FTC: a Werder neveltje érkezett – a német U-válogatott hőse

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.20. 11:24
null
Trink korosztályos válogatott (Fotó: greuther-fuerth.de)
Igaznak bizonyulhatnak a Nemzeti Sport Online értesülései, a Ferencváros hamarosan bejelentheti, hogy külföldi középpályás érkezik: Florian Trinks. A német labdarúgó a Werder Bremenben nevelkedett, jelenleg a másodosztályú Greuther Fürth játékosa. Friss hír, hogy a korábban kiszemelt cseh Tomás Pekhart ügye sem lefutott még, mert Magyarországon jobb szerződést ajánlottak neki, mint az iránta ugyancsak érdeklődő lengyel klubok.

A nordbayern.de több más német forrásra hivatkozva ír arról, hogy Florian Trinks már Budapesten járt, az orvosi vizsgálatokon is átesett, és hamarosan be is jelentheti a szerződtetését a Ferencváros. Ezzel szemben mi úgy tudjuk, hogy az orvosi vizsgálatra leghamarabb ma délután kerülhet sor. Trinks várhatóan ma nem utazik el a Fradival a törökországi edzőtáborba, de holnap a csapat után repülhet.

A Nemzeti Sport Online hétfőn írt arról, hogy a Ferencváros előrehaladott tárgyalásokat folytat egy külföldi támadó középpályással.

A 23 éves, korábbi német U20-as válogatott Trinks a kelet-németországi Gerában született, négy évesen ott is kezdett futballozni, majd a Carl Zeiss Jena, utána a Werder Bremen utánpótlásában pallérozódott. 2013-ban szerződött a jelenleg másodosztályú Fürthhöz. A német élvonalban 16 meccsen egy gólt szerzett (a Werderben 14/0, a Fürthben 2/1 a Bundesliga-mérlege), a német másodosztályban 49 találkozón ötször volt eredményes. Ebben az idényben azonban csak két bajnokin összesen 22 percet játszott az első csapatban, a Fürthnél nyárig szól a szerződése.

Trinks 2009-ben tagja volt a német U17-es válogatottnak, amely megnyerte a hazai rendezésű Európa-bajnokságot. A döntőben Hollandia ellen Trinks szerezte a győztes gólt a hosszabbításban. Abban a német együttesben többek között Marc-André ter Stegen (Barcelona), Shkodran Mustafi (Valencia) és a torna legjobbjának megválasztott Mario Götze (Bayern München) is szerepelt, mindhárman világbajnokok lettek 2014-ben Brazíliában.



A német középpályás 2010-ben a Werder U23-as csapatához került, majd 2011. január 29-én a Bayern München ellen debütált a Bundesligában. Két évvel később Trinks a Fürthhöz szerződött, amelynél 2016. június 30-ig szóló szerződést írt alá. Első (és máig egyetlen) élvonalbeli gólját a 2012–2013-as évad utolsó fordulójában szerezte az Augsburg ellen (1–3).

A 2013–2014-es szezonban a 17. fordulóban Trinks Sandhausen ellen szerzett gólját a játékvezető megadta, ám a játékos jelezte, kézzel ért bele a labdába, így a bíró visszavonta ítéletét. Trinks fair play díjat kapott a Német Olimpiai Bizottságtól sportszerű tettéért.

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a korábban már beharangozott cseh válogatott Tomás Pekhart ügye sem dőlt még el. A német élvonalbeli Ingolstadtnál kevés lehetőséget kapó támadóval kapcsolatban hétfőn arról számoltunk be, hogy a csatár menedzsere első körben nem fogadta el a Fradi ajánlatát. Lengyel forrásaink szerint azonban a játékos iránt ugyancsak érdeklődő Cracovia Kraków, Jagiellonia Bialystok, Piast Gliwice hármas egyaránt alacsonyabb fizetést ajánlott neki, mint a magyar klub, így nem zárható ki, hogy mégis a Ferencvároshoz szerződik. Feltéve, ha a szerződés időtartamáról meg tudnak egyezni a felek, mert ebben a kérdésben még nézeteltérés van közöttük.

Még egy érdekesség: miközben arra várunk, hogy a magyar U-válogatott, és immár kétszeres felnőtt válogatott Kleinheisler László szerződtetését bejelentse a Bundesligában szereplő Werder Bremen, addig a brémaiak neveltje, a német U-válogatott, U17-es Európa-bajnok Trinks arra vár, hogy bejelentsék, szerződteti az NB I-ben listavezető Ferencváros.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Holman Dávid (Lech Poznan – Lengyelország)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Ognjen Djelmic (bosnyák, Zeljeznicar Bosznia-Hercegovina), Otigba Kenneth (Heerenveen – Hollandia), Tomás Pekhart (cseh, Ingolstadt – Németország), Florian Trinks (német, Greuther Fürth – Németország)
Távozók: Kurucz Péter (szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Kisvárda), Haraszti Zsolt (Videoton)
Kölcsönbe távozók: Csilus Ádám (Soroksár), Haris Attila (Soroksár), Kunsági Roland (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:Holman Dávid (DVSC, DVTK, Haladás, Puskás AFC), Nagy Dominik (DVTK), Popov Patrik (Soroksár)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik