FTC: ezt tanácsolja Orosz Pál a klub elvágyódó játékosainak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.22. 13:06
Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója elmondta, véleménye szerint azoknak a labdarúgóknak, akik szeretnék elhagyni a Ferencvárost, érdemes megvárniuk az Európa-bajnokságot, valamint Thomas Doll vezetőedző után ő is beszélt a téli erősítésekről.

„Nagyon örülünk neki, hogy ilyen jól szerepeltünk, sok munkánk van benne – mondta Orosz Pál az M1 Ma reggel című műsorában. – Az előző szezonban már megnyertük a kupákat, másodikak lettünk, most pedig mindenképpen a bajnoki cím volt a célunk. A tizennyolc pontos előnyünk a riválisok botlásainak is köszönhető. Ettől függetlenül nem őket kell figyelnünk, hanem a saját csapatunkat, nem a riválisokról szeretnénk beszélni.”Orosz Pál az M1 Ma reggel című műsorában. – Az előző szezonban már megnyertük a kupákat, másodikak lettünk, most pedig mindenképpen a bajnoki cím volt a célunk. A tizennyolc pontos előnyünk a riválisok botlásainak is köszönhető. Ettől függetlenül nem őket kell figyelnünk, hanem a saját csapatunkat, nem a riválisokról szeretnénk beszélni.”

„El lehet herdálni ezt az előnyt, hátravan még tizennégy forduló, de ehhez nagy fordulat kell, és mindent megteszünk, hogy ne így legyen. Az Európa-liga-búcsú után voltak játékosok – például Gera Zoltán –, akik segítettek a csapatnak felállni a kudarc után.”

„A futballistáknak az a feladatuk, hogy koncentráljanak. Sajnálatos az Újpesttől elszenvedett vereségünk, de tovább kell dolgoznunk. Biztos, hogy egy kicsit már dekoncentráltak voltunk, de az se tett jót a srácoknak, hogy végignézték Böde Dani sérülését, aki szinte a sípcsontján állt. Ez nem kifogás, ettől még nyernünk kellett volna, ám ezen a napon az Újpest jobb volt nálunk. Rögtön tudtam, hogy nagy a baj, mert Dani nem szokott szimulálni, egyből szólt, hogy jöjjön a segítség, súlyos a sérülés.”

Böde korábban az NSO Tv-nek azt mondta, „minden évben hoznak támadót, aztán mindig én játszom”, Orosz pedig tisztában van a támadó hozzáállásával – és örül is neki –, ettől függetlenül több poszton, így a csatárén is gondolkodnak az erősítésen.

„Természetesen szeretnénk, hogy legyen helyettese, ám – ahogy már egyszer elmondta – hozhatunk bárkit, úgyis ő játszik, és bizonyított is, tizenkét gólt szerzett már. Gondolkodunk az erősítésen és nem csak ezen a poszton. Figyelembe kell vennünk, hogy vannak olyan játékosok is, akik a pályafutásuk vége felé járnak; nekik nem kell abbahagyniuk, de nekünk hosszú távra kell terveznünk.”

Nincs olyan, hogy felrakjuk egy játékosunkra a »Nem eladó!« táblát. Mindig szoktam mondani, hogy a futball üzlet is, az elsődleges cél a sikeresség, de pénzt is kell tudni termelni ahhoz, hogy sikeres csapatot rakjunk össze. Ha van olyan játékos, akinek olyan lehetősége nyílik, hogy nagy klubhoz igazoljon, nem gördítünk elé akadályt.

„Ilyen volt Somália vagy Muhamed Besic is. Ez a bevétel és a futballista karrierje szempontjából is fontos. Ha bárki ilyesmin gondolkodik, érdemes megvárnia az Európa-bajnokságot, utána biztosan jobb előfeltételekkel készülhet a tárgyalásra mind a játékos, mind a klub.”

Orosz elmondta, ő is úgy tudja, hogy nem kell műteni Bödét, de a felkészülés elején még biztosan nem lehet a csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik