Nemzetisport.hu 2009.11.30 08:30 Frissítve: 2015.03.21 02:30

Bundázásra akarták rávenni Somodit és az SZTK-t

Óriási vihart kavart Vass Ádám szombati számunkban tett nyilatkozata, amelyben arról szólt, hogy az U20-as válogatott egyik mérkőzése előtt vesztegetési kísérlet történt. A válogatott egyik játékosának pénzt ígértek azért, hogy kapjon ki a magyar együttes. Az olasz Brescia magyar légiósa nem kívánta megnevezni társát, és mi is méltányoltuk a kérését. Mára azonban változott a helyzet. Szót kért az ügy főszereplője, Somodi Bence, az utánpótlás-válogatott és a Diósgyőri VTK kapusa. A Magyar Kupában a Szigetszentmiklós egyik futballistáját akarták megvesztegetni a Kaposvölgye elleni meccs előtt.

Somodi Bencének háromezer eurót ígértek (fotó: Czerkl Gábor - archív)
Somodi Bencének háromezer eurót ígértek (Fotó: Czerkl Gábor – archív)

 

 MEGKERESTÉK A SZIGETSZENTMIKLÓSIAKAT IS

Íme, az újabb vesztegetési ügy! A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének mindkét mérkőzése előtt megkeresték a Szigetszentmiklós egyik futballistáját, hogy játsszon csapata vereségére. A labdarúgó jelezte a vezetőségnek a történteket, az SZTK egy győzelemmel és egy döntetlennel továbbjutott.

Történt, hogy a Kaposvölgye VSC elleni mérkőzés előtti napokban (a találkozót szeptember 21-én rendezték Nagyberkiben) a szigetszentmiklósiak egyik labdarúgója telefonon ajánlatot kapott, amelyben közölték vele, hogy nagyobb összeget fizetnének, ha az SZTK több góllal veszítene az első mérkőzésen. A megvesztegetni kívánt labdarúgó válaszában visszautasította az ajánlatot, majd azonnal jelentette az esetet Potoczki Tamás ügyvezető igazgatónak. A sportvezető, aki öt éve igazgatja a kiscsapat mindennapos ügyeit, tudta a kötelességét, és hívta Benkő Tamást, a Pest Megyei Labdarúgó-szövetség főtitkárát.

 

Megkeresésünkre Potoczki Tamás ügyvezető igazgató elismerte, a történet igaz, és mivel a sportszerűség szellemében jártak el, a klub valamennyi dolgozójának, játékosának tiszta a lelkiismerete. Információnk szerint az egyik volt élvonalbeli, még ma is aktív és ismert labdarúgó – nevezzük éppenséggel Tibornak – volt az összekötő a szervezet és a szigetszentmiklósi játékos között.

„Köszönettel tartozom barátomnak, Vass Ádámnak, hogy elhallgatta a nevemet – kezdte Somodi Bence. – A szombati események után azonban döntöttem, a nyilvánosság elé lépek: ki kell állnom az ügy és Ádám mellett, és elmondom, mi és hogyan történt valójában. Gulácsi Pétert a tavaly október 15-én rendezett Szlovákia elleni Alpok-Adria-kupa-mérkőzésre nem engedte haza a Liverpool, így Wilco van Buuren engem állított a kapuba. Miután ez nyilvánvalóvá vált, jött a megkeresés. Hogy ki volt a vesztegető, azt nem mondhatom el, de azt igen, hogy háromezer eurót kínált arra az esetre, ha kikap a magyar válogatott.

(...)

Tudtam, nem tarthatom titokban a megkeresést, ezért barátomnak és szobatársamnak, Vass Ádámnak mondtam el elsőként a történteket, majd a 4–1-es vereséget követően, amely rendkívüli módon megviselt, elkeseredettségemben szüleimnek, barátaimnak is szóltam a vesztegetési kísérletről.

(...)

A krónikához tartozik, hogy a szlovák meccs után Wilco van Buurentől a legjobb, nyolcas osztályzatot kapta a kapus, azaz az edző egyáltalán nem őt tette felelőssé a vereségért. Somodi Bence kiöntötte lelkét, és ezzel a részéről lezártnak tekinti az ügyet, többet nem kíván nyilatkozni róla.

Megszólalt Pintér Ádám is, aki pályára lépett a 2008 szeptemberében, Belgrádban játszott U21-es Eb-selejtezőn, amikor 8–0-ra nyertek a szerbek.

„A meccs előtt ismeretlen számról, számomra ismeretlen ember hívott telefonon, hogy a vereségre játsszak. Mondtam, hogy nem, és letettem a telefont..." – hangzott az újabb megdöbbentő vallomás.

AZ U20-AS ÉS A SZIGETSZENTMIKLÓSI ÜGYRŐL BŐVEBBEN A NEMZETI  SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN OLVASHAT.

 

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.13 00:34:40

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

„A földön kellene maradnunk és elfogadnunk, hogy már nem vagyunk futballnemzet.”

2018.01.12 21:55:23

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

„Czibor most az alapvonalról most Puskásnak adja, Puskás cselt csinál, lő...”

2018.01.06 13:38:59

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Gera Zoltán legemlékezetesebb gólja bizonyára a 2016-os Eb-n, a portugálok ellen szerzett találat.

2017.12.31 11:00:31

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

Verebes mester is dicsérte „Dömét”, a szövetségi kapitány bizakodva nyilatkozott, és bizakodva várta a folytatást.

2017.12.24 13:52:40

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

Az idei mélyrepülés egyik oka, hogy kevés a kiegyensúlyozott teljesítmény, a fejlődőképes fiatal.