A Fradi döntetlennel zárta a valenciai edzőtábort

Vágólapra másolva!
2017.01.31. 15:25
null
Radó András csatázik a csehek egyik játékosával (Fotó: Twitter/Sparta Praha)
A labdarúgó NB I tavaszi idényére készülő Ferencváros az utolsó valenciai felkészülési mérkőzésén 0–0-s döntetlent játszott a cseh élvonal harmadik helyén álló Sparta Praha ellen. 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
(Valencia): FTC–Sparta Praha (cseh) 0–0
FTC:
Dibusz – Botka, Hüsing (Csonka, 58.), Csukics, Leandro – Dilaver (Csernik, 80.) – Radó (Kundrák, 58.), Hajnal (Varga R., 58.), Kleinheisler (Bognár I., 58.), Amadou (Lovrencsics, a szünetben) – Böde (Djuricin, a szünetben).

ÖSSZEFOGLALÓ

A Ferencváros a cseh élvonal harmadik helyén álló, és az Európa-liga legjobb 32 csapata közé bekerülő Sparta Praha ellen vívta az utolsó valenciai felkészülési mérkőzését. Az új igazolások közül a kezdőben kapott helyet Botka Endre, Kleinheisler László és Amadou Moutari, mint ahogy az október óta először pályára lépő Oliver Hüsing is.

Az előző meccséhez hasonlóan most is aktívan kezdett a Fradi, a balon többször is jól futott el Amadou, az egyik ilyen ellépéséből pedig nagy helyzet alakult ki: a nigeri játékos kapu elé tett labdájáról Böde Dániel ugyan lekésett, a hosszún érkező Radó András viszont elérte azt, próbálkozását azonban védte a csehek kapusa.

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője próbálgatta a felállásokat, a félidő közepén például helyet cserélt a két szélen Amadou és Radó, de így is a baloldal maradt aktívabb. Az első játékrészben a csehek birtokolták többet a labdát, igazán nagy helyzetet viszont ők sem tudtak kialakítani.

A második félidőben szépen lassan a teljes támadószekció kicserélődött: a szünetben beállt Marco Djuricin, később követte őt Bognár István, Lovrencsics Gergő, Varga Roland és Kundrák Norbert is. Bár az osztrák csatár többet találkozott a labdával, mint az első 45 percben Böde, a Fradi mégis veszélytelenebbnek mondható az első félidőben látotthoz.

Dibusz Dénesnek, a magyar csapat kapusának néha ugyan nagyot kellett védenie, hogy megmentse csapatát a góltól, összességében viszont nem játszott sokkal veszélyesebben a Sparta.

A Ferencváros a csehek elleni 0–0-val zárta a valenciai edzőtáborozását, február 4-én pedig már itthon lép pályára a szlovákiai Eperjes elleni felkészülési mérkőzésen.

„Jól védekeztünk, jó látni, hogy az új játékosokkal is egyre jobban működik a védekezésünk – mondta Thomas Doll, az FTC vezetőedzője a fradi.hu-nak.– Sternberg nem tudott játszani, de Leandróval, majd Botkával a bal oldalon is jól működött a hátsó alakzat. A stabil védekezésből építkezve pár szép helyzetet is kidolgoztunk, és értékes döntetlent játszottunk egy erős ellenféllel szemben. Az eredménytől függetlenül is pozitív volt a mérkőzés képe: keményen küzdöttünk, sok párharcot nyertünk meg. A jövőben törekednünk kell arra, hogy kicsit többet birtokoljuk a labdát. Ezúttal sok hosszú indítással próbálkoztunk, a Sparta sokszor keményen letámadott minket. Nagyszerű teszt volt ez a meccs az edzőtábor zárásaként."

A FERENCVÁROS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 6.
Edzőtábor: január 23. – február 1., Valencia (Spanyolország)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 14.: FTC–Tevel 23–1 (Djuricin 7, Böde 5, Bognár 3, Lovrencsics 2, Kundrák 2, Gera, Radó, Csukics, Csernik)
Január 18.: FTC–BKV Előre 5–0 (Pergel 2, Adams, Nalepa, Böde)
Január 21.: FTC–Zemplín Michalovce (Nagymihály, szlovákiai) 0–1
Január 25., Valencia: FTC–Rapid Wien (osztrák) 0–1
Január 28., Valencia: FTC–Slovan Liberec (cseh) 2–3 (Moutari, Böde)
Január 31., Valencia: FTC–Sparta Praha (cseh) 0–0
Február 4., 17.00: FTC–Tatran Presov (Eperjes, szlovákiai)

TUDÓSÍTÁS
PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

Véget ért a mérkőzés!
86. perc:
az egyik cseh óriásit lőtt, 25 méterről. A kemény löketet Dibusz nagyot vetődve védte.
80. perc: Dilavert kellett ápolni, nem is folytatja az osztrák játékos. A helyére Csernik Kornél érkezett.
78. perc:
Varga léphetett volna meg a jobb szélen, de nem volt elég gyors, így ketten is utolérték, és szerelték.
73. perc:
egy távoli Sparta-próbálkozást védett Dibusz.
70. perc: Djuricin közeli lövése elakadt egy védőben. Túl nagy volt a 16-oson beüli népsűrűség.
69. perc:
Djuricin indította Vargát, a cseh védő azonban megelőzte a magyar játékost.
63. perc: Kundrák jól cselezett a balon, a kapu elé tett labda leragadt Djuricinnál, nem tudott lőni a csatár.
60. perc:
ez a félidő a csehekről szól egyelőre, bár nem tudnak ők sem helyzetet kialakítani.
58. perc:
Varga Roland, Bognár István, Kundrák Norbert és Csonka András lépett pályára. Lejött Hüsing, Hajnal, Radó, Kleinheisler.
50. perc:
a félidő első 5 percében még nem nagyon jött ki a saját térfeléről a Fradi.
46. perc: a szünetben Böde helyett Djuricin állt be, Amadout pedig Lovrencsics váltotta.
Elkezdődött a második játékrész!

1. FÉLIDŐ

Véget ért az első félidő!
42. perc:
valamivel több, mint 20 méterről, majdnem középről végezhetett el szabadrúgást a Sparta. A lövés végül a sorfalban álló cseh játékost találta el. Erre kár volt ilyen sokat készülni.
Az utóbbi percekben is a Sparta birtokolta a labdát, de a Fradinak is volt egy-két jobb megindulása.
33. perc:
Kleinheisler szerzett labdát, majd húsz métert futott a védője elől, mielőtt az szabálytalanul megállította volna. A 16-os sarkától elvégzett szabadrúgást elrontotta a Fradi, még kapuralövés sem lett belőle.
28. perc: a Praha védője, Kadlec nagyot hibázott utolsó emberként.Az egyensúlyát vesztett hátvédet természetesen simán elnyomta Böde, és a kapura tört. Kadlec a hibáját javítandó utolérte a magyar csatárt, és belelépett a lövésbe.
24. perc:
a mérkőzés első szögletét végezték el a csehek. Egy jól sikerült figura végén Lafata lőtt laposan, Dibusz azonban résen volt. A kipattanóból is helyzet lett, abba viszont már nem kellett beleavatkoznia a magyar kapusnak.
22. perc: az utóbbi percekben inkább a Sparta birtokolta a labdát, de helyzetet nem alakítottak ki.
17. perc: ezúttal Kleinheisler indult lesről, az FTC-nél ez már a harmadik ilyen alkalom. Nagyon gólt akar szerezni a Fradi.
14. perc: az egyik cseh játékos lövését/passzát Dibusz szedte fel a földről.
11. perc:
kezdeti tanácstalanság után Csukics remek labdával indította Amadout. A balon elfutó nigeri kapu elé tett passzáról Böde lemaradt, a hosszún érkező Radó azonban kapura lőtt, de próbálkozását fogta a csehek kapusa. Szép játék volt.
7. perc: a csehek játékosa próbálkozott távolról. Nem tévedett sokat, a jobb felső mellé csavart.
5. perc:
az utóbbi percekben átvette az irányítást a Fradi, Amadou kétszer is meglépett volna, egyszer szabálytalanul rázta le a védőjét, a második alkalommal pedig lesen találta a labda.
1. perc: A Sparta kezdte a meccset. Botka egy ütközés után már az első percben a földön maradt. Nem tűnik súlyosnak a sérülése, a védő folytatni tudja a játékot.
Elkezdődött a mérkőzés!

Üdvözöljük kedves olvasóinkat a Ferencváros–Sparta Praha labdarúgó felkészülési mérkőzés online tudósításában! Hamarosan kezdünk!

ELŐZMÉNYEK

A Ferencváros január 23. és február 1. között Spanyolországban edzőtáborozik . A zöld-fehérek korábban már megmérkőztek a Rapid Wiennel, melytől 1–0-ra kikaptak, a Slovan Libereccel pedig 3–2-t játszottak, a csehek javára.

Az FTC aktuális ellenfele, a Sparta Praha a cseh élvonal 3. helyén áll, az Európa-ligában pedig még mindig versenyben van – a legjobb 32 között az FK Rosztovval került össze.

A Fradi vezetőedzőjével, Thomas Dollal az edzőtábor utolsó napjaihoz érkezve a fradi.hu készített terjedelmes interjút, melyben a német mester az edzőtáborban folyó munkáról, Gera Zoltán hiányáról, az újonnan érkezőkről, az edzőmeccsekről, a tavaszi célokról, az egészséges rivalizálásról beszélt.

A Ferencváros edzőtáborozó kerete:
Kapusok: Dibusz Dénes, Holczer Ádám, Varga Ádám
Mezőnyjátékosok: Batik Bence, Bognár István, Botka Endre, Böde Dániel, Vladan Csukics, Csernik Kornél, Csonka András, Emir Dilaver, Marco Djuricin, Hajnal Tamás, Oliver Hüsing, Kleinheisler László, Julian Koch, Kundrák Norbert, Lakatos István, Lovrencsics Gergő, Leandro, Michal Nalepa, Radó András, Rju Szung Vu, Janek Sternberg, Varga Roland, Amadou Moutari

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik