FTC: Argentínában és Uruguayban néztek játékosokat

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2017.11.20. 11:17
A Ferencváros labdarúgócsapatának képviselői az elmúlt egy-két hétben Argentínában és Uruguayban jártak játékosokat figyelni – értesült a Nemzeti Sport Online dél-amerikai kollégáktól.

Úgy tudjuk, a Ferencváros két képviselője – az egyikük feltételezhetően a klubnál játékos-megfigyelőként alkalmazott Vladan Csukics volt – utazott nemrég Uruguayba, hogy több mérkőzést és játékost is megnézzen, illetve a szomszédos Argentínába is ellátogatott meccsekre.

A dél-amerikai túra szervezésében a hírek szerint az FTC uruguayi légiósának, a nyáron szerződtetett Fernando Gorriaránnak a menedzsere is közreműködött, aki konkrét futballistát is ajánlott a klub figyelmébe. És nem kizárt, hogy a szóban forgó támadó a téli felkészülés alatt Magyarországra utazik, hogy Thomas Doll vezetőedző is megismerhesse – tudtuk meg helyi kollégáktól.

Ugyanakkor információink szerint elsősorban nem egy futballista miatt keltek útra a Fraditól, hanem amolyan piacfelmérést végeztek, hogy megismerhessenek olyan labdarúgókat, akik a következő átigazolási időszakok során célkeresztbe kerülhetnek, mint konkrét kiszemeltek. Kiváltképp gyors, a szélen és középen is bevethető támadók iránt érdeklődik a klub. Amilyen például a szlovén kiszemelt, Roman Bezjak, akiről már nyilatkozott is Thomas Doll, és aki továbbra is képben van az FTC-nél.

Ellenben úgy tudni, ezen a télen csak akkor érkezik új légiós a zöld-fehérekhez, ha a jelenlegi keretből valamelyik külföldi futballista távozik. Erre elsősorban a kevés lehetőséget kapó játékosok esetében lehet szó: nem lenne meglepő például az előző nyolc fordulóban nem szereplő portugál Rui Pedro, az NB I-ben ebben az idényben csak három bajnoki meccsen pályára lépő Janek Sternberg, vagy a hatszor szereplő Julian Koch téli távozása.

A magyar játékosok közül Lovrencsics Balázs és Bognár István a több játéklehetőség reményében válthat, míg Varga Roland iránt görögországi pletykák szerint Athénból mutatkozik érdeklődés (akár az Olympiakosz Pireuszról is szó lehet), de semmilyen konkrét lépésről nem tudni az ügyben.

A Ferencváros labdarúgócsapata az átigazolási piaccal kapcsolatos híreket nem kommentálja, de megkerestük a klubot a cikkben említett dél-amerikai utazással kapcsolatban – amennyiben az FTC reagál, kiegészítjük írásunkat.

FRISS: A FERENCVÁROS AZÓTA A HIVATALOS HONLAPJÁN MEGERŐSÍTETTE A NEMZETI SPORT ONLINE INFORMÁCIÓIT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik