HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.02.02 08:29 Frissítve: 2018.02.02 11:08

FTC: eldőlt, Nagy Dominik visszatért – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy visszatér Nagy Dominik Lengyelországból. A középpályás egy évre kölcsönbe érkezett.

 

Ahogy korábban elsőként jeleztük, a Ferencváros már januárban nagyon közel volt ahhoz, hogy megszerezze Nagy Domniniket, de akkor befutott a belga Standard Liege ajánlata. Ezért két hetet csúszott a középpályás átigazolási ügye. Úgy tudjuk, szóban elfogadták a lengyelek a belga ajánlatot is, de amikor a feltételeket írásban is rögzítették, kifogásaik akadtak a varsóiaknak, ezért nem került sor szerződéskötésre.

Így viszont a Fradi képletesen a második csatát nyerte meg ezen a télen egy belga klubbal szemben, hiszen Joseph Paintsilt pedig a Genk ajánlata ellenére sikerült megtartaniuk a zöld-fehéreknek.

Nagy Dominik a 2016–2017-es idényben, tavasszal 12 mérkőzésen négy gólt szerzett a lengyel élvonalban, jól teljesített a bajnokságot nyerő varsóiaknál. Utána azonban a klub tájékoztatása szerint problémák adódtak a hozzáállásával, amiért kétszer is a tartalékokhoz száműzték. Az új vezetőedző, Romeo Jozak szeptemberi érkezését követően szorult fokozatosan háttérbe, az első fél évadban már csak kilenc bajnokin játszott, ebből a Jacek Magierát váltó trénernél mindössze háromszor. Októberben szerepelt mindeddig utoljára a felnőttcsapatban, és az már ősszel eldőlt, hogy a tavaszra kölcsönadják.

A Ferencváros péntek reggel hivatalos honlapján jelentette, hogy Nagy Dominik visszatért kölcsönbe, a válogatott középpályás egy évre írt alá.

„Jó érzés újra itthon lenni, főleg a Ferencvárosban – idézi Nagy Dominikot a Fradi Média. – Szép sikerekkel távoztam egy éve, remélem, újra hasonlókat fogok átélni. Szinte minden mérkőzését láttam a csapatnak. Örülök neki, hogy összeért a csapat, remek játékosok alkotják, ez fontos nekem is, hiszen lesz konkurenciaharc. Ezáltal még tovább tudok fejlődni. Volt egy kis játékkiesésem, így szeretnék újra játékba lendülni, és azt a magabiztos futballt mutatni, amit Lengyelországba igazolásom előtt. Azon leszek, hogy minél több gólt szerezzek, és hogy gólpasszokkal is segítsem az együttest. Szeretem a konkurenciát, ezáltal válok jobb játékossá és a csapat is fejlődik. A cél a bajnoki cím. Mindent meg fogok tenni azért, hogy segítsem a csapatot."

 
TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Dejan Georgijevics (szerb, FK Vozsdovac – Szerbia), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Roman Bezjak (szlovén, Darmstadt – Németország)
Távozók: Bognár István (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók: Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2019.02.20 17:25:23

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csak az első félidőben villogott a Kisvárda, a szünet után sokkal jobban futballoztak a zöld-fehérek.

2019.02.20 13:39:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Kora délután győzött a Vidi és a Honvéd, ahogy a Budaörs és a Soroksár is. Iksz a Kövesd–Halin.

2019.02.19 14:43:54

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Riccardo Guffanti márciustól már az edzőképzés hallgatóinak is oktatja a scoutingot.

2019.02.19 21:21:12

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Minden különösebb felhajtás nélkül járták a pályákat, figyelték a kölyköket.

2019.02.19 21:15:17

Labdarúgó NB I BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Csakhogy akinek a történetéből városi legenda lesz, a nadrágjából divat, a pályafutásából meg példa, annak nemcsak arra kell odafigyelnie, hogy mit tesz, hanem arra is, meddig.