FTC: három kiszemelttel kevesebb – Sousa véleménye is számított

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.19. 08:36
null
A korábbi német válogatott Trochowski nem lesz a Ferencváros játékosa (Fotó: tagesspiegel.de, archív)
A Ferencváros labdarúgócsapata ma Szombathelyen kezdi meg a 2015–2016-os szezont, de a szurkolókat alighanem legalább annyira érdeklik az átigazolási piac hírei, mint az első bajnoki lejátszása.

 

A napokban három kiszemeltet is kihúzhattunk a Ferencvárosnál szóba kerülő lehetséges erősítések közül.

Az olasz sajtóban múlt héten jelent meg a hír, miszerint a Basel kölcsönjátékosaként legutóbb az olasz másodosztályú Cataniában szereplő argentin védő, Gastón Sauro iránt a Ferencváros bejelentkezett. A Nemzeti Sport Online azonban már akkor jelezte, kevés esély van a játékos megszerzésére, mert több kérője is van – ráadásul azóta gyarapodott is a számuk, a Catania és több svájci klub mellett a spanyol élvonalbeli Levanténél is szóba került ugyanis Sauro szerződtetése.

Úgy tudjuk azonban, hogy a Fradinál nem elsősorban emiatt mondtak le Sauróról, hanem azért, mert korábbi edzője, a nyáron a Baseltől a Fiorentinához szerződő Paulo Sousa nem volt túl jó véleménnyel róla (ez nem meglepő, valószínűleg ezért is engedte el kölcsönbe a portugál a Cataniához).

A védelem mellett a középpályára kiszemeltek száma is csökkent. Az Üllői úton jó ideig reménykedtek benne, hogy a hosszú sérülése után újra egészséges, tavasszal rövid ideig a klubnál készülő, 35-szörös német válogatott Piotr Trochowskit szerződtetni tudják, de a 31 éves játékos néhány napja adott nyilatkozata után már biztosra vehető, hogy ez a terv meghiúsul. Trochowski továbbra is a német Bundesligába szerződne (a jövő héten a hírek szerint orvosi vizsgálaton vesz részt az Augsburgnál), de Angliát, Olaszországot és Franciaországot is megemlítette a szóba jöhető állomások között – Magyarországot nem.

Azt pedig már csütörtökön, a Zeljeznicar elleni El-selejtező (0–1) tudósításában jeleztük, hogy a hét elején tesztelt bosnyák-horvát középpályás, Mario Kvesic nem győzte meg Thomas Doll vezetőedzőt, így elköszöntek tőle. (Úgy tudjuk, Kvesic esetében nem volt jó pont az sem, hogy ugyanaz a menedzser ajánlotta be, aki egy éve Tomislav Havojicot is, akiről a szerződtetése után gyorsan kiderült, hogy nem üti meg a Fradi szintjét.)

Nagy kérdés, hogy az Európa-liga-szereplés hogyan befolyásolja majd a Fradi erősítési terveit, hiszen ha a Zeljeznicarral szemben alulmarad, és a vártnál korábban búcsúzik a sorozattól, alighanem csökken a költségvetés, és kevesebb pénz jut további átigazolásokra is. Márpedig a védelembe még szükség lehet új emberre, hiszen Batik Bence sérült, míg a spanyol David Mateos távozni szeretne – az NSO ezen értesülését Thomas Doll is megerősítette.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők: Haraszti Zsolt (Paks), Leandro de Almeida (Omonia – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Radó András (Haladás), Cristian Ramírez (ecuadori, Fortuna Düsseldorf – Németország, kölcsön után végleg), Stanislav Sesták (szlovák, VfL Bochum – Németország, szabadon igazolhatóként)

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Kunsági Roland (Mezőkövesd), Péter Antal (Soroksár), Simita Gergő (Soroksár)

Az utánpótlásból felkerültek: Dragóner Filip, Lakatos István, Nyéki Márk, Varga Ádám (profi szerződést kaptak)

Kiszemeltek:

Távozók: Bosnjak Predrag (szerb-magyar, nyíregyházi kölcsön után Haladás), Philipp Bönig (német, szabadon igazolható), Buzsáky Ákos (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: RAFC), Vladan Csukics (szerb, szabadon igazolható), Tomislav Havojic (horvát, szabadon igazolható), Hidvégi Sándor (dunaújvárosi kölcsön után szabadon igazolható), Stjepan Kukuruzovic (horvát, FC Vaduz – Liechtenstein*), Benjamin Lauth (német, szabadon igazolható), Nagy Dániel (Würzburger Kicker – Németország), Tarczy Pál (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Jack Tuijp (holland, helmondi kölcsön után FC Volendam – Hollandia), Ugrai Roland (Haladás)
Kölcsönbe távozók: Csilus Tamás (pápai kölcsön után Kisvárda), Korozmán Kevin (Soroksár)

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – Németország)

Távozhatnak: Dibusz Dénes (érdeklődik iránta: Hertha – Németország), David Mateos (spanyol, érdeklődnek iránta: angol másodosztály, Egyesült Államok), Kunsági Roland (Mezőkövesd), Péter Antal (Soroksár) Simita Gergő (Soroksár)
* Az FC Vaduz liechtensteini csapat, de a svájci élvonalban szerepel.
LABDARÚGÓ NB I, 1. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Július 18., szombat
18.00 Újpest FC–Paksi FC 0–0
Szabó Zsolt
18.00 DVTK–Vasas 2–1 Solymosi Péter
18.00 MTK–Puskás Akadémia 1–0
Andó-Szabó Sándor
20.30 Bp. Honvéd–Videoton FC 1–0 Vad II István
Július 19., vasárnap
18.00 Békéscsaba–DVSC-Teva Pintér Csaba
18.00 Haladás–Ferencváros (M4)
Kassai Viktor
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik