Petneházival és az Újvárossal nem bírt a Ferencváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.22. 13:55
null
Nagy csatát láthatott a közönség az FTC és a Dunaújváros között (Fotó: Czerkl Gábor)
A Ferencváros felkészülési mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszott az NB II-es Dunaújvárossal a Népligetben. A zöld-fehéreknél két gólt szerzett a klub második csapatából felhívott Péter Antal, a vendégeknél Petneházi Márk triplázott.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–DUNAÚJVÁROS (NB II) 3–3 (0–1)
Népliget
FERENCVÁROS. 1. félidő:
Dibusz – Jovanovic, Mateos, Besic, Bönig – Gyömbér, Csukics – Jenner, Ionescu, Holman – Böde. 2. félidő: Kunsági – Csilus, Mateos, Otten, Pintér D. – Diallo, Besic, Busai, Nagy D. – Péter A., Tuijp (Csukics, 69.)
DUNAÚJVÁROS:
Milinte – Villám, Burucz, Farkas, Csehi – Böőr, Petneházi, Sárközi, Ato (Jakab, 55.) – Thiago, Urbin
Gólszerző: Péter A. (63., 90.), Mateos (64.), ill. Petneházi (37., 49., 76.)

A Dunaújváros az első percektől egyenrangú partnere volt a Ferencvárosnak, sőt a meccs bizonyos szakaszaiban többet is birtokolta a labdát élvonalbeli ellenfelénél, kontratámadásaiban pedig rengeteg veszély rejtőzött, különösen Böőr Zoltán elfutásainak köszönhetően.

A Ferencváros részéről Böde Dániel volt a legaktívabb, két helyzete során egyszer a kaput, egyszer a labdát nem találta el (egy rossz átvétel után), így sokáig nem esett gól a meccsen.

A 37. percben aztán összességében megérdemelten előnybe került a Dunaújváros, miután a Mezőkövesdről érkező Petneházi Márk szabadrúgásból tizenhét méterről védhetetlenül csavart a Fradi kapujának jobb oldalába. 0–1

A második félidőben a szinte teljes sort cserélő, és több fiatallal felálló Ferencváros játéka alaposan feljavult, sokkal dinamikusabban futballoztak a zöld-fehérek, az osztálykülönbség azonban főképp Petneházinak köszönhetően nem érződött.

A vendégek támadója a 49. percben a szöglet után kifejelt labdát küldte a bal alsó sarokba, megduplázva ezzel csapata előnyét. 0–2

DOLL: A MÁSODIK FÉLIDŐ RENDBEN VOLT
„A Dunaújváros elleni találkozó, hasonlóan a Soroksár elleni meccshez, jó teszt volt a számunkra - mondta a meccs után Thomas Doll a fradi.hu-nak. – Az első félidőben nagyon szervezettek voltunk, ugyanakkor rendkívül kevés veszélyt jelentettünk az ellenfél kapujára. Nem voltak gólszerzési lehetőségeink, sok labdát veszítettünk, pontatlanok voltak a passzaink. A második félidő rendben volt. Több fiatal is lehetőséget kapott, örülök neki, hogy Péter Antal ismét gólt, sőt, gólokat tudott lőni. Tehetséges csatár, akiben megvan a lehetőség, de a futball több elemében is fejlődnie kell még."

A folytatásban a Fradi átvette a játék irányítását, és két perc leforgása alatt egyenlített. A 63. percben a zöld-fehérek második csapatát erősítő Péter Antal lépett ki a leshatáron, higgadtan átemelte a vendégek kapusát, majd az üresen maradt kapuba passzolta a labdát (1–2). Egy percre rá a csereként beállt Nagy bal oldali szöglete után David Mateos bólintott hét méterről a jobb alsó sarokba (2–2).

A 69. percben a szünetben pályára küldött Jack Tuijp elhagyta a pályát – a lelátón elhangzott szurkolói vélemények szerint a Ferencváros játékosaként lehet, hogy utoljára, mert a mutatott teljesítménye után nem lenne meglepő, ha már a törökországi edzőtáborba sem tartana a csapattal... Két perccel később Péter előtt adódott óriási lehetőség a gólszerzésre, de az üres kapu felé gurított labdáját Farkas kivágta a gólvonal elől.

Amikor már a hazai szurkolók azt hihették, hogy kedvenceik érvényesítik a papírformát, és a hajrában bedarálják a vendégeket, érkezett Petneházi, akire ezen a napon nem volt ellenszere a Ferencvárosnak. A dunaújvárosi futballista – a második góljához hasonlóan – hozzávetőlegesen 18 méterről lőtt a kapuba. 2–3

A hajrában (is) Péter bizonyult a Fradi legaktívabb játékosának, erőfeszítéseit pedig a 90. percben siker koronázta, amikor a vendégek által eladott labdával kilépett, és a kétségbeesetten kirontó kapus mellett a bal alsóba helyezett. 3–3

A játék összképe alapján a döntetlen igazságosnak mondható, a Ferencváros legközelebb jövő kedden Törökországban (ahová szombaton utazik el a csapat), a Rapid Bucuresti ellen lép pályára. A mai meccsről sérülés miatt hiányzott a brazil Leonardo, és korábbi sérülése után még nem volt bevethető honfitársa, Somália sem. A múlt szombaton a Soroksár elleni győztes meccsen tesztelt tunéziai válogatott Szofian Sahed pedig már csak akkor tér vissza, ha sikerül megegyeznie a vezetőkkel, miután a szakmai stáb már javasolta a szerződtetését. A Dunaújvárosban kezdőként lépett pályára a Videotontól II-től próbajátékra érkező Sárközi Norbert.

BÖŐR ZOLTÁN ÉS A DUNAÚJVÁROS EGYÜTT JUTNÁNAK VISSZA AZ NB I-BE

PERCRŐL PERCRE

90. perc: A középkezdés után véget ért a mérkőzés, Ferencváros–Dunaújváros 3–3!

90. perc: EGYENLÍTETT A FERENCVÁROS! Péter lecsapott a vendégek térfelén az eladott labdára, majd a kirobbanó kapus mellett kilőtte a bal alsó sarkot. 3–3

82. perc: Csukics felívelt labdája után Péter próbálta átfejelni a vendégek kapusát, aki azonban bravúrral belekapott, így a labda mellé pattogott.

78. perc: Péter reklamált tizenegyest, de a játékvezető sípja néma maradt.

77. perc: Petneházi közel a negyedikhez! Tizenhét méterről megeresztett bombaerős lökete egy méterrel kerülte el a kaput.

76. perc: ISMÉT VEZET A DUNAÚJVÁROS, PETNEHÁZI MESTERHÁRMAS! A bal oldalról középre lőtt labdát Petneházi egy igazítás után 18 méterről a kapuba lőtte – igaz, a lövés megpattant, becsapva Kunságit. 2–3

75. perc: Busai indult meg a bal oldalon, középre adott labdáját Péter egy védő szorításában mellé fejelte.

71. perc: Hatalmas hazai lehetőség maradt kihasználatlanul! A bal oldalon veszítettek labdát a vendégek, amelynek következtében Nagy indulhatott meg a bal oldalon, a fiatal balhátvédet akasztották, Péter azonban továbbvitte a labdát, amelyet elhúzott a kapus mellett, és megcélozta az üres kaput, de a visszazáró Farkas hatalmasat mentett.

69. perc: Tuijp 24 percet kapott Thomas Dolltól, Csukics áll vissza. Szurkolói vélemény szerint „Tuijp már Törökországba sem utazik a csapattal...”

66. perc: Diallo kavargatott a jobb oldalon, két védő között középre tört, lövése azonban lepattant a védőkről, Péter pedig hiába avatkozott játékba, már lesen volt.

64. perc: EGYENLÍTETT A FRADI! Nagy bal oldali szöglete után Mateos fejelt hét méterről a bal alsó sarokba. 2–2

63. perc: SZÉPÍTETT A FERENCVÁROS! Péter Antal lépett ki a leshatáron, a tizenhatoson higgadtan átemelte az újvárosi kapust, majd az üres kapuba gurított. 1–2

62. perc: A hazai támadás során a bal oldalról középre lőtt labda Tuijphoz került, aki egy igazítás után összeütközött saját csapattársával, Naggyal.

55. perc: Ato helyett Jakab a vendégeknél.

49. perc: MEGDUPLÁZTA ELŐNYÉT A DUNAÚJVÁROS! A szöglet után kifejelt labdát Petneházi szelídítette meg, majd 18 méterről, kissé jobbról kilőtte a bal alsó sarkot. 0–2

48. perc: Péter játszott volna Diallóhoz, de a vendégek szögletre mentettek. Nagy sarokrúgása után Mateos fejjel nem talált kaput.

Thomas Doll a második félidőben a Kunsági – Csilus, Mateos, Otten, Pintér D. – Diallo, Besic, Busai, Nagy D. – Péter, Tuijp tizenegyet küldte pályára.

Mateos és Besic kivételével teljes sort cserélt a Fradi.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

45. perc: A szünetben Ferencváros–Dunaújváros 0–1!

44. perc: Besic felívelését követően Böde megcsúsztatta a labdát, de Milinte Ionescu elől felszedte azt.

40. perc: Sárga lap! Az előretörő Jovanovicot Csehi akasztotta.

37. perc: VEZET A DUNAÚJVÁROS! A tizenhatos bal sarkáról szabadrúgásból Petneházi csavart a kapu jobb oldalába. 0–1

34. perc: Jenner és Bönig játszott össze a bal oldalon, majd a balhátvéd beadása után Böde fordult kapura, de rosszul vette át a labdát, így a próbálkozást Milinte különösebb megerőltetés nélkül hárította.

33. perc: Böőr Zoltán hagyta faképnél a védőket a bal oldalon, betört a tizenhatoson belülre, lapos lövése után viszont Dibusz védett. A Ferencváros kapusának először kellett komoly védést bemutatnia.

30. perc: Farkas tört előre a vendégek részéről, 20 méteres lövése után Besicen irányt változtatott a labda, de Dibusz magabiztosan hárított.

29. perc: Jenner harcolt ki szabadrúgást a bal oldalon, majd ő maga ívelt középre, de a védők szögletre mentettek. A sarokrúgást a kapujából kimozduló Milinte hatástalanította.

Julian Jenner és Holman Dávid helyet cserélt, előbbi folytatja a bal oldalon, utóbbi átment jobbra.

23. perc: Böde Dániel csapott össze Petneházival, amely után a Fradi játékosát az oldalvonalon túl kellett ápolni.

22. perc: Hazai labdavesztés után újabb ígéretes dunaújvárosi támadást láthattak a nézők. Ato beadása után Böőr elé került a lecsorgó labda, aki azonban a lövés közben elcsúszott, így odalett a nagy lehetőség.

Az első 15 percben a vendégek birtokolták többet a labdát, de a kapura nem voltak veszélyesek. Ahogy a Fradi sem, amelynek a támadójátékából hiányzik az elképzelés.

18. perc: Böőr ívelt a kapu elé szabadrúgásból, de Mateos szögletre fejelt. A sarokrúgás után Dibusz kiöklözte a labdát, amely Ato elé került, ő azonban eltörte azt, s nem találta el a kaput.

A Dunaújváros tizenhat forduló után 35 ponttal a másodosztály második helyén áll, míg a Ferencváros 17 fordulót követően 27 ponttal ötödik az élvonalban.

12. perc: Az első veszélyesebb dunaújvárosi lehetőség. Böőr Zoltán bal oldali beadása után Muhamed Besic tisztázott.

8. perc: A dunaújvárosi térfél közepéről Ionescu indította a bal oldalon meglépő Holmant, akinek a beadása után sikeresen felszabadítottak a dunaújvárosi védők.

Ha hinni lehet a híreknek, Thomas Doll a szünetben – ahogy a Soroksár ellen – ezúttal is sort cserél.

4. perc: Holman Dávid játszotta meg a bal oldalon Böde Dánielt, aki éles szögből, ballal jócskán a bal kapufa mellé lőtt.

1. perc: A piros mezben szereplő Dunaújváros kezdte a mérkőzést, a Fradi sötétzöld szerelésben lépett pályára.

A mérkőzést az időjárási körülmények miatt nem füves, hanem a műfüves pályán rendezik.

A Ferencváros az első téli felkészülési meccsén 5–1-es győzelmet aratott a Soroksár ellen. A harmadosztályú csapat elleni kezdőcsapathoz képest két helyen változtatott Thomas Doll: Leonardo – aki ezúttal a keretbe sem került be – és az akkor próbajátékon szereplő Szofian Sahed helyett Andrei Ionescu és Julian Jenner került be a kezdőbe. A kispadra ezúttal már leült a szombati meccset kihagyó Ulysse Diallo, a kisebb sérüléssel bajlódó Somália azonban ezúttal sem játszhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik