Fogadási csalás: a védők nem találtak fogást a koronatanún

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.16. 07:31
Bár mindent elkövetettek a védők, egyelőre nem találtak fogást Lengyel Koloson a fogadási csalások kapcsán elhíresült ügy nemzetközi szálának tárgyalásán. A gyanúsítottból koronatanúvá átvedlő korábbi játékvezető ugyanis hétfőn kitartott a Fővárosi Törvényszék előtt vallomása mellett, és megerősítette, hogy K. Zoltánnak, L. Mátyásnak, Sch. Lászlónak, B. Istvánnak, Cs. Jánosnak, M. Tamásnak, S. Krisztiánnak és G. Krisztiánnak köze van magyar és nemzetközi mérkőzések manipulálásához.

Igazán kár, hogy a hazai futballszakma nem kíséri figyelemmel a csalási üggyel kapcsolatos tárgyalásokat, hétfőn ugyanis Lengyel Kolos labdarúgásunk legsötétebb bugyraiba vezette el a hallgatóságot, és a rendhagyó „túrának" még nincs vége. Ha csak a fele igaz mindannak, amit állít, akkor is elmondható, erkölcsi és morális válság uralja futballunkat. Az egykori játékvezető ugyanis – minden megbánást mellőzve – beszélt arról, hogyan keveredett a korpa közé. Elmondta, a pályafutása során először 2010. szeptember 6-án, a Vasas–Felcsút SE U19-es találkozó (3–1) partjelzőjeként működött közre elcsalt meccsen, amelyen négy piros lapot osztott ki a vádlottak padján ülő M. Tamás játékvezető, és persze az elvárt eredmény született. Eztán már nem volt megállás. Három nappal később Lengyel Kolos vezette a Ferencváros–Békéscsaba U19-es bajnokit, és ahogy mondta, „bele kellett nyúlnia a meccsbe", hogy több góllal nyerjen a Fradi (3–1). A meccs után pedig kétszázezer forint volt a jutalma. Állítása szerint B. István közvetítette ki az utánpótlásmeccseket K. Zoltán felé, aki aztán eldöntötte, melyik találkozó eredményét manipulálják. Lengyel Kolos tapasztalatai alapján az U19-es bajnokságban szereplő csapatok zöme „megfertőződött".

A tanúnak 2010 végére lett elege, és mert sokkal biztonságosabbnak vélte a „külföldi melót", ezért inkább Argentínában, Bolíviában, illetve Törökországban dolgozott a csalóknak. A tanú beszélt a nagy visszhangot kiváltó Argentína–Bolívia utánpótlás-mérkőzésről, amelyet egy góllal a hazaiaknak kellett megnyerniük, azzal a kikötéssel, hogy az egy találat csak a meccs hajrájában eshet. Kitért a törökországi Észtország–Bulgária (2–2) négy tizenegyest hozó barátságos meccsre is, amely összecsapás előtt – állítása szerint – az ügy másodrendű vádlottjától, K. Zoltántól kapta a manipulálással kapcsolatos instrukciókat, és aztán idehaza a pénzt is tőle vette át. Kiderült, a vesztüket is az a meccs okozta, ugyanis az egyik a szervezetnek dolgozó szingapúrit kihagyták a buliból, ő pedig bosszúból „feldobta" a társaságot. Beszélt a Honvéd két előkészületi mérkőzéséről is, s bár a Duslo Sala és a Banská Bystrica ellenit is manipulálták, csak előbbi került fel a fogadási tétlapra, a másik meccs ugyanis a botrányos bíráskodás miatt félbeszakadt. A játékvezető állítja, nemcsak ők voltak beavatva, hanem a szlovák labdarúgók is, akik között volt olyan játékos, aki mérkőzés közben kiszólt, figyeljen, hamarosan szabálytalankodik a tizenhatoson belül.

A tárgyaláson szóba került még egy titokzatos férfi, akit a tanú csak Maci Laciként emlegetett, és akiről annyi tudható, ott van szinte valamennyi U19-es mérkőzésen, és hogy köze lehet a fogadásokhoz. Amúgy információnk szerint hamarosan kiderült, kicsoda is Maci Laci, ugyanis ő is tagja a tanúk 50 tagú csapatának. A vádlottak cáfolták a koronatanú állításait, így aztán sikertelen volt a szembesítés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik