nemzetisport.hu 2018.02.02 08:29 Frissítve: 2018.02.02 11:08

FTC: eldőlt, Nagy Dominik visszatért – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy visszatér Nagy Dominik Lengyelországból. A középpályás egy évre kölcsönbe érkezett.

 

Ahogy korábban elsőként jeleztük, a Ferencváros már januárban nagyon közel volt ahhoz, hogy megszerezze Nagy Domniniket, de akkor befutott a belga Standard Liege ajánlata. Ezért két hetet csúszott a középpályás átigazolási ügye. Úgy tudjuk, szóban elfogadták a lengyelek a belga ajánlatot is, de amikor a feltételeket írásban is rögzítették, kifogásaik akadtak a varsóiaknak, ezért nem került sor szerződéskötésre.

Így viszont a Fradi képletesen a második csatát nyerte meg ezen a télen egy belga klubbal szemben, hiszen Joseph Paintsilt pedig a Genk ajánlata ellenére sikerült megtartaniuk a zöld-fehéreknek.

Nagy Dominik a 2016–2017-es idényben, tavasszal 12 mérkőzésen négy gólt szerzett a lengyel élvonalban, jól teljesített a bajnokságot nyerő varsóiaknál. Utána azonban a klub tájékoztatása szerint problémák adódtak a hozzáállásával, amiért kétszer is a tartalékokhoz száműzték. Az új vezetőedző, Romeo Jozak szeptemberi érkezését követően szorult fokozatosan háttérbe, az első fél évadban már csak kilenc bajnokin játszott, ebből a Jacek Magierát váltó trénernél mindössze háromszor. Októberben szerepelt mindeddig utoljára a felnőttcsapatban, és az már ősszel eldőlt, hogy a tavaszra kölcsönadják.

A Ferencváros péntek reggel hivatalos honlapján jelentette, hogy Nagy Dominik visszatért kölcsönbe, a válogatott középpályás egy évre írt alá.

„Jó érzés újra itthon lenni, főleg a Ferencvárosban – idézi Nagy Dominikot a Fradi Média. – Szép sikerekkel távoztam egy éve, remélem, újra hasonlókat fogok átélni. Szinte minden mérkőzését láttam a csapatnak. Örülök neki, hogy összeért a csapat, remek játékosok alkotják, ez fontos nekem is, hiszen lesz konkurenciaharc. Ezáltal még tovább tudok fejlődni. Volt egy kis játékkiesésem, így szeretnék újra játékba lendülni, és azt a magabiztos futballt mutatni, amit Lengyelországba igazolásom előtt. Azon leszek, hogy minél több gólt szerezzek, és hogy gólpasszokkal is segítsem az együttest. Szeretem a konkurenciát, ezáltal válok jobb játékossá és a csapat is fejlődik. A cél a bajnoki cím. Mindent meg fogok tenni azért, hogy segítsem a csapatot."

 
TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Dejan Georgijevics (szerb, FK Vozsdovac – Szerbia), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Roman Bezjak (szlovén, Darmstadt – Németország)
Távozók: Bognár István (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók: Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2019.09.22 16:53:38

Labdarúgó NB I A mérkőzésről tudósított: BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Remek hangulatban, közel 11 ezer néző előtt sokáig vezetett a Zalaegerszeg, de a végén a bajnok örülhetett.

2019.09.20 19:32:22

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

Az 1956-os forradalom után külföldön maradó Czibor Zoltánt és Kocsis Sándort Kubala László segítette szerződéshez.

2019.09.20 19:58:56

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

A hetvenedik életévét betöltő Kozma Mihály gólérzékeny, kreatív és technikás csatár volt.

2019.09.18 09:43:19

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„Az átigazolási időszak utolsó napján változott a koncepció, és idősebb, tapasztaltabb labdarúgók érkeztek.”