Felkészülés: Torghellét „majdnem kiállították”, nyert az MTK

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.31. 11:08
A labdarúgó NB I-ben szereplő MTK 2–0-ra legyőzte a kazah Aktobét a két csapat kedd délelőtti felkészülési mérkőzésén.

A kék-fehérek hivatalos Facebook-oldalának beszámolója szerint a magyar csapat irányította a mérkőzést, a kazahok első kapura lövésére a 77. percig kellett várni – ekkor már Kanta József és Torghelle Sándor révén két góllal vezetett az MTK. Utóbbi játékost a 15. percben egy elkésett becsúszás után kis híján kiállította a játékvezető, ám a piros lap téves felmutatása után észlelte hibáját, így a magyar támadó megúszta sárga lapos figyelmeztetéssel.

A törökországi edzőtábort győzelemmel kezdő magyar csapat legközelebb február 2-án, a lengyel Zaglebie Lubin ellen lép pályára.

„Kifejezetten erős, olykor a játékot is zavaró szélben játszottuk a meccset. Tizenöt perc ráhangolódás után szép támadásokat vezettünk, bár az első félidő végén picit türelmetlenek voltunk a befejezéseknél. Ennek ellenére elégedett voltam a látottakkal, különösen az tetszett, hogy nem hagytuk az ellenfelet még kapura tartó lövésig sem eljutni. A második játékrészben aztán elkaptuk a fonalat. Kanta József gyönyörű gólja után egyértelműen uraltuk a játékot, a mi akaratunk érvényesült, a második találat pedig igazán feldobta a csapatot. Mostantól igyekszünk igazi meccsterhelést adni a játékosoknak, csütörtökön például két találkozón is pályára lépünk. Azt mindenesetre jó volt látni, hogy mindenki tudta a dolgát, értette a feladatát. A játékosok kifejezetten jól állnak hozzá a munkához, és remekül viszonyulnak egymáshoz is” – értékelt Tamási Zsolt vezetőedző a klub hivatalos oldalának.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK Budapest–Aktobe (kazah) 2–0
Belek
MTK:
Petkovics – Baki, Poór, Vass Á., Vadnai – Katona (Borbély, 76.) – Vogyicska (Korozmán, 76.), Kanta J. – Kolomojec, Torghelle, Ramos (Hrepka, 76.).
Gólszerző: Kanta J. (50.), Torghelle (60.)

AZ MTK BUDAPEST TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:
január 6.
Edzőtábor: január 29-től Belek (Törökország)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 21., Ikarus-pálya: MTK–Szigetszentmiklós 5–2 (Ramos 2, Kolomojec, Hrepka, Szatmári I.)
Január 24., Ikarus-pálya:MTK–Budaörs 2–3 (Hrepka 2)
Január 27.: MTK–FK Senica (Szenice, szlovákiai) 2–0 (Kolomojec, Vogyicska)
Január 31., Belek: MTK–Aktobe (kazah) 2–0 (Kanta J., Torghelle)
Február 2., Belek: MTK–Zaglebie Lubin (lengyel)
Február 2., Belek: MTK–Rabotnicski Szkopje (macedón)
Február 4., Belek: MTK–Bohemians 1905 Praha (cseh)
Február 11.: MTK–Vác

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik