Fogadási csalás: gyanúba került a Pécs játékosa, elküldték

Vágólapra másolva!
2012.05.22. 16:10
null
Képünk illusztráció (Fotó: Imago)
Címkék
A labdarúgó NB I-ben szereplő PMFC hivatalos közleményben jelezte, hogy azonnali hatállyal felbontotta S. József szerződését, akit gyanúsítottként hallgatott ki a Központi Nyomozó Főügyészség.

A pécsiek tájékoztatása szerint a labdarúgót „gyanúsítottként hallgatták ki egy 2009-es Magyar Kupa-visszavágó befolyásolásával kapcsolatban, amely mérkőzésen a Kaposvölgye játékosaként vett részt.”

A PMFC közleménye szerint a klub álláspontja, hogy azoknak a játékosoknak nincs helyük a klub öltözőjében, akikkel kapcsolatban bűncselekmény elkövetésének gyanúja vetődött fel.

Információink szerint a szóban forgó mérkőzés a Kaposvölgye Szigetszentmiklós elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntőjének visszavágója, amelyet 2009. október 28-án játszottak. A találkozó után néhány héttel a szigetszentmiklósiak hozták nyilvánosságra, hogy az SZTK egyik játékosát bundázásra próbálták meg rávenni, de a labdarúgó ezt jelezte klubja vezetőinek.

A Nemzeti Sport értesülései szerint S. Józsefet tegnap idézték be, és hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, de rajta kívül mások is gyanúba kerültek a napokban a fogadási csalásokkal kapcsolatban. Úgy tudjuk, több futballistát is kihallgattak, és a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökre ígért hivatalos tájékoztatást az újabb gyanúsítások ügyében.

MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ – 2009. október 28.
SZIGETSZENTMIKLÓSI TK-ERIMA–KAPOSVÖLGYE VSC-NAGYBERKI 3–2 (1–0)
Szigetszentmiklós, 300 néző. Vezette: Sulyok G. (Kis Z., Viszokai L.)
SZIGETSZENTMIKLÓS: Járvás – Csák K., Király A., Rédei, Pénzes – Csepregi (Kozma I., a szünetben), Pintér Z., Csurka Z. – Riedl (Ribi I., 72.), Makutima (Szécsi A., 63.), Majoros. Vezetőedző: Várhidi Péter
KAPOSVÖLGYE: Strublics – Jagodits, Zuparics, Vaskó J., Szabó Sz. – Andruskó A. – Szűcs L., Koller K. (Simon A., 64.), Da Silva (Horváth Gy., a szünetben) – Kardos, Godslove (Fellai, 72.). Vezetőedző: Horváth Lajos
Gólszerző: Makutima (1–0) a 20., Riedl (2–0) az 51., Horváth Gy. (2–1) az 54., Andruskó A. (2–2) az 56., Kozma I. (3–2) az 58. percben
Továbbjutott: a Szigetszentmiklós, 5–4-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Várhidi Péter: – A második félidőben igazi kupamérkőzést láthattak a nézők. Mindkét csapat győzelemre játszott. Jobb helyzetkihasználásunknak köszönhetjük a továbbjutást.
Horváth Lajos: – A két mérkőzés alapján nem érdemeltünk kiesést. Sajnálom, hogy hazai pályán nem tudtunk előnyt szerezni, ennek ellenére ezúttal is megvoltak a lehetőségeink a győzelemre.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik