FTC: a következő szezonban is Zumdick marad Doll segítője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.27. 18:27
Szerződést hosszabbított a Ferencváros labdarúgócsapatával Ralf Zumdick – adta hírül a zöld-fehér klub hivatalos honlapja.

A horvát Tomislav Havojic leigazolása után, délután újabb megállapodást jelentett be a fradi.hu: a Thomas Doll-lal együtt érkezett Ralf Zumdick másodedző szerződését ugyanis jövő nyárig hosszabbította meg az egyesület, így a két német szakvezető, valamint Máté Csaba a következő szezonban is változatlan stábot alkothat.Tomislav Havojic leigazolása után, délután újabb megállapodást jelentett be a fradi.hu: a Thomas Doll-lal együtt érkezett Ralf Zumdick másodedző szerződését ugyanis jövő nyárig hosszabbította meg az egyesület, így a két német szakvezető, valamint Máté Csaba a következő szezonban is változatlan stábot alkothat.

„Ismét nagyon boldogan köteleztem el magam – mondta Zumdick a klubhonlapnak. – A szakmai stábbal januárban kezdtük el a munkát, aminek közel sincs vége. Még ebben a szezonban is nagyon fontos feladataink vannak, hiszen a hétvégén meg kell vernünk a Paksot, hogy a Fradi ismét részese legyen az európai futballnak. Thomas Doll-lal és Máté Csabával rengeteg tervünk van, amit szeretnénk a jövőben megvalósítani. Különösen izgalmas ebben a klubban dolgozni, és remélem, hogy nagyon sikeresek leszünk a csapattal.”

„Korábban, amikor még nem dolgoztam a magyar futballban, tudtam, hogy a múltja rendkívül sikeres volt ennek az országnak. Amikor a magyar labdarúgásról beszélgettem valakivel, mindig szóba került a Fradi, amely nagy európai sikereknek volt a részese. Azt szeretnénk, ha ez ismét így lenne. A Fradinak és számos másik klubnak is új stadionja épül, ami nagyon pozitív hatással lehet a magyar labdarúgásra. Rendkívül izgalmas időszak ez a magyar futballban, hiszen jó esély van rá, hogy az ország ismét közelítsen Európa felé.

„Sohasem úgy állok hozzá egy feladathoz, hogy teljes átalakítást kell végezni, mert az adott területen minden rossz. Az a célunk, hogy a munkánkkal jobbá tegyünk egy csapatot, egy projektet. Így vagyunk az FTC utánpótlásával is. Fontos, hogy rendszereket építsünk ki a korosztályos együtteseknél. Csabával és Thomasszal folyamatosan figyelemmel kísérjük a fiatalok mérkőzéseit, és azt vizsgáljuk, milyen irányba kell javulnunk. Az egyik legfontosabb a kommunikáció. Egy hónapban legalább egyszer beszélgetnünk kell az utánpótláscsapatok edzőivel, megtárgyalni, hogy milyen irányvonal mentén haladnak, hogyan alakultak az elmúlt hetek a számukra. A szakmai stábnak mindenre rá kell látnia, és lépésről lépésre mindent fejlesztenie kell.”

„Thomasszal mindig azzal a céllal érkezünk egy klubhoz, hogy azt újból felépítsük, megreformáljuk. Fontos, hogy egy egyesületet szervezetté tegyél, struktúrákat alakíts ki. Természetesen a labdarúgócsapattal is nagyon sok munka van, de amint említettem, az utánpótlás is rendkívül lényeges eleme egy klub előrehaladásának. Olyan csapat építése zajlik a Népligetben, amely képes visszatérni az európai futballba. A hétvégén ki kell harcolnunk az Európa-liga-indulás lehetőségét, hiszen reméljük, hogy minden fronton sokáig helyt kell majd állnunk. Egy biztos: komoly céljaink vannak itt” – nyilatkozta Zumdick.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik