Felkészülés: Priskinéknek még 11-esből sem ment a Paks ellen

Vágólapra másolva!
2013.02.19. 18:00
A labdarúgó NB I-ben szereplő MVM Paks az utolsó beleki felkészülési mérkőzésén gól nélküli döntetlent játszott Priskin Tamás csapatával, az orosz Alanyija Vlagyikavkazzal. A magyar légiós az utolsó negyedórára állt be, és egy kapufáig jutott, az orosz együttes pedig nem sokkal később még egy büntetőt is kihagyott.

A zöld-fehérek törökországi mérlege ötvenszázalékos volt a keddi összecsapás előtt, a szlovák élvonal utolsójától, a Spartak Trnavától elszenvedett 3–1-es vereség után a szerb első osztály utolsó előtti helyén álló Radnicski Kragujevac ellen 2–1-re nyertek a paksiak. Spartak Trnavától elszenvedett 3–1-es vereség után a szerb első osztály utolsó előtti helyén álló Radnicski Kragujevac ellen 2–1-re nyertek a paksiak.

A találkozó enyhe paksi fölénnyel, szögletekkel, szabadrúgással indult, az első nagyobb lehetőségre az első negyedóra végéig kellett várni, akkor Drenthe elveszített labdája után indulhattak a zöld-fehérek, de Homics a helyén volt.

A túloldalon egy tizenhatos előterében elkövetett szabálytalanság után Drenthe tekert 17 méterről a kapu fölé, majd nem sokkal később szintén a korábbi Real Madrid-játékos veszélyeztetett, 20 méteres lökete azonban ezúttal is kevéssel a léc felett hagyta el a játékteret.

A félidőre ezt követően orosz fölény és paksi szabálytalanságok voltak a jellemzőek, igazán nagy ziccer azonban ezt követően nem alakult ki az Alanyija előtt, így gól nélkül fordultak a felek.

A szünet után sem változott a játék összképe, az orosz bajnokság utolsó előttije folyamatosan nyomott, a paksiak erejéből csak a védekezésre futotta.

Negyedórával a vége előtt beállt a sérülése után először játszó Priskin Tamás, és gyakorlatilag az első labdaérintésével eldönthette volna a mérkőzést, távoli lövése után a labda azonban a lécről a gólvonal környékére vágódott, majd onnan kifelé, ezt követően pedig a paksiak szögletre tisztáztak.

A 85. percben büntetőhöz jutottak az oroszok, Rudnei harcolta ki a tizenegyest, Danilo Neco azonban nagy erővel a léc fölé ágyúzott, így végül gól nélküli döntetlenre végeztek a felek.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MVM PAKS–ALANYIJA VLAGYIKAVKAZ (orosz) 0–0
Belek.
Paks:
Németh G. – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. (Juhász D., 80.) – Könyves N. (Sifter T., 62.), Bartha, Báló, Heffler N. (Vayer, 60.) - Eppel (Tököli, 55.), Lázok (Hahn, 80.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik