Könnyed Rapid-parti: 4-0-s beleki FTC-siker

Vágólapra másolva!
2014.01.28. 18:26
null
A hazai műfű már a múlté, akárcsak a hideg – már Belekben készült az FTC (Fotó: Czerkl Gábor – archív)
A Ferencváros labdarúgócsapata első előkészületi mérkőzését könnyedén megnyerte a beleki edzőtáborban: a zöld-fehérek 4–0-ra győzték le a román másodosztály egyik éllovasát, a Rapid Bucuresti-et.

A Fradira a Soroksár 5–1-es legyőzése és a Dunaújváros elleni 3–3-as döntetlen után az első komoly téli tesztmérkőzés várt: a Rapid elleni találkozó eredetileg 16 órakor kezdődött volna, ám a kezdő sípszót végül elcsúsztatták 18.30-ra. A zöld-fehéreket ugyanakkor nem zavarta meg a későbbi kezdés, a remek első félidő után fölényesen, 4–0-ra győzött Thomas Doll csapata.

DOLL: NAGYON JÓ TALÁLKOZÓN VAGYUNK TÚL
„A négy lőtt gól ellenére nem volt tökéletes mérkőzésünk, ugyanakkor tény, hogy egy nagyon jó találkozón vagyunk túl. Ez a meccs megmutatta, hogy jó úton járunk, van értelme az elvégzett munkának. Jól kommunikált a csapat, nagyon egységesek voltunk, a játékosok egymásért is küzdöttek. Persze még nem volt százszázalékos a teljesítményünk, de a felkészülés jelenlegi szakaszában ezzel a teljesítménnyel elégedettek lehetünk. Külön örömteli a számunkra, hogy több szemet gyönyörködtető gólt is lőttünk. Ki kell emelnem, hogy nagyon hasznos a törökországi edzőtábor a számunkra, hiszen jó körülmények között, jó pályákon gyakorolhatunk, és minden pillanatot felhasználhatunk a csapatépítésre" – értékelt Doll a fradi.hu-n.

A Rapid az elmúlt szezont a nyolcadik helyen zárta a román élvonalban, ám a klub gazdasági problémái miatt nem kapott licencet az elsőosztályra, így jelenleg a Liga II-ben küzd a feljutásért, és a téli szünetben vezeti is a keleti csoportot. Ennek ellenére az első félidőben kevés ellenállást nyújtott a bukaresti együttes: Böde Dániel fejese után villámgyorsan előnybe került a Fradi, majd a folytatásban is támadásban maradt.

A zöld-fehérek támadóalakzata jól teljesített, Ionescu és Jenner is aktívan játszott, így a budapestiek többször beszorították ellenfelüket, és többet is veszélyeztettek. A Rapid legnagyobb helyzete Dibusz Dénes hibája után alakult ki, de a kapus javítani tudott az akciónál, az FTC pedig két villámgyors találattal megalapozta a győzelmét: előbb Böde használta ki a második helyzetét is, majd egy szöglet után Muhamed Besic bombája után volt a végállomás a jobb felső.

Szünetben jelentősen átalakította a csapatát Thomas Doll, aki fiataloknak is lehetőséget adott, a Rapid kiegyenlítettebbé is tette a találkozót, ennek ellenére Ulysse Diallo találata is bizonyíték rá, hogy a Fradi-támadásaiban is maradt erő. A találkozón összességében a zöld-fehérek védelme is jól teljesített, egy kapufát leszámítva a Rapid kevés veszélyt tudott teremteni, így a Ferencváros könnyed győzelmet könyvelhetett el.

A zöld-fehérek a tervek szerint a folytatásban még a kazah Irtis Pavlodarral, a dán Viborggal, a cseh Sigma Olomouccal és a dunaszerdahelyi DAC-cal mérkőznek meg az elkövetkező napokban Belekben.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–RAPID BUCURESTI (román, II.) 4–0 (3–0)
Belek.
FTC, 1. félidő:
Dibusz – Jovanovic, Besic, Mateos, Bönig – Jenner, Gyömbér, Ionescu – Busai, Böde, Holman, FTC, 2. félidő: Dibusz – Besic (Csilus, 56.), Gyömbér, Hidvégi, Pintér D. – Csukics, Józsi – Jovanovic, Ionescu, Nagy D. – Diallo. Vezetőedző: Thomas Doll
G: Böde (2., 32.), Besic (33.), Diallo (65.)

A FERENCVÁROSI TC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 6.
Edzőtábor: Törökország (Belek), január 25-től
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
01. 18.: Ferencváros–Soroksár 5–1 (Busai 2, Gyömbér, Ionescu, Péter A.)
01. 22.: Ferencváros–Dunaújváros PASE 3–3 (Péter A. 2, Mateos)
01. 28., Belek: Ferencváros–Rapid Bucuresti (román, II.) 4–0 (Böde 2, Besic, Diallo)
01. 31., Belek: Ferencváros–Irtis Pavlodar (kazah)
02. 03., Belek: Ferencváros–Viborg (dán)
02. 06., Belek: Ferencváros–Sigma Olomouc (cseh)
02. 12.: Ferencváros–DAC (Dunaszerdahely; szlovákiai)
02. 15., Szekszárd: Ferencváros–Pécsi MFC

SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS –Közvetítésünk a fradi.hu rádiós tudósítása alapján készült!

90. perc: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK. 4–0-RA NYERT A FERENCVÁROS.

85. perc: Ígéretes Fradi-akció végén Jovanovic beadását fülelték le a Rapid-védők.

81. perc: Jovanovic kiugratása után Ionescu előtt adódhatott volna ziccer, de harsant a játékvezetői síp – les miatt.

77. perc: A második félidőre feljavultak a románok, több a kapu felé tartó lövésük és mezőnyben is jobban játszanak.

73. perc: Tanc is besárgult.

68. perc: ROMÁN KAPUFA! Egy felívelést követően szép volt az előkészítés, és Iacob lövése után a kapufáról pattant ki a labda.

66. perc: A találat után a mali támadó lebicegett ápolás miatt, néhány perccel később visszatérhetett.

65. perc: NÉGY AZ ELŐNY! Diallo lépett ki a balösszekötő helyén, majd ballal 15 méterről félmagasan a kapuba lőtt. 4–0

57. perc: Coman kapott sárga lapot.

56. perc: Csere a Fradinál: Besic húzta a lábát, Csilus érkezett a helyére.

49. perc: Jovanovic lőtt keresztbe a kapu előtt.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A Fradi kezdőjéből öten maradtak a pályán: Dibusz, Besic, Jovanovic, Ionescu és Gyömbér.

45. perc: Vége az első félidőnek! 3–0 a Ferencvárosnak, magabiztos előny.

41. perc: ÚJABB NAGY FRADI-HELYZET! Néhány perccel azt követően, hogy Böde maradt le kevéssel egy labdáról, Jenner a jobbösszekötő helyéről, 22 méterről kapura, és a nagy lövés után a lécen csattant a labda!

36. perc: Vitatott szituáció: Böde és Holman indult meg nagy helyzetben, ám a passz pillanatában mintha szabálytalankodtak volna a duplázó csatárral szemben. A játékvezető továbbot intett.

33. perc: ITT A HARMADIK FRADI-GÓL! Jenner végzett el szögletet, a románok röviden szabadítottak fel, és Besic 21 méterről a jobb felső sarokba lőtt. 3–0

32. perc: MÁR KETTŐ A FRADI-ELŐNY! Jovanovictól indult az akció, a kiugró Holman még beleért a labdába, amely Böde elé került, s a csatár nem rontott a nagy helyzetben. 2–0

27. perc: Jenner tévesztett célt távoli lövéséből.

24. perc: Dibusz hozta magát nehéz helyzetbe, amikor a tizenhatoson belül labdát veszített, ám a román támadó hosszú labdaátvétele után javítani tudott.

23. perc: Jenner jobb oldali szögletét követően egy csúsztatás következett, majd Mateos fejelt, ám a spanyol védő célt tévesztett.

15. perc: A román csapat sok védelmi hibával kezdett. Ionescu aktívan mozgott a jobb oldalon, a beadások után ugyanakkor hiányoztak a helyzetek, Böde többször is lesre futott, de a Fradi fölényben játszott.

9. perc: Gyömbér kapott sárga lapot.

A pálya minőségére – akárcsak az időjárásra – egyébként nem lehet panasz, a jó körülmények ellenére viszont az első percekben sokat szakadozott a játék, szabálytalanságok miatt a játékvezető rendre a sípjába fújt.

2. perc: ELŐNYBEN A FRADI! Jól kezdett a magyar együttes, ugyanis a 2. percben máris megszerezte a vezetést a Ferencváros! Busai szerzett labdát, majd Ionescu centerezett a jobb oldalról és Böde fejelte a kapuba a labdát! 1–0

1. perc: A Rapid kezdte a mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik