NB I: már csak egyetlen ponton egyezkedett a Fradi és a Legia

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.01. 10:27
null
Nagy Dominik a Ferencvároshoz tart (Fotó: archív)
Elsőként a Nemzeti Sport Online adta hírül még január 21-én, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata szerződtetheti a Legia Warszawától korábbi játékosát, Nagy Dominiket, miután a két klub nagy vonalakban megegyezett a középpályás kölcsönvételéről. Azóta több nehézség is adódott, ami miatt váratott magára a bejelentés, de a legfrissebb értesüléseink szerint ezek elhárultak, szerdán már csak egy apró részlet kapcsán egyeztettek a klubok.

 

Az NSO Varsóból úgy értesült, hogy a Ferencváros egy évre veszi kölcsön korábbi játékosát, Nagy Dominiket a Legiától, aki éppen egy éve igazolt a Fraditól a lengyel fővárosba. A két klub szerdán már csak arról egyeztetett, hogy a lengyelek szeretnének egy nyári visszahívási lehetőséget belevenni a szerződésbe. Lengyel forrásaink szerint ez már aligha lesz akadálya a szerződéskötésnek. Nagy esetében a január 31-i átigazolási határidőnek egyébként nincs jelentősége, hiszen az NB I-ben február 14-ig nyitva a piac, így van még idő az aláírásra.

Ahogy korábban elsőként jeleztük, a Ferencváros már januárban nagyon közel volt ahhoz, hogy megszerezze Nagy Dominiket, de akkor befutott a belga Standard Liege ajánlata. Ezért két hetet csúszott a középpályás átigazolási ügye. Úgy tudjuk, szóban elfogadták a lengyelek a belga ajánlatot is, de amikor a feltételeket írásban is rögzítették, kifogásaik akadtak a varsóiaknak, ezért nem került sor szerződéskötésre.

Így viszont a Fradi képletesen a második csatát nyeri meg ezen a télen egy belga klubbal szemben, hiszen Joseph Paintsilt pedig a Genk ajánlata ellenére sikerült megtartaniuk a zöld-fehéreknek.

Nagy Dominik a 2016–2017-es idényben, tavasszal 12 mérkőzésen négy gólt szerzett a lengyel élvonalban, jól teljesített a bajnokságot nyerő varsóiaknál. Utána azonban a klub tájékoztatása szerint problémák adódtak a hozzáállásával, amiért kétszer is a tartalékokhoz száműzték. Az új vezetőedző, Romeo Jozak szeptemberi érkezését követően szorult fokozatosan háttérbe, az első fél évadban már csak kilenc bajnokin játszott, ebből a Jacek Magierát váltó trénernél mindössze háromszor. Októberben szerepelt mindeddig utoljára a felnőttcsapatban, és az már ősszel eldőlt, hogy a tavaszra kölcsönadják.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Dejan Georgijevics (szerb, FK Vozsdovac – Szerbia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Roman Bezjak (szlovén, Darmstadt – Németország), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország)
Távozók: Bognár István (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók: Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik