FTC: volt horvát U-válogatott középpályás érkezett - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.27. 13:27
null
Tomislav Havojic megegyezett az FTC Zrt. igazgatójával, Orosz Pállal (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu">fradi.hu</a>)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján bejelentette a horvát Tomislav Havojic szerződtetését – adta hírül a fradi.hu. A középpályás a horvát élvonalbeli NK Istra 1961-től érkezett a magyar csapathoz.



„Ma délelőtt aláírta szerződését labdarúgó-csapatunkhoz a Dinamo Zagreb utánpótlás-akadémiáján nevelkedett Tomislav Havojic, aki a horvát élvonalbeli Istra együttesétől szerződik a Ferencvárosi Torna Clubhoz.

Havojic a támadósorban jelenthet erősítést csapatunk számára. A 25 éves, horvát utánpótlás-válogatott futballista mindkét szélen, valamint középen is képes kiemelkedő teljesítményt nyújtani. Szurkolóink nemcsak gólokat, hanem gólpasszokat is várhatnak tőle, hiszen remek ütemérzékkel rendelkezik, jól találja meg a réseket, és bátran vállalja fel az egy az egy elleni küzdelmet is” – olvasható a Fradi hivatalos honlapján, a fradi.hu-n.

A Zágrábban született futballista 2004-ben került a Dinamo akadémiájához, s egészen 2009-ig a klub igazolt játékosa volt. A felnőtt csapatban mindössze egy bajnokin lépett pályára. Később megfordult a Lokomotivában, a Slaven Belupóban, legutóbb pedig az Istra 1961-ben szerepelt.

Havojic fiatalként szerepelt az U16-os, U17-es, U18-as és U19-es horvát válogatottban is. Piaci értéke 400 ezer euró körül mozog.

Havojic ebben a szezonban 24 élvonalbeli bajnokin négy gólt jegyzett, szerződése pedig az idény végeztével lejárt az Istránál.

„Örülök annak, hogy itt lehetek és egy olyan komoly hagyományokkal rendelkező klubhoz szerződtem, mint a Ferencváros – idézi a fradi.hu Tomislav Havojicot. – Bár még csak tegnap érkeztem Budapestre az orvosi vizsgálat miatt, ismerem az FTC történelmét és tradícióit. A városból még nem sokat láttam, de korábban már voltam itt. Azért is választottam ezt a színhelyet pályafutásom következő állomásaként, mert hasonlít Zágrábhoz. Az erősségeimről jobb, ha az edzőim beszélnek. Mindenesetre gyors, technikás, mindkét lábával ügyes játékosnak tartom magam. Azért igazoltam a Ferencvároshoz, hogy bajnok legyek. A horvát élvonal egyik topklubja, a Hajduk Split is megkeresett, de én a Fradival akarok aranyérmet szerezni. Tudom, hogy nagy szurkolótábor áll mögöttünk, szeretnénk őket boldoggá tenni.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Tomislav Havojic (horvát, Istra – Horvátország), Orosz Márk (Lombard Pápa – kölcsönből vissza?)
Távozott/távozhat: Julian Jenner (holland,?), Aleksandar Jovanovic (bosnyák, Debreceni VSC?), Laczkó Zsolt (?), Mark Otten (holland, ?), Arsenio Valpoort (holland ?)
Kiszemeltek: Bosnjak Predrag (Haladás), Futács Márkó (Leicester – Anglia, legutóbb Diósgyőri VTK), Tarmo Kink (észt, Kaposvári Rákóczi), Radó András (Haladás), Rafe Wolfe (jamaicai, Győri ETO FC)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik