nemzetisport.hu 2017.06.21 17:46 Frissítve: 2017.06.22 11:36

Gól az utolsó percben, a Ferencváros legyőzte a Beitart

Szerda este hatkor a lett Jelgava elleni Európa-liga párharcra készülő Ferencváros a Magyarországon edzőtáborozó Beitar Jeruzsálem csapata ellen második felkészülési mérkőzését vívta. A Groupama Arénában rendezett zárt kapus találkozó egyenlő erők küzdelmét hozta, végül Bognár István utolsó pillanatban szerzett góljával győzött a magyar kupagyőztes.

Otigba (zöldben) győztes meccsen debütált

Alig 24 órával korábban, kedd este derült ki hogy az Európa-ligára készülő Ferencváros második felkészülési mérkőzésén a Vasas El-ellenfele, a Beitar Jeruzsálem ellen lép pályára a Groupama Arénában. A zöld-fehéreknél a kezdőcsapat tagjaként mutatkozott be a nyári szerzemény, Otigba Kenneth, így az új igazolások közül már csak Bőle Lukács bemutatkozása várat magára.

Az első kapura lövési kísérletet Amadou Moutari neve mellé jegyezhettük fel a 3. percben, de az első védéseket már Dibusz Dénesnek kellett bemutatni. Az első negyedórában még a Beitar volt az aktívabb, de a félidő feléhez közeledve, az ivószünet után a Ferencváros fokozatosan átvette az irányítást.

Igazán nagy helyzetet azonban nem  hozott az első félidő egyik kapu előtt sem, de ettől függetlenül nem lehetett ok panaszra, hiszen eseménydús, mozgalmas játékot produkáltak a csapatok.

A második játékrészre mindkét csapat cserékkel frissített, és az apró szabálytalanságokkal eltelt első tíz perc után Batik Bence előtt adódott a meccs addigi legnagyobb lehetősége, de egy szöglet utáni lövését David Keltjens a gólvonalról fejelte ki.

Fél órával a meccs vége előtt aztán újabb cserékkel variált mindkét szakvezető, így némileg visszaesett az addig sem túl magas színvonal, és az újabb ivószünet után már egyértelműen a vendégek akarata dominált. 

A Beitar a hajrához közeledve egyre többször próbálkozott kapura lövéssel, ám Holczer Ádámnak nem akadt komoly védeni valója. A hajrára fordulva ugyan Avishay Cohen szép szólója végén nem sok hiányzott az izraeli gólhoz, de az irányzékot elvétette a támadó.

Amikor pedig már mindenki elkönyvelte a döntetlent és Solymosi Péter játékvezető hármas sípszavát várta a háromperces ráadás végén, érkezett a csereként pályára lépő Bognár István és egy hatalmas védelmi hibát kihasználva megszerezte a győztes gólt.

Ezzel a Ferencváros második felkészülési mérkőzésén megszerezte első győzelmét, így jó szájízzel várhatja a lett Jelgava elleni El-meccset jövő csütörtökön – feltéve, ha addig nem kötnek le hirtelen még egy edzőmeccset a zöld-fehérek.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–BEITAR JERUZSÁLEM (izraeli) 1–0 (0–0)
Budapest,
Groupama Aréna, zárt kapuk mögött, Vezeti: Solymosi
FTC: Dibusz – Csernik, Batik, Otigba, Botka – Radó, Hajnal, Gorriarán, Amadou – Lovrencsics B., Priskin. Csereként pályára lépett: Holczer (kapus), Csonka, Hüsing, Lakatos – a szünetben, Bognár, Kundrák – a 63. percben.
Beitar: Klaiman - Kachila, Keltjens, Heister, Conte - Claudemir, Sabo - Azuri, Agajev, Ezra - Shechter.
Gólszerző:
Bognár (93.)

PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

93. perc: Vége a mérkőzésnek! Az utolsó pillanatban szerzett góllal győzött a Ferencváros!

93. perc: Vezet a Ferencváros!  Bognár! Egy veszélytelen helyzetben egy nagyon rosszul hazafejelt labdára lecsapott és 14 méterről a kiszolgáltatott Klaiman mellett a jobb alsó sarokba helyezett, 1–0!

92. perc:  A. Cohen a meccs helyzetét hagyta ki! Nagy cselekkel vagy öt védő között betört a tizenhatoson belülre, majd tisztára játszotta magát és 7 méterről a hosszú sarok mellé lőtt.

90. perc: 3 perc lesz a hosszabbítás.

90. perc: Kundrák harcolt ki szögletet, Bognár tekerte középre jobbról, de Hüsingnek túl magas volt.

87. perc: Ide-oda pattogott a labda a hazai tizenhatoson belül egy szöglet után, végül Va'aknin lőtt Holczer ölébe.

85. perc: Sabo helyett D. Cohen.

84. perc: Batik borította fel Varanét 26 méterre a kapujától, szabadrúgás. Sabo jobbal a sorfalbavágta.

83. perc:  Berihon visszagurított labdáját A. Cohen lőtte kapura 19 méterről, balról,messze mellé szállt a labda.

82. perc:  Claudemir nem nagyon értette, hogy ő a lecserélt játékos, mikor megértette és lekocogott, Siroh állt a helyére.

80. perc: Otigba még mindig nem tért vissza, egyelőre tehát 10 emberrel a Ferencváros.

79. perc: A. Cohen rögtön sárgát is kapott, mert lerántotta Lakatost.

78. perc:  A gyógykezelés közben A. Cohen lépett pályára a vendégeknél. Shechtert váltotta.

76. perc:  Otigbát kell ápolni egy összecsapás után.

73. perc: Batik kapott sárgát, miután felrúgta Sabót.

70. perc: Folytatódik a meccs.

69. perc: Úgy fest, Ezra a harmadik, aki lejött.

68. perc: Ivószünet. Addig kinyomozzuk a cseréket.

67. perc: Három csere a vendégeknél. Va'aknin, Berihon és Varane be, Agajev és Conte biztosan lejöttek.

66. perc:  Radó megint: a tizenhatoson belül, kissé jobbról egy csel után a blokkba lőtt.

65. perc:  Batik passzával Radó tört be jobbról a tizenhatoson belülre, emelése a kifutó Klaimanon felpattant, végül Siroshrteinfejelte ki szögletre.

62. perc:  Cserehegyek: a Fradinál Hajnal és Priskin helyett érkezett Bognár és Kundrák. A vendégeknél Azurit váltotta Siroshrtein.

61. perc:  Radó tört előre nagy lendülettel, de mire lövőhelyzetbe került volna, Kachila mintaszerű becsúszással megállította tizenhatos előtt.

58. perc: Az eddigi legnagyobb helyzet! Gorriarán balról ívelt középre szabadrúgást, Otigba szorításában Klaiman rossz helyre ütötte, éppen Batik elé, aki 7 méterről az üres kapura tette egyből belsővel a labdát, de Kachila a gólvonalról fejelte ki!

57. perc: Lakatos jobbról, az alapvonaltól centerezett laposan, de Kachilán megpattant, Klaiman viszont visszavetődve még éppen elkapta a labdát a gólvonal előtt.

56. perc:  Shechter ugorhatott volna ki ziccerben, de Batik az utolsó pillanatban menteni tudott – más kérdés, hogy a támadó lesen volt.

54. perc: Conte buktatta Radót, szabadrúgás. A beívelt labda Batik és Hüsing hatékony együttműködésének köszönhetően veszélytelenül pattant ki az alapvonalon túlra.

53. perc:  Apró szabálytalanságok tördelik a játékot, most éppen Heister akasztotta meg a labdát szerző Hajnal lendületét.

50. perc:  Otigba indításával Priskin lódult volna meg, de lesen állította meg Solymosi.

48. perc: Amadou, Lovrencsics, és Botka jöttek le.

46. perc:  A Fradinál kapucsere történt, a folytatásban Holczer véd. Beállt még Hüsing, Lakatos és Csonka.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés. A Ferencváros kezdte a második félidőt.

1. FÉLIDŐ

45+2. perc:  Vége az első félidőnek. Az elején a Beitar birtokolta többet a labdát, ám a Ferencváros alakította ki a veszélyesebb helyzeteket, később ugyan a zöld-fehéreknél volt többet a labda, de a nagy lehetőségek elmaradtak a vendégek kapuja előtt.

45+2. perc: Conte borította fel Radót a bal oldalvonalnál, Hajnal beadását Klaiman lehúzta, majd gyors kontrát vezethetett volna a Beitar, de végül nem jelentett veszélyt az akció Dibusz kapujára.

45. perc: Két perc lesz a hosszabbítás, be kell pótolni az ivószünetet...

43. perc:  Batik és Csernik szerelték együttes erővel a jobb szélen sertepertélő Shechtert, bedobás, ráadásul a zöld-fehéreknek.

41. perc: Shechter érte utol a felezővonalnál körülményeskedő Gorriaránt, és szerelte, mire Solymosi szabadrúgást adott a hazaiaknak – nem alaptalanul, csak kicsit könnyű síppal.

39. perc: Lovrencsics harcolt ki szögletet, amit a Hajnal tekert középre jobbról, de a védők kifejelték. A kipattanóval Radó próbálkozott kétszer is, de mindkét kísérletét blokkolták.

38. perc: Jobbról Amadou játszott Botkához, aki a egyből Priskinnek tette, ő azonban hiába akarta kiugratni a tizenhatoson belül Lovrencsicset, egy védő közbelépett.

37. perc: Sabo kapott a szájához, miután Gorriaránnal összecsaptak a levegőben egy labdáért és a földön maradt. Mire azonban Solymosi megállította a játékot, meggyógyult. Játékvezetői labdával megy tovább a meccs.

34. perc:  Hajnal végezhetett el szabadrúgást 24 méterről, kissé balról, de a sorfalba lőtte.

30. perc: Conte balról érkező beadása nem okozott gondot a védelemnek.

27. perc: Radó beadása elsuhant Lovrencsics előtt, hazai szöglet. Hajnal a sarokból, Klaiman kiüti, de Solymosi már közbesípolt, szabadrúgás kifelé.

26. perc: Folytatódik a mérkőzés.

24. perc: Ivószünet.

23. perc:  Amadou és Radó helyet cseréltek, utóbbi egy szép passz után lőtt 14 méterről, Klaiman biztos kézzel fogta a lapos lövést.

22. perc: Shechter csinált egy cselt Otigba mellett a tizenhatoson belül, majd hasra vágódott. 

21. perc:  Botka röviden hazafejelt labdáját Dibusz éppen el tudta csípni Ezra mellett.

18. perc: Botka tört be Ezra mellett a tizenhatoson belülre,de beadása nem volt pontos, azonban Radó visszaszerezte a labdát, és a jobbösszekötő helyéről 14 méterről keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt.

17. perc: Batik mentett szögletre Shechter elől. A sarokból beívelt labdát Dibusz ütötte ki messzire.

15. perc: Ezrát állította meg lesen a játékvezető a felezővonalnál.

14. perc: Heister fűzte be Radót a bal szélen, majd Ezrához játszott, aki kissé balról, 20 méterről a kapu fölé lőtt.

10. perc: Radó okozott némi zavart a vendégek tizenhatosán belül, de lövésig már nem jutott.

9. perc: Claudemir lőtt 22 méterrő, Dibusz védte a bal alsó felé tartó lövést.

7. perc: Heister lövési kísérlete akadt el a blokkban, Radó volt az.

6. perc:  A vendégek birtokolják többet ugyan a labdát, de fölényük eddig meddőnek bizonyult, helyzete csak a Fradinak volt.

3. perc: Amadou került helyzetbe a tizenhatoson belül, lövése azonban a kapu fölé szállt.

1. perc: A vendégek kezdték a mérkőzést. A találkozó játékvezetője Solymosi Péter.

Mindkét csapat  a hagyományos felszerelésében, a Ferencváros zöld-fehérben, a Beitar sárga-feketében játszik ma.

Érdemes felidézni Joszi Benajoun nevét, az egykor a Liverpoolban is megfordult izraeli válogatott játékos néhány napja írt alá a Beitarhoz, de ma nem lép pályára.

Fokozottan érdemes figyelni a Beitart is, hiszen a jeruzsálemi csapat a Vasassal mérkőzik meg majd az Eurpa-liga első selejtező körében.

A nyári igazolások közül Fernando Gorriarán és Lovrencsics Balázs is a kezdőcsapat tagja, ahogy a Slaven ellen is. Így már csak Bőle Lukács bemutatkozása várat magára.

Először kap ma lehetőséget a zöld-fehérek kezdőcsapatában Priskin Tamás, aki a Slaven Belupo ellen még csereként szállt be. A Jelgava elleni párharc tapasztalatairól, az Európa-liga-ellenfél stílusáról, az Andorra elleni vereségről és Bernd Stock kapitány maradásáról is beszélt a nemrég szerződtetett támadó.

A Ferencváros csapatában a mai napon bemutatkozik a kezdőcsapat tagjaként a nyáron igazolt védő, Otigba Kenneth. Ő a második Kenneth nevű játékos a zöld-fehéreknél. Az első egy dán fickó volt, Kenneth Christiansen, aki 1994 tavaszán, majd az 1994–1995-ös idényben összesen 20 bajnokin 2 gólt szerzett a bajnokságot nyerő zöld-fehéreknél. Később egyébként a dán női válogatott szövetségi kapitánya volt.

Köszöntjük kedves Olvasóinkat, hamarosan megkezdődik a Ferencváros–Beitar Jeruzsálem felkészülési mérkőzés.

ÉRDEKESSÉGEK

A Ferencváros nyári igazolásai közül Fernando Gorriarán és Lovrencsics Balázs kezdőként, Priskin Tamás csereként pályára lépve mutatkozott be klubjában a Slaven Belupo ellen. Ma sor kerülhet Otigba Kenneth és Bőle Lukács debütálására is – feltéve, ha a szakmai stáb is úgy gondolja.

A Ferencváros első edzőmeccse is zárt kapus volt, a zöld-fehérek a horvát Slaven Belupo csapatától szenvedtek 1–0-s vereséget a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia centerpályáján.

A Beitar az izraeli bajnokság alapszakaszának végén bejutott a felsőházba, ahol végül a harmadik helyen zárt, így kvalifikálva magát az Európa-ligába.

Csak a miheztartás végett: a Ferencváros a mögöttünk hagyott idényben a bajnoki tabella 4. helyén végzett, és a Vasas ellen tizenegyesekkel megnyerte a Magyar Kupát.

A Magyarországon edzőtáborozó izraeli csapat a hétvégén nagy titokban a Vasassal találkozott felkészülési mérkőzésen, és 2–1-re kikapott. A találkozót akkora titok övezte, hogy csak a Beitar honlapján található róla beszámoló – valamint videós összefoglaló.

Az már csak hab a tortán, hogy a titkos meccset követően, a hétfői El-sorsoláson megint egymásra talált a Vasas és a Beitar. A Ferencváros egyébként a lett Jelgavát kapta ellenfélül. A sorsolásról bővebben ide kattintva olvashat, az ellenfeleket bemutató cikkünket pedig ide kattintva érheti el.

A FERENCVÁROS NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: 
június 11. 
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 17., Kaposvár: Ferencváros–Slaven Belupo (Kapronca, horvát) 0–1
Június 21., 18.00: Ferencváros–Beitar Jeruzsálem (izraeli)
Június 29., 18.45, El-selejtező, 1. kör: Ferencváros–Jelgava (lett)
Július 6., El-selejtező, 1. kör: Jelgava (lett)–Ferencváros
A részletes programról az FTC nem adott tájékoztatást.

 
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: 
Bőle Lukács (CSM Politehnica Iasi – Románia), Fernando Gorriarán (uruguayi, River Plate – Uruguay), Otigba Kenneth (magyar-nigériai, Heerenveen – Hollandia, legutóbb kölcsönben Kasimpasa – Törökország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia)  
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők*: Lovrencsics Balázs (Soroksár)
*A hivatalosan az FTC játékosának számító, de a Fradiban az NB I-ben nem szereplő, régóta az NB II-es Soroksárnál kölcsönben lévő játékosokat nem tüntettük fel, kivéve az FTC-hez csatlakozó Lovrencsics Balázst.
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Derekas Zoltán, Gera DávidKundrák Norbert, Mazzonetto Alessio, Mazzonetto Nicoló, Nagy Gábor, Novák Zsombor
Kiszemeltek: Berecz Zsombor (Vasas)
Távozók: Csilus Tamás (soroksári kölcsön után Nyíregyháza), Emir Dilaver (osztrák, Lech Poznan – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Dragóner Filip (Nyíregyháza, kölcsön után végleg), Jova Levente (soroksári kölcsön után Nyíregyháza), Michal Nalepa (lengyel, Lechia Gdansk – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Florian Trinks (német, lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók: – 
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország, onnan FK Asztana – Kazahsztán, kölcsönbe), Rju Szung Vu (dél-koreai, Bayer Leverkusen – Németország)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Vladan Csukics (szerb, visszavonul?), Janek Sternberg (német, érdeklődnek iránta: Németországból)

2020.10.20 09:28:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Balogh magára talált a Honvédban. Cseri szerint hiba lenne temetni a Mezőkövesdet. Hahn négygólos, nem öt.

2020.10.18 14:09:35

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Márton Gábor csapata három perc alatt fordított, de nem tudta megtartani az előnyét.

2020.10.18 13:50:11

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata küzdelmes meccsen győzte le 3–1-re a ZTE-t.

2020.10.17 14:23:25

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Nem lehetett gólt lőni a kék-fehérek parádézó kapusának, Mijatovicsnak.