A Vidi és a Fradi is döntetlenre mentette a meccsét

Vágólapra másolva!
2013.02.13. 16:50
null
Mitrovics (balra) szerezte a Vidi egyenlítő gólját (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A Belekben edzőtáborozó Videoton labdarúgócsapata 1–1-es döntetlent játszott az orosz bajnokságban ötödik helyen álló Tyerek Groznijjal. A Ferencváros is 1–1-re végzett egy két kiállítással tarkított meccsen a dél-koreai Tegu ellen. Szintén Törökországban lépett pályára a DVTK és a Paks is, és mindkét csapat 3–1-es vereséget szenvedett. Hatot rúgott a Kecskemét saját második csapatának, négyet a Mezőkövesdnek; a spanyol próbázó is betalált a győztes Pápában; a Kaposvár nyolcgólos meccsen nyert.

VIDEOTON: DÖNTETLEN A GROZNIJ ELLEN, STOPIRA VISSZATÉRT

A vidi.hu beszámolója szerint a meccs első szakaszában Nikolics Nemanja volt igazán aktív, többször is helyzetbe tudott kerülni, de gól nem született, ugyanúgy, ahogy Gyurcsó Ádám próbálkozása után sem. Több kemény belépő tarkította a meccset, az első fél óra végén Nikola Mitrovics találta el egy szabadrúgás utáni lepattanóból a kapufát.

A félidő hajrájában Paulo Vinícius ellen ítéltek tizenegyest, amelyet Adlan Kacajev értékesített. Egygólos hátrányban következett a szünet, a parázs jelenetek a második játékrészben sem maradtak el, a két csapat játékosai rögtön összeszólalkoztak. Kovács István több ígéretes beadással, illetve lövéssel jelentkezett, de az egyenlítés Mitrovics révén jött össze. A 60. percben a Vidi légiósa a tizenhatoson belül vett át egy labdát, és egy pattanás után a jobb alsóba bombázott. A 67. percben Brachi találta el szabadrúgásból a kapufát.

Az edzőmeccsen csereként pályára lépett a tétmérkőzésen legutóbb október elején, a Sporting ellen 3–0-ra megnyert Európa-liga-meccsen szereplő Stopira is. Rajta kívül a két téli szerzemény, Arturo Álvarez és Vítor Gomes is beállt a második játékrészben. Az utolsó negyedórában ugyan volt több lehetőség, de gól már nem esett, 1–1-gyel zárult a találkozó.

„Nagyon komoly csapat ellen sikerült jó eredményt elérnünk, a gólunkon kívül is rengeteg helyzetet dolgoztunk még ki, amelyek közül az egyikből még egy szabályos gólt szereztünk, a játékvezető ezt azonban nem adta meg – mondta José Gomes a vidi.hu-nak. – A Groznij jelenleg az ötödik az orosz bajnokságban, vagyis jelentős játékerőt képvisel, mi pedig ez ellen a csapat ellen a mai napon kitűnő teljesítményt nyújtottunk, sokszor mi irányítottuk a játékot. Ez mindenképpen remek előjel nem sokkal a szezon kezdete előtt. Amit a meccs előtt kértem a fiúktól, azt maradéktalanul teljesítették, így abszolút elégedett lehetek."

A MÉRKŐZÉS GÓLÖSSZEFOGLALÓJA

FELKÉSZÜLÉS
VIDEOTON–TYEREK GROZNIJ (OROSZ) 1–1 (0–1)

Belek, Törökország
Videoton
: Bozsovics – Brachi, Vinícius, Caneira, Héctor Sánchez (Álvarez) – Gyurcsó, Tóth B., Kovács I., Mitrovics (Vítor Gomes), Oliveira (Stopira) – Nikolics (Torghelle)
Tyerek Groznij: Arbi – Polczak, Ferreira, Jatcsenko, Ojala – Kacajev, Makuszewski, Murihin, Píriz – Kadirov (Asakhanov), Ahjadov
G: Mitrovics, ill. Kacajev (11-esből)

FTC: KÉT KIÁLLÍTÁS ÉS ÚJABB DÖNTETLEN

Az FTC két döntetlennel kezdte a beleki edzőtáborát, a harmadik ellenfél a dél-koreai FC Tegu volt. Ricardo Moniz újfent több fiatalnak szavazott bizalmat a kezdőben, így Nagy Erik és Erdei Vince is ott volt a pályán, a Hollandiából érkező Quenten Martinushoz hasonlóan. Mozgalmasan indult a meccs, kis túlzással az első negyedórában több esemény volt, mint az előző, Brasov elleni találkozón.

A félidő közepén előnybe kerültek a dél-koreaiak, amikor értékesítettek egy tizenegyest. A folytatásban Milan Perics és Erdei is veszélyeztette a Tegu kapuját, utóbbi fejjel a kapufát is eltalálta. Júnior Fell megsérült, helyére Gyömbér Gábornak kellet beállnia. A szívósan játszó távol-keletiek nem álltak le az előny tudatában sem, Kunsági Rolandnak fontos védéseket kellett bemutatnia.

A szünetben behozta a Fradi több kulcsjátékosát (Besic, Böde, Somália, Jenner) is, ami egyből meg is látszódott a játék képén, bár Csilusnak a gólvonalról kellett mentenie. A kemény belépők megmaradtak, a játékvezető pedig pár percen belül Besicet és egy dél-koreai játékost is leküldött a pályáról. A hajrához érve Gyömbér egyenlített, ami után Kunsági újabb bravúrjaira volt szükség, hogy ne változzon az eredmény. A döntetlen igazságosnak mondható.

FELKÉSZÜLÉS
FERENCVÁROS–FC TEGU (DÉL-KOREAI) 1–1 (0–1)

Ferencváros: Kunsági – Gárdos (Sváb), Batik, Fell (Gyömbér), Orosz M. (Csilus) – Nagy E. (Csukics), Józsi (Besic) – Erdei V. (Jenner), Hakola (Somália), Martinus – Perics (Böde)
Ferencvárosi gólszerző: Gyömbér

DVTK: KÉTGÓLOS VERESÉG A SZERBEKTŐL

A DVTK a törökországi Antalyában 3–1-es vereséget szenvedett a szerb OFK Beograd ellen. A diósgyőriek gólját L'Imam Seydi szerezte tizenegyesből.

A mérkőzés a szerbek számára kezdődött jobban, hiszen egy szabadrúgás után már az 5. percben megszerezték a vezetést. Negyedórával később nem mindennapi jelenet játszódott le a pályán: egy belgrádi támadás végén a szerbek támadója mellé lőtt, ám a játékvezető gólt ítélt! Majd visszavonta az ítéletét, miután a szerbek is elismerték, hogy a labda nem jutott be a kapuba, maradt a 0–1.

A 35. percben azonban már semmi sem mentette meg a diósgyőrieket a második szerb góltól. Egy labdavesztést követően Grbics lőtt Tajti kapujába.

A második félidőt a DVTK kezdte jobban, újabb gólt ugyanakkor ismét az OFK szerzett. Egy baloldalról beívelt szabadrúgást követően nem tudtak felszabadítani a diósgyőri védők, így az egyik szerb támadó közelről az üres kapuba továbbított.

A 71. percben kezezés miatt tizenegyeshez jutott a Diósgyőr. A labda mögé Seydi állt, és a léc alá vágta azt. A folytatásban az eredmény már nem változott, a DVTK az Alanyijától elszenvedett tegnapi vereség után ismételten kikapott Törökországban.

FELKÉSZÜLÉS
DVTK–OFK BEOGRAD (szerb) 1–3 (0–2)

DVTK: Tajti – Menyhért Á., Vadász, Hutter, Eperjesi – Szabó B., Takács P., Fernando, Gallardo (Seydi, a szünetben) – Icsó, Bogáti (Timkó, 77.)
A diósgyőri gólszerző: Seydi (71. – 11-esből)
Forrás
: dvtk.eu

PÁPA: A SPANYOL PRÓBÁZÓ IS BETALÁLT

A Lombard Pápa 3–1-re legyőzte a másodosztályú Szigetszentmiklóst. A Pápában ott volt a kezdők között az Újpestről érkezett Tajthy Tamás, valamint pályára lépett a két próbázó, a spanyol Daniel Orozco és a fehérorosz Alekszandr Lebegyev is, Orozco gólt is szerzett.

Közel három hét után lépett ismét hazai közönség előtt pályára a Pápa. Irreális időjárás várta a csapatokat, még az is felvetődött, hogy elmarad a meccs, végül sikerült játékra alkalmassá tenni a Perutz Stadion műfüves pályáját. (Nem úgy, mint a Siófok és az Ajka esetében, a két csapat mindkét mára tervezett egymás elleni felkészülési meccse elmaradt.)

A vendégek egy védelmi megingásból szerezték meg a vezetést, majd még az első játékrészben Quintero egyenlített. A második félidőben a próbajátékon szereplő Orozco szögletrúgás után bólintott a kapuba, a 3–1-es végeredmény Jaszarevics lécet is érintő bombájával alakult ki.

FELKÉSZÜLÉS
LOMBARD PÁPA–SZIGETSZENTMIKLÓSI TK 3–1 (1–1)

Pápa, 100 néző. Vezette: Ákos D.
LOMBARD: Szűcs L. – Nagy S. (Tóth G.), Orozco (Enyingi), Rodenbücher (Balogh B.), Présinger (Németh M.) – Maróti (Király B.) – Quintero (Jaszarevics), Tajthy, Arszics (Grőber) – Lebegyev (Seye), Marics (Beliczky)
SZTK, 1. félidő: Kozma T. – Milos, Kornis, Ducic, Kiss K. – Cziráki, Barna, Kvekveskiri, Kollega – Takács T., Fekete Á. 2. félidő: Horváth L. – Milos, Kornis, Eldin – Puskás, Macura, Kvekveskiri, Khous, Beszterczei – Doucoure, Karion
Gólszerző:
Quintero, Orozco, Jaszarevics, ill.Takács T.


KECSKEMÉT: HAT GÓL A MÁSODIK CSAPATNAK, NÉGY A MEZŐKÖVESDNEK

A Kecskeméti TE hat góllal verte meg az NB III-ban szereplő második csapatát a Széktói Stadion műfüves pályáján. Eugene Salami három gólig jutott, Givi Joszeliani, Mohl Dávid, valamint a félidőben csapatot váltó Gréczi Gábor pedig egy-egy találatot szerzett.

FELKÉSZÜLÉS
KECSKEMÉTI TE–KECSKEMÉTI TE II 6–0 (3–0)
Széktói Stadion,
Kecskemét
KTE:
Antal – Koszó, Patvaros (Virágh, a szünetben), Varga, Mohl – Nagy P., Szavics, Bertus – Joszeliani (Gréczi, a szünetben), Salami, Balázs
KTE II:
Marton (Csala) – Kalapács, Márton (Faragó), Szántó, István – Sztehlik, Bozsóki, Nagy D. – Gréczi (Ludasi), Kalmár, Maszlag (Sebők)
Gól: Salami (3), Joszeliani, Gréczi, Mohl
Forrás:
kecskemetite.hu

A KTE számára nem indult jól a Mezőkövesd elleni találkozó, hiszen a mérkőzés elején egy saját térfélen eladott labda után George Menougong törhetett kapura, és magabiztosan Borszéki mellett a hálóba lőtt.

A gól nem törte meg a kecskemétiek lendületét, több szép akciót is vezetett Horváth Ferenc csapata. Az egyenlítés Pekár László szabadrúgása után jött össze, akinek a beadása Burgos elé került, a salvadori válogatott támadó pedig a tizenhatos vonaláról hajszálpontosan lőtt a jobb alsó sarokba.

Nem sokkal később Burgos a baloldalról tört befelé, majd tökéletesen passzolt Hullám Attila elé, aki kapásból lőtt a jobb sarokba.

A fordulás után is sorra jöttek a veszélyes kecskeméti támadások, az előnyt végül egy pazar összjáték után duplázta meg a KTE. A tizenhatos előterében öt kitűnő passz is megelőzte Givi Joszeliani centerezését, mely után Hullám lőhetett, ezt ugyan még Szántai bravúrral védte, de a kipattanót Diaz váltotta gólra.

A végeredményt Póti állította be, aki Patvaros passzát követően a jobb alsó sarokba bombázott.

FELKÉSZÜLÉS
KTE-PHOENIX MECANO–MEZŐKÖVESD 4–1
KTE:
Borszéki – Mogyorósi (Joszeliani), Póti, Vaskó, Forró – Hullám, Pekár, Vukaszovics – Rajczi, Burgos (Patvaros), Díaz
MEZŐKÖVESD: Szántai – Hegedűs Cs. (Nagy P.), Kardos (Szalai V.), Lakatos, Éles (Bényei) – Bagi, Bognár I., Dobos, Petneházi – Menougong (Kemény), Hamar (Bogdány)
G: Burgos, Hullám, Díaz, Póti, ill. Menougong

PAKS: KÉTGÓLOS VERESÉG A SZLOVÁK UTOLSÓTÓL

AZ MVM Paks 3–1-es vereséget szenvedett a szlovák bajnokság utolsó helyén álló FC Spartak Trnavától. A mérkőzés első gólját a 12. percben a korábban a Mainzban és a Wolfsburgban is megforduló Miroslav Karhan szerezte tizenegyesből, majd a második félidőben Ivan Lietava és Martin Vyskocil is betalált szlovák oldalon.

A szlovákok már a 11. perben megszerezték a vezetést egy tizenegyesből szerzett góllal. Csernyánszki Norbert szabálytalanságát követően Karhan értékesítette a büntetőt. A gólt követően a paksiak átvették a játék irányítását, és hat komoly helyzetet alakítottak ki a szünetig, de értékesíteniük egyiket sem sikerült.

A fordulást követően sok cserét hajtott végre, így folyamatosan friss erőket tudhatott a pályán a szlovák csapat, amelyben hat válogatott játékos is pályára lépett. A Trnava a 62. percben növelte előnyét, miután egy Csernyánszkiról kipattanó labdát helyezett a paksi kapuba a szlovákok támadója.

Hasonló körülmények között esett a Spartak harmadik találata is a 73. percben: egy lövést Csernyánszki bravúrral hárított, de a kipattanóra ismét a szlovákok csaptak le.

A paksiaknak végül az utolsó percben sikerült szépíteni egy szögletből. A beadást Bartha László visszahúzta középre, Szabó János pedig a hálóba fejelte a labdát.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MVM PAKS–FC SPARTAK TRNAVA (szlovák) 1–3
(0–1)
Belek, Törökország
PAKS: Csernyánszki – Sifter (Pintér N.), Éger, Szabó J., Juhász D. – Könyves (Mészáros I.), Bartha, Báló (Heffler T.), Vayer (Hahn) – Lázok, Eppel (Tököli).
A paksi gólszerző: Szabó J.

KAPOSVÁR: ÖT GÓLT RÚGTAK A BOSNYÁK ÉLVONALBELI RIVÁLISNAK

A Kaposvári Rákóczi – Oláh Lóránt duplájára építve – 5–3-as győzelmet aratott a bosnyák első osztályú Zeljeznicar ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–ZELJEZNICAR (bosnyák) 5–3 (4–1)
Kaposvár:
Hajdúch - Kovács O. (Házi B., a szünetben), Bank, Hegedűs (Jánvári, a szünetben) – Okuka, Pedro, Safaric (Böjte, a szünetben), Balázs B., Horváth T. – Oláh (Bőle, a szünetben), Mustapha.
A kaposvári gólszerzők:
Oláh L. (2), Mustapha, Balázs B., Bőle

PMFC: KÖNNYED GYŐZELEM A HORVÁT CSAPAT ELLEN

Könnyedén nyerte szerdai első felkészülési mérkőzését a labdarúgó NB I-ben szereplő PMFC: a pécsi együttes 4–0-ra legyőzte a horvát harmadosztályú NK Visnjevacot. A házigazdáknál Balogh Béla, Eke Uzoma, Gránicz Patrik és Miroszlav Grumics volt eredményes.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PMFC–NK Visnjevac (horvát) 4–0 (1–0)
PMFC: Dibusz – Lázár P., Balogh B., Causic, Zeljkovic – Horváth A., Akassou – Gránicz, Wittrédi, Uzoma – Grumics
NK Visnjevac: Jakovyevic – Prpic, Mihaljevic, Skender, Zitnjak – Berecic, Istvanic, Tojcic, Repinc – Merkas, Barisic
Gólszerző: Balogh B. (6.), Uzoma (55.), Gránicz (59.), Grumics (88.).

A PMFC-Matias második mai felkészülési mérkőzését is megnyerte. Tartalékos összeállításban aratott 6–1-es győzelmet a harmadosztályú Komlói Bányász ellen. A PMFC-ben Simon Attila a második félidőben húsz perc leforgása alatt mesterhármast szerzett.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PMFC-MATIAS–KOMLÓI BÁNYÁSZ 6–1 (2–0)
PMFC-MATIAS:
Sánta – Fodor, Havas, Krejci, Nagy J. – Lantos, Szabó P. – Bailo, Szatmári, Beke – Simon.
G: Lantos (35.), Beke (41.), Simon A. (53., 71., 73.), Bailo (62.), ill. Takács (85.)
forrás: pmfc.hu

MTK: VERESÉG EGY CSEH ÉLCSAPATTÓL

Kikapott a labdarúgó NB I-ben szereplő MTK a cseh Sigma Olomuctól nemzetközi felkészülési mérkőzésen (2–1). A budapesti kék-fehérek találatát Vass Patrik szerezte – adta hírül a klub hivatalos oldala.

A cseh élvonal 4.helyén álló Sigma Olomuc már a szünetben kettő nullára vezetett, a 30. percben Martin Dolezal volt eredményes, majd a 42. minutumban egy újabb Martin, Pospisil talált be a magyar csapat hálójába. Az MTK az 57. percben szépített Vass Patrik révén, aki remekül érkezett egy jobb oldali beadásra a röviden, és a hosszú sarokba lőtt.

„Az ellenfél technikailag nagyon képzett volt. Mi azonban jobban akartuk a győzelmet, amelyet megérdemelten szereztünk meg" – nyilatkozta Radim Kucera, a Sigma Olomuc vezetője.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK–Sigma Olomuc (cseh) 1–2
(0–2)
MTK: Groppioni – Wolfe (Nagy T.), Kálnoki Kis (Kelemen D.), Vukmir, Hidvégi – Zsidai (Pölöskei), Vadnai – Bese (Balajti), Kanta J. (Batizi-Pócsi), Ladányi
SIGMA OLOMUC: Zlámal – Janotka (Sukup), Dreksa, Sindelár, Veprek – Houska (Habusta), Pospísil (Horava) – Schulmeister (Petr), Ordos (Plsek), Navrátil (Javurek) – Dolezal (Varadi)
Gólszerzők: Vass P. (57.), ill. Dolezal (30.), Pospisil (42.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik