T. I. 2020.01.11 14:50 Frissítve: 2020.01.11 17:22

Az FTC két gólt is lőtt az Union Berlinnek, de így is kikapott

A Ferencváros 3–2-es vereséget szenvedett a német Bundesliga 11. helyén álló Union Berlintől a téli felkészülési időszak második edzőmérkőzésén. A zöld-fehéreknél Isael és Lódico talált be a kapuba. A második félidőt a szünetben beálló Dibusz Dénes kapott gól nélkül hozta le.

(Fotó: Szabó Miklós)

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FTC–Union Berlin (német I. o.) 2–3 (2–3)
Campoamor
(Spanyolország)
FTC:
I. félidő: Gróf – Botka, Blazic, Frimpong, Civic – Haratin, Lódico – Varga R., Bőle, Szánthó – Isael. II. félidő: Dibusz – Lovrencsics G., Otigba,  Leandro, Heister – Sigér, Csonka – Skvarka, Boli, Zubkov – Nguen. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Isael (5.), Lódico (42.), ill. M. Friedrich (6.), Ujah (15.), S. Andersson (37.)

Bekezdtek a csapatok, hiszen már a hatodik percben 1–1-re álltak: Rafal Gikiewicz szarvashibája és eladott labdája után Isael szerzett vezetést a zöld-fehéreknek, majd a középkezdés után egyből jött az egyenlítés, Marvin Friedrich bólintott Gróf Dávid kapujába.

A folytatásban az Union birtokolta többet a labdát, és a 15. percben Anthony Ujah kiugrott a leshatárról, majd a kapu jobb oldalába helyezett – Gróf ugyan beleért, de hárítani nem tudott (1–2). Néhány perccel később megduplázhatta volna előnyét a berlini alakulat, Marcus Ingvartsen fejesét viszont bravúrral kiütötte a léc alól a zöld-fehérek kapusa.

A 37. percben megint nem volt szerencséje Grófnak, ezúttal Sebastian Andersson ziccerénél nem tudott hárítani, hiába kapott bele az ismét csak közelről érkező labdába (1–3). Kétgólos előnyben talán túlságosan is megnyugodtak a németek, Bőle Lukács, Varga Roland, majd ismét Bőle került helyzetbe néhány perc leforgása alatt, végül az utóbbi által elpuskázott helyzetből a télen igazolt Gastón Lódico szépített a félidő hajrájában (2–3).

Szerhij Rebrov – ahogyan a Genk ellen is tette – teljes sort cserélt a második félidőre.

Tokmac Nguen és Franck Boli párosa rögvest zavart okozott a berlini védelemben, ám hiába adódott mindkettőjük előtt egy-egy ígéretes lehetőség, a kapuson nem tudott kifogni egyikük sem.

A második félidőben több helyzetet alakított ki az FTC, de az Unionnak is megvolt a sansza, hogy eldöntse a mérkőzést: a 80. percben Marius Bülter életerős lövését fogta Dibusz, majd nem sokkal később ismét a német középpályás került helyzetbe, de az öt és feles sarkánál elcsúszott...

A végjátékban Michal Skvarkának volt labdája az egyenlítéshez, ám 15 méterről szinte hazaadásként lőtte meg azt, így az Union kapusának még csak bravúrra sem volt szüksége a hárításhoz.

Bár Rebrov együttese végig pariban volt, egy góllal kikapott a Bundesliga középcsapatának számító Union Berlintől.

II. FÉLIDŐ

90. perc: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!
88. perc:
Flecker 17 méterről, kissé jobbról érkező lövését védi Dibusz.
86. perc: Skvarka érkezik jó ütemben a balról, a második hullámnak visszagurított labdára, 16 méterről lő, de gyengére sikerül, így pedig a kapus simán védi a rövid alsónál.
82. perc: Ezt megúszta az FTC! Bülter veszi át a labdát a 16-oson belül meglepően szabadon, Dibusz kilép, de egy ütemmel talán megkésve, a berlini támadó viszont elcsúszik befelé csel közben...
80. perc:
Veszélyes összjáték a zöld-fehérek kapuja előtt, Bülter kapja vissza a labdát a 16-oson belül, felpörgeti majd lő, Dibusz véd nagyot a kapu jobb oldalába tartó labdánál.
77. perc: A második félidőben az FTC a veszélyesebb, bár ebben talán a frissesség is közrejátszik...
75. perc: Skvarka kap mélységi indítást a védelmi vonalból, átveszi, kissé kisodródik vele, éles szögből lő, a kapus kiöklözi!
69. perc: Boli felé hosszú kissé Sigér labdája. A kapus kimozdul és felszedi előle az ötös előterében.
65. perc: Megint BolI! Ezúttal egy remek labdaátvétellel kerül helyzetbe a 16-oson belül, 15 méterről lő is, de a kimozduló kapus lábában elakad a jobb alsóba tartó labda!
64. perc: Boli esik nagyot a 16-oson belül, büntető nincs, egy bicegős, széttárt kezű, értetlenül mosolygó Boli viszont akad...
62. perc: Boli gyűjt be egy lecsorgót a tizenhatos bal szélénél, csinál egy 180 fokos fordulatot balra majd lő, ismét az Union kapusának kell védenie, ezúttal a rövid alsónál!
60. perc: Tokmac kap ígéretes indítást a bal szélen, a 16-os csücskénél megcsinálja a cselt befelé, majd a hosszú alsót veszi célba, de a kapus védeni tud!
56. perc: Becker szöktetné magát a jobb szélen, de Dibusz jól mozdul ki és kivetődve a kapujából felszedi a labdát.
53. perc: Sarokrúgással felérő szabadrúgás balról, a beívelést sikerül középen megcsúsztatni, ide-oda pattog a labda, végül az egyik ferencvárosi védő eszmél leggyorsabban és kivágja!
52. perc: A Ferencváros tizenhatosának előterében járatja a berlini csapat a labdát.
49. perc: Tokmacot állítják meg lesen.
46. perc: Folytatódik a mérkőzés. Az FTC komplett sort cserélt... Dibusz, Lovrencsics, Leandro, Heister, Otigba, Sigér, Csonka, Skvarka, Boli, Zubkov és Tokmac folytatja a pályán.

I. FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek!
44. perc:
Ujah lő 14 méterről, jobbról a kapu fölé. Gróf látványosan vetődik, de nem kell beleérnie.
42. perc: OTT A SZÉPÍTÉS! Ezúttal Bőle lép ki a leshatárról, 16 méterről lő, de a kimozduló kapusban elakad a labda. A berliniek nem tudnak felszabadítani, Lódico elé kerül a labda, aki 13 méterről már nem hagyja ki a leehetőséget! 2–3
41. perc: Vargát ugratnák ki, átveszi a labdát a 16-os előterében, majd letarolják, nincs szabálytalanság.
37. perc: KETTŐVEL VEZET AZ UNION! Ujah centerez balról, laposan, középen Andersson érkezik és közelről a kapuba lő. Gróf ebbe is beleért, de védeni ezúttal sem tudott... 1–3
36. perc: Bőle veszi át a labdát a tizenhatoson belül, megpróbál két cselt, lő, de blokkolni tudják.
32. perc: Botka passzol Bőléhez, aki a 16-os vonaláról, kissé balról bő egy méterrel kapu fölé lő.
30. perc: Ujah próbálkozik meg egy ollózással 8 méterről, jobbról. A bal felső mellé száll a labda!
29. perc: Erőből középre lőtt szabadrúgás a németektől, jobbról, az oldalvonal mellől, középen Varga stukkolja ki. Szöglet.
26. perc: KAPUFA! Ujah majd Andersson a labda útja, balról beíveli, középen Ingvartsen fejel, de Gróf belekap és a keresztléc segítségével véd!
24. perc: Varga végez el szabadrúgást balról, 27 méterre a kaputól, a beívelését kifejelik a védők.
23. perc: Jobbról száll középre egy berlini beadás, Frimpongnak kell résen lennie a hosszúnál!
20. perc: Veszélyes beadás balról, Andersson tud fejelni, de a labda elmegy a bal kapufa külső oldala mellett.
16. perc: Gróf lélekjelenlétére van szükség, Anderrson támadja le, de az utolsó pillanatban ki tudja vágni a labdát az FTC kapusa.
15. perc: FORDÍTANAK A NÉMETEK! Ujah-t ugratják ki a leshatárról, lefutja a védőjét, majd 14 méterről lő, Gróf csak beleérni tud, védeni nem! 1–2
14. perc: Bőle ugratná ki Isaelt, de a német kapus jól mozdul ki és ment a támadó elől.
12. perc:
Andersson próbálkozik meg egy lövéssel 17 méterről, kapásból, de a külsőjére csúszik a labda, így pedig elkanyarodik a bal felső sarok mellett a löket.
10. perc: A gyors pengeváltás után most többnyire a mezőnyben jár a labda…
6. perc: EZ NEM TARTOTT SOKÁIG… Sarokrúgáshoz jut a német együttes, a balról betett labda eljut a hosszún érkező Friedrichig, aki az ötös jobb sarkáról a kapuba bólint! 1–1
5. perc: VEZET A FERENCVÁROS! Óriási hiba a berlini kapustól, a hazaadott labdát a tizenhatos vonalában helyezkedő Isaelhez passzolja, aki egy igazítás után a kapuba helyez! 1–0
4. perc: Újabb berlini lehetőség, a balról betett labdát a középen érkező Andersson lő hat méterről kapu fölé.
2. perc: Ujah ereszt kapura egy lövést a tizenhatos vonalából, Gróf magabiztosan fogja a labdát.
1. perc: Elkezdődött a mérkőzés! A Ferencváros zöld-fehér mezben, zöld nadrágban és sportszárban, az Union Berlin piros felsőben, mezben és sportszárban futballozik. 

ELŐZMÉNYEK

A Ferencváros 27 játékossal utazott el az edzőtáborba. Az NB I-ben éllovas együttes keretéből Danilo Ihnatenko, Priskin Tamás és Szerető Krisztofer nem tartott a többiekkel. Részletek itt!

Az első edzőmérkőzésén a belga Genk ellen 2–1-es vereséget szenvedett a zöld-fehér együttes. A mérkőzésről itt olvashat!

Az FTC három új szerzeménye, Szánthó Regő, Vécsei Bálint és Gastón Lódico is ott van a csapattal Spanyolországban. A közönségkedvenc Somália visszatérését is bejelentette pénteken a Ferencváros. A francia élvonalban is bizonyított támadó érkezéséről itt írtunk!

A Ferencváros szakvezetője, Szerhij Rebrov szándékosan választott erős edzőpartnereket a télre, és nem vitte magával valamennyi futballistáját. A teljes interjú itt!

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Somália (brazil, al-Sabab – Szaúd-Arábia), Szánthó Regő (ETO FC Győr), Vécsei Bálint (FC Lugano – Svájc)
Kölcsönbe érkezők:
Gastón Andrés Lódico (argentin, Club Atlético Lanús – Argentína)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Csontos Dominik
Kiszemeltek:
Távozók: Marten Wilmots (belga, ?), Danilo Ihnatenko (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, kölcsönből vissza?) 
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Priskin Tamás

 

 

2020.08.09 02:27:07

Labdarúgó NB I P. K.

NB I-ES RAJT. Pakson továbbra is kizárólag magyar futballistákra alapoznak.

2020.08.09 22:56:37

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.08.08 11:28:04

Labdarúgó NB I H. D.

Baturina bemutatkozott Szerhij Rebrov csapatában • Laidouni és Kovacevic is játszott.

2020.08.07 23:30:47

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

Karrierje legrosszabb esztendejét akarja lezárni az újabb válogatott meccsekre vágyó védő.

2020.08.07 23:23:48

Labdarúgó NB I H. D.

Szombaton délután a Fehérvár a cseh Slavia Prahával, az Újpest az MTK-val találkozik.