Felkészülés: Devecseri megsérült, kikapott a Haladás

Vágólapra másolva!
2014.01.31. 18:36
A törökországi Belekben edzőtáborozó Haladás labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 1–0-s vereséget szenvedett a román bajnokság 15. helyén álló Viitorul Constantától. A szombathelyi csapat válogatott védője, Devecseri Szilárd a bemelegítés során megsérült, így kihagyta a találkozót, melyet Gheorghe Hagi a helyszínen tekintett meg – számolt be a mérkőzésről haladasfc.nyugat.hu.

Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője és Pintér Attila szövetségi kapitány megállapodásának értelmében a magyar válogatottba is meghívót kapott Bosnjak Predrag, Radó András és Devecseri Szilárd is pályára léphetett (volna) a meccsen, utóbbi azonban a bemelegítés közben megsérült, így nem tudta vállalni a játékot, ahogy a korábban kidőlt Guzmics Richárd sem. Arról egyelőre nincs hír, hogy Devecseri sérülése mennyiben befolyásolja válogatott kerettagságát.

A találkozó első helyzete a Haladás előtt adódott, utána azonban a román csapat momentumai következtek. A 23. percben Cristian Gavra megpattanó lövése még elkerülte a szombathelyi együttes kapuját, a szöglet után azonban Nicolae Dica a lécről lepattanó labdát már a hálóba pofozta. 0–1

A folytatásban a Viitorul Constanta játékosai előtt több nagy lehetőség is adódott, hogy megduplázzák előnyüket, de csak kapufáig jutottak, így a hajrában kis szerencsével egyenlíthetett volna a Haladás, de Radó András tizenöt méterről leadott kísérlete a kapufán csattant.

Az utolsó pillanatokban a csereként beállt Gyűrű László még bemutatott egy bravúrt, újabb gól azonban már nem született, így a Constanta a játék összképe alapján megérdemelt győzelmet aratott, míg Artner Tamás legénysége sorozatban a harmadik felkészülési találkozóján maradt szerzett gól nélkül – tudósított a meccsről a haladasfc.nyugat.hu.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Haladás–Viitorul Constanta (román) 0–1
(0–1)
Belek (Törökország).
HALADÁS: Rózsa (Gyűrű, 63.) – Schimmer (Zsirai, 65.), Dvorschák, Jagodics M. (Tóth P., a szünetben), Bosnjak – Simon Á., Iszlai (Szakály, a szünetben) – Nagy G. (Németh M., 58., Halmai, 79.), Németh M. (Gyurján, a szünetben), Halmosi – Radó.
G: Dica (23.)
Forrás: haladasfc.nyugat.hu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik