon Krisztián (Újpest, 2295) és Asmir Suljic (Újpest, 1593) foglalja el, míg középen az Angliából nyáron hazatérő Gera Zoltán (FTC, 2658) található, aki 16 meccsen három góllal és három gólpasszal segítette a Fradit. A középpályások közül ő kapta a legtöbb voksot.

Csapatunk egyedüli csatára a legtöbb rangsorban a posztja legjobbjának számító Nikolics Nemanja (Videoton, 3167), míg a második helyen a DVTK-ban öt gól jegyző Georges Griffiths (DVTK, 967).

NB I 2014 osz: alomcsapat - NB I osz 2014-15 - Football tactics and formations

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik