Fogadási ügy: Visszautasítottuk a megkeresést - állítják a gyanúsítottak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.26. 17:11
A Központi Nyomozó Főügyészség négy siófoki labdarúgót gyanúsított meg azzal, hogy részt vettek az NB I 23. fordulójában megrendezett Ferencváros–Siófok bajnoki mérkőzés eredményének manipulálásával. A gyanúsítottak tagadják a vádat, szabadlábon védekeznek – most pedig közleményben jelezték, valóban kaptak ajánlatot, de azt visszautasították és a fogadási csalók megkeresését jelentették. Az alábbiakban szó szerint adjuk közzé a szerkesztőséghez eljuttatott közleményt.

„Alulírottak, Gál András, Kiss Zoltán, Pál Szabolcs és Takács Zoltán hivatásos labdarúgók – meghatalmazott védőnkön, dr. Balázsi Bence ügyvéden keresztül – az alábbiakról tájékoztatjuk a sportszerető közvéleményt: mi már jóval a velünk 2013. 06. 25. napján közölt gyanúsítást megelőzően önkéntesen, saját lelkiismeretünkre hallgatva, bejelentést tettünk az MLSZ-nek és a Központi Nyomozó Főügyészségnek. Bejelentésünkben részletesen beszámoltunk arról, hogy több személy pénzt kínált fel részünkre a 2013. 04. 13. napján megtartott FTC–FGSZ Siófok FC első osztályú labdarúgó mérkőzés végeredményének illegális módon történő befolyásolása érdekében. Ezt az ajánlatot mi természetesen mind a négyen visszautasítottuk, a mérkőzésen pedig tudásunk legjavát nyújtva játszottunk. Miután egyértelműen bízunk abban, hogy ártatlanságunk a büntetőeljárás során igazolást nyer, hozzájárulásunkat adjuk ahhoz, hogy az üggyel kapcsolatos híradásokban, cikkekben, a teljes nevünk, illetőleg képmásunk is közzétételre kerüljön. Tájékoztatjuk azonban a médiumokat arról, hogy az eljárás jogerős lezárásáig – kifejezetten a hatóságok eredményes munkájának elősegítése érdekében - személyesen nem kívánunk az üggyel kapcsolatban nyilatkozatot tenni. Álláspontunkat meghatalmazott ügyvédünk fogja képviselni.”

Budapest, 2013. június 26.

Gál András Kiss Zoltán Pál Szabolcs Takács Zoltán

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Nagy Andrea a fogadási botránnyal legutóbb kapcsolatba hozott FTC–Siófok (4–2) élvonalbeli bajnoki kapcsán elmondta: a meggyanúsított négy vendégjátékos 10 ezer eurót kaphatott (nagyságrendileg 3 millió forintot), az elvárt végeredmény pedig az volt, hogy kettővel, illetve annál nagyobb különbséggel kapjanak ki a vendégek. Részletek »

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik